nahrávání DEMA - snímání bicích ve stereu
Pravidla fóra
nahrávání DEMA - snímání bicích ve stereu
Zdravim! Chceme si nahrát ve zkušebně live demáček (stylově přibližně hc-punk-rock) a jedna z myšlenek, jak snímat bicí, je pomocí stereo mikrofonu. Bubny budou v jedný místnosti a ostatní nástroje - basa (line-in) + kytara (SM57) v druhé. Celý by to mělo jet do PC přes MAYA 44 MKII. Viděl jsem takhle podobně nahrávat nějaký amíky, ale neznám výsledek. Má tu někdo podobnou zkušenost zvučit bicí pouhým jednim stereo mikrofonem (využít zvuku celý sestavy)? Pokud je to smyšlenka, tak to taky uznám, ale zajímaj mě důvody pro i proti. Díky!
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Jeden mikrák nestačí činely budou znít strašně a navíc nebude ten zvuk vyváženej, některý bubny budou hlasitější a naopak.
Chtělo by to alespoň jeden overhead mikrofón pro činely, kterej může pobrat i přechody a kotle. Na kopák použít samotnej mikrofon a možná ještě jeden pro rytmičák.
Nejlepší by byla sada, ale to je docela pálka.
Chtělo by to alespoň jeden overhead mikrofón pro činely, kterej může pobrat i přechody a kotle. Na kopák použít samotnej mikrofon a možná ještě jeden pro rytmičák.
Nejlepší by byla sada, ale to je docela pálka.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Díky, právě že důvody jsou finanční a taky jsme se chtěli pokusit si to nahrát sami na tu 4kanálovou kartu, kterou máme v PC. Vašim argumentům ale rozumim a věřim. Tahle hypotéza totiž vychází z jednoho nahrávacího pokusu, kdy jsme měli zkušebnu v dřevěnym zahradnim domku, kde bylo i asi 1m vysoký pódiíčko s bicíma, který se snímaly dvouma mikrákama a výsledek nás překvapil svojí srozumitelností. Spíš to byla asi náhoda.
Zkusim někde poshánět aspoň mikrák na kopák, virbl a ten overhead. Akorát dělat premix jenom poměrů bicích do sterea bude asi masakr.
Možná uplně nejlepší bude sehnat někoho s mobilnim studiem, aby nám to stočil. Znáte někoho? Z Prahy nejlépe?
Zkusim někde poshánět aspoň mikrák na kopák, virbl a ten overhead. Akorát dělat premix jenom poměrů bicích do sterea bude asi masakr.
Možná uplně nejlepší bude sehnat někoho s mobilnim studiem, aby nám to stočil. Znáte někoho? Z Prahy nejlépe?
Ještě k tomu overheadu, což je kondenzátorový mikrofon, aby fungoval, potřebuješ phantomový napáječ ..... ten může být v mixu, ale pouští se na všechny kanály, takže když nemáš správný kabely, tak se můžou ostatní mikrofony spálit.
Jo a jak to chcete nahrávat a co všechno máte krom PC a karty?
A jak bude nahrávat? Po stopách nebo najednou??
Jo a jak to chcete nahrávat a co všechno máte krom PC a karty?
A jak bude nahrávat? Po stopách nebo najednou??
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Minimum pro nahravani bici sady jsou tri mikrofony - overhead kondenzator, kopak a virbl. Samozrejme na kvalite mikrofonu a bicich samotnych z velke casti zavisi celkovej vysledek, nicmene i na tri mikrofony se daji dobre nahrat bici
Jednim stereo mikrofonem je to podle me malo... Resp. kdybys hral nejaky jazz, blues nebo neco podobnyho, tak mozna, ale u rockove hudby to stacit nebude, ta je prilis divoka a ma trochu jiny zvukovy naroky...
Pokud bys chtel sadu, premyslim o tom, ze prodam svoji sadu NADY a koupim misto toho neco lepsiho, k tomuhle staci dokoupit nejaky kondiky (U Thomanna za par kacek
) a muzes nahravat, na druhou stranu budes jeste potrebovat mixak...
My nahravali 8 stop do M-Audio Delta 1010LT, k tomu pak postupne pritocili ostatni nastroje, zvuk je celkem slusnej a hlavne se to da hodne vyladit pri mixu a masteringu, kdyz mas v podstate na kazdej prvek sady vlastni mikrofon. Ted ale setrim na studiovy monitory, aby i ten mix a mastering stal za to
ad vas nahravaci pokus - ano, muze to znit docela citelne (ono ostatne i s jednim kondikem se da nahrat docela slusna nahravka bicich), problem je potom se zaclenenim do mixu... Budes potrebovat vytahnout virbl, aniz bys vytahnul i ostatni bubny, nebo budes chtit pridat kopak, jenze jak vytahnes nizky frekvence, tak to bude mit takovej ten rozplizlej prebasovanej zvuk... No je to na prd
To natoceni s tim mobilnim studiem bude mozna nejlepsi, nechte si takhle natocit jen bici a zbytek si dodelate... Kazdopadne zkuste nahravat uz ted, at si bubenik zvyka, ze je nahravan, dela to s lidma divy.
Petan V.: neni pravda, ze phantom se pousti na vsechny kanaly, rozhodne ne u vsech mixaku. A o tom spaleni mikraku - jeste jsem o tom neslysel a parkrat se mi povedlo zapnout phantom na dynamickej mikrak a vsecko funguje, jak ma...
Jednim stereo mikrofonem je to podle me malo... Resp. kdybys hral nejaky jazz, blues nebo neco podobnyho, tak mozna, ale u rockove hudby to stacit nebude, ta je prilis divoka a ma trochu jiny zvukovy naroky...
Pokud bys chtel sadu, premyslim o tom, ze prodam svoji sadu NADY a koupim misto toho neco lepsiho, k tomuhle staci dokoupit nejaky kondiky (U Thomanna za par kacek
My nahravali 8 stop do M-Audio Delta 1010LT, k tomu pak postupne pritocili ostatni nastroje, zvuk je celkem slusnej a hlavne se to da hodne vyladit pri mixu a masteringu, kdyz mas v podstate na kazdej prvek sady vlastni mikrofon. Ted ale setrim na studiovy monitory, aby i ten mix a mastering stal za to
ad vas nahravaci pokus - ano, muze to znit docela citelne (ono ostatne i s jednim kondikem se da nahrat docela slusna nahravka bicich), problem je potom se zaclenenim do mixu... Budes potrebovat vytahnout virbl, aniz bys vytahnul i ostatni bubny, nebo budes chtit pridat kopak, jenze jak vytahnes nizky frekvence, tak to bude mit takovej ten rozplizlej prebasovanej zvuk... No je to na prd
Petan V.: neni pravda, ze phantom se pousti na vsechny kanaly, rozhodne ne u vsech mixaku. A o tom spaleni mikraku - jeste jsem o tom neslysel a parkrat se mi povedlo zapnout phantom na dynamickej mikrak a vsecko funguje, jak ma...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
ad spálenej mikrofon fantomem - je to možný, když je blbě udělanej kabel - pokud máš kabel správnej, tak se téměř žádnýmu zařízení nic nestane (dynamák, bezdrátovej příjmač, basovej preamp....), pokud ale máš třeba proklemovanou zem s -, tak to už pak dělá divy...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
čím více mikráků tím lepší práce se zvukem jednotlivých částí sady, jeden stereo mic. by přicházel v úvahu pouze u skvěle vyladěné sady vč. plechů, v dokonale akusticky upravené místnosti a s výborným hráčem zvládajícím dynamiku. Tohle je dost těžký potkat pohromadě a navíc rockovej sound chce něco jinýho.