covece nejsu kdovijakej expert ale podle me nejvic u lampovech zesaku zalezi na bedne, ze ktere to leze. treba VK hlava plus box MB je masakr.. skoda ze jsem to slysel jen kdyz jsem mel 6,89 promile