Vylepšit kytaru nebo šetřit na novou?
Pravidla fóra
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Squier není špatní značka. Po výměně snímačů a mechanik to může být řekněme hodně slušná kytara. Jak již řekli ostatní, pokud ti sedí, radši upgradnout, s mexikem už to nebude taková srdcovka 
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
hele proti squieru nic nemam,ale muzete mne nekdo vysvetlit co je to za nesmysl cpat dobry snimace do kytary s preklizky a jeste k tomu z agathisu?!Taky mne rozciluje jak si spousta lidi tady mysli,ze kytara je jen o dobrejch snimacich...nesmysl.Radsi bych si koupil mexiko.A do toho pak cpal penize.To uz nejakej smysl ma.Kdyz si ted vytunis toho squiera,tak stejne za par let ti to neda a pujdes do fendera.Takze proc tenhle proces neurychlit 
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Přesně tak! Kytara není jen o snímačích a ladících mechanikách. Na tohle ti stačí jednoduchej test. Běž do obchodu a vem si do ruk tu nejdražší kytaru co tam najdeš, takovou která ti sedne a chvilku na ni hraj, na sucho, poslouchej jak zní po celým hmatníku. Na sucho snímače nepotřebuješ. A až se vrátíš domů ke svý kytaře, budeš mít jasno. Od toho dne budeš chtít jinou kytaru, protože zjistíš, že ti u toho tvýho nástroje něco chybí, a to ti nedaj snímače, ani hdw. A pak už jen budeš hledat v cenový relaci pro tebe dostupnej nástroj, ve kterým najdeš to, co jsi tenkrát v obchodě zažil.
Vlastní zkušenost
Vlastní zkušenost
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Ale to není jen o zvuku, ale i pocitu z hraní. A pokud nepoznáš nic lepšího, tak o tom ani vědět nebudeš. Mezi např. RG 320 a RG 2550 je obrovskej rozdíl, a přesto vypadaj stejně, a můžeš jim prohodit hdw a snímače. Ale nikdy s tý 320 ácy nedostaneš to co s tý druhý a to platí i u jinejch značek. Prohozením těhle věcí nezískáš nic, co by stálo za tu cenu. Chce si to prostě porovnat a vyzkoušet. A dopadne to jak řikám. Proč by se třeba kupovaly drahý kytary? to by si mohl každej koupit stroj za 3K, za 2,5k do toho dát snímač....... nebo žeby byl blázen co by jen za nápis fender dal 15tis?
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
poznal jsem "neco lepsiho" v utery sem hral na Fendra za 13klacku mel tri singly a zpival krasne ale me vadily 3 veci nepohodlny krk, absence 24prazce, singly a ne aspon jeden HB. ale je to stejne tezky porovnavat fendra za 13 a ibanez za 6 ale pro me zijou urco ibanez a jackson
kdyby jsi nekdy zahral na moji iba zjistil by jsi jaky pekny zvuk to ma, chytil sem docela dobry kus se docela kvalitka drevem a je mi proste lito toho ze je tam tremolo a ne pevna a struny skrz telo to bych moh pak sustain prodavat
kdyby jsi nekdy zahral na moji iba zjistil by jsi jaky pekny zvuk to ma, chytil sem docela dobry kus se docela kvalitka drevem a je mi proste lito toho ze je tam tremolo a ne pevna a struny skrz telo to bych moh pak sustain prodavat
Nemůžeš srovnávat Ibz a Fendera, to jsou úplně odlišný kytary, každá je úplně o něčěm jiným.
A fender za 13ku asi taky nebude špička. Pořád dokola, jen o zvuku to není, ten bude pěknej i s toho Squira za 3 litry, záleží na tom, kde a jak a přes co. Ale pořád jsem tam kde to začalo.
A na rezonanci bude mít větší vliv druh dřeva, než to, jestli jdou struny skrz, nebo jdou do tremola, který je taky "pevně" spojený se dřevem.
Pro mě jsou tohle víc mýty, než podstatný věci
A na rezonanci bude mít větší vliv druh dřeva, než to, jestli jdou struny skrz, nebo jdou do tremola, který je taky "pevně" spojený se dřevem.
Pro mě jsou tohle víc mýty, než podstatný věci
Naposledy upravil(a) DwPetr dne 27.03.2008 10:40, celkem upraveno 1 x.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
to myslis tak ze na fendra se neda hrat metal?
jo jinak pocitove me to prislo stejny az na ten vyse zminovany krk.co moje ibanezka co fendr akorat fendr byl urvanej do vejsek klasika a ibanezka do basu lipa taky klasika
aparatek byl nakej Marshal pololampa naky avtcko 50w a hnusnej zvuk na obou nastroju na to ze ten marshal stal nakych 15klacku tak i muj trand pro me zvukove prijatelnejsi.
ja nevim proste jak to rict: kdyz mam kejtru i za tech 3-6tisic kdyz to ma aspon trosku dobry drevo tak si ji upgradnu Hw a snimace a vydrzi me ta kytara jeste dele necham si ji pak treba jako zalozni a nebo jen do zkusebny pro priklad.Ale je taky uplne jasny ze kazdy kdo to mysli s muzikou vazne tak bude potrebovat kvalitni nastroj, kdyz to budu potrebovat i ja (kdyz budou love
) tak si nebudu kupovat zadnyho fendra, gibsona,jacksona atd... za sileny prachy a stejne to bude nedotazeny protoze je to seriovka, tak si raci necham postavit kytaru u kytarare.
jo jinak pocitove me to prislo stejny az na ten vyse zminovany krk.co moje ibanezka co fendr akorat fendr byl urvanej do vejsek klasika a ibanezka do basu lipa taky klasika
aparatek byl nakej Marshal pololampa naky avtcko 50w a hnusnej zvuk na obou nastroju na to ze ten marshal stal nakych 15klacku tak i muj trand pro me zvukove prijatelnejsi.
ja nevim proste jak to rict: kdyz mam kejtru i za tech 3-6tisic kdyz to ma aspon trosku dobry drevo tak si ji upgradnu Hw a snimace a vydrzi me ta kytara jeste dele necham si ji pak treba jako zalozni a nebo jen do zkusebny pro priklad.Ale je taky uplne jasny ze kazdy kdo to mysli s muzikou vazne tak bude potrebovat kvalitni nastroj, kdyz to budu potrebovat i ja (kdyz budou love
Stejně tak srovnáváš singly a HB, singly budou vždycky víc zvonit do vejšek
Jsou lidi, kteří maj kytaru za pár korun a živí se s ní aniž by potřebovaly něco drahýho a jakoby kvalitního.
Pořád dokola, přijde mi, že aby se na kytaru dalo hrát, musí mít nejlepší dřevo, snímače, hdw, sustain a podobný nesmysly. Pokud někdo chce jinou kytaru, musí vědět proč, když se někdo zeptá co má vlastně dělat, žádnou změnu nepotřebuje. Je to vyvolaný jen tím, že zas čte podobný nesmysly. Pokud někomu nesedí krk, hledá jinej krk, nebo vymění snímač. Pokud otázka zněla jestli je lepší upgrade původní kytary, nebo koupit novou, je namístě položit si otázku, proč vůbec chce autor něco měnit? Něco mu nestačí, nebo je mu do hlavy vtloukán nějakej názor? Nebo chtěj něco oči? Nebo falešnej pocit z lepšího nástroje?
Je to jednoduchý, nechť si zajde vyzkoušet 20 kytar a uvidí sám, je-li ten rozdíl nepatrnej, není co řešit, pokud je tam markantní rozdíl, starej nástroj se prodá a pošetří, koupí novej, hotovo. Chce - li změnu s/hb, no tak se vymění a uvidí.
Nakonec to dopadne tak, že se často stává, se všemožně hledá způsob, jak do laciný šunky nastrkat co možná nejvíc věcí, aby to splňovalo jakýsi obecný normy super kytary, a až je v ní utopenejch 20 litrů, tak si na fesťáku ošahá pořádnou kytaru, za stejný peníze, ale úplně jinde, potom ten svůj předělek sotva za 8k prodá, a skončí tam, kde mohl už dávno bejt.
Takže porovnat s kytarama v obchodě, za třeba 20- 60 tis aby bylo vidět, jestli je schopen vúbec zaznamenat nějakej velkej rozdíl, a pak pozná sám, jestli mu stačí jen nějaká korekce, nebo je nevyhnutelná výměna.
Vzhledem k tomu, jde o kopii strata, doporučuju vyzkoušet pár originálů, a uvidí hned, jestli je potřeba cokoliv měnit. Když ne, vydrží mu tohle do důchodu.
Naposledy upravil(a) DwPetr dne 27.03.2008 11:11, celkem upraveno 1 x.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Však teď tam je za 6500, 50ka lampa i s boxemDisasterpiece píše:i gibson za 100tacu bude hrat na nakym trandu znacky tenson hnusne
kez by tedko se objevila naka homemade lampa na bazaci
http://www.hudebnibazar.cz/index.php?pa ... xt=&ins=10
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
jeste pridam par postrehu,kdyz jsem presel ze squiera na fendera.
1.vzdycky jsem mel u squier kytar problemy s praskanim strun.Jak na pevnejch kobylach tak na tremolo kobylach.U tohohle fendra mne struny vubec neprskaji.
2.Kytary od squieru se mne vzdycky rozladovali.Behem playlistu jsem musel tak 2x ladit.Ted si na ladim kytaru pred zkouskou,nebo koncertem.Behem playlistu ladit nemusim.Odehraju(kytara se naklada do vymrzliho auta vyklada do vyhratyho bytu).Druhej den ji vytahnu s futralu a je porad naladena.Parada!
3.Zvuk squieru,byl fajn.Do te doby nez jsem si zahral na tohohle Fendera.Tony vam zneji paradne dlouho...cistej zvuk ma nadhernou barvu,neni to proste drbatko.
4.Kdyz jsem u Jagmastera(squier) oddelal pickuard,tak byl prostor pod nim kompletne vydlabanej.Docela sok.U tohohle fendera je vydlabany prostor jen pro snimace a dratky.Tab by to melo preci spravne byt ne
Od squieru jsem vlastnil - Strat affinity,telecaster affinity,telecaster standart,jagmaster...
Jagmastera me stal 8tis.....Fender Toronado de Luxe na bazaru 14tis...
A tech 6tis rozdil mezi temito dvouma kytarama je na kvalite a zvuku sakra znat!
1.vzdycky jsem mel u squier kytar problemy s praskanim strun.Jak na pevnejch kobylach tak na tremolo kobylach.U tohohle fendra mne struny vubec neprskaji.
2.Kytary od squieru se mne vzdycky rozladovali.Behem playlistu jsem musel tak 2x ladit.Ted si na ladim kytaru pred zkouskou,nebo koncertem.Behem playlistu ladit nemusim.Odehraju(kytara se naklada do vymrzliho auta vyklada do vyhratyho bytu).Druhej den ji vytahnu s futralu a je porad naladena.Parada!
3.Zvuk squieru,byl fajn.Do te doby nez jsem si zahral na tohohle Fendera.Tony vam zneji paradne dlouho...cistej zvuk ma nadhernou barvu,neni to proste drbatko.
4.Kdyz jsem u Jagmastera(squier) oddelal pickuard,tak byl prostor pod nim kompletne vydlabanej.Docela sok.U tohohle fendera je vydlabany prostor jen pro snimace a dratky.Tab by to melo preci spravne byt ne
Od squieru jsem vlastnil - Strat affinity,telecaster affinity,telecaster standart,jagmaster...
Jagmastera me stal 8tis.....Fender Toronado de Luxe na bazaru 14tis...
A tech 6tis rozdil mezi temito dvouma kytarama je na kvalite a zvuku sakra znat!
http://bandzone.cz/argonaut
- Regular John
Ty kopie stratů jsou všechny na jedno brdo, kopíruje to stejně jen vzhled, zvuk tomu chybí. Já taky překopával svou minulou kytaru (crafter ST120 či co) na takového rádobyfendera. Nakonec mi stejně ani to nestačilo, tak jsem si raději koupil rovnou toho fendera, abych zbytečně neutrácel za nějaké "mezistupně". No a jak říká můj strejda kytarář - ať člověk vráží do kytary kolik chce, nikdy to jako fender hrát nebude. A myslím, že je to pravda, nejde jen o zvuk, ale o ten pocit při hraní. U těch kopií jak člověk použije páku, tak se kytara hned rozladí jako prase, v horším případě se páka zlomí a závit zůstane v kobyle (to se stalo mně na tom Crafterovi). U fendera ladění krásně drží i bez zámků, samozřejmě že pokud začnete prasácky lomcovat s pákou, tak už se to trochu rozladí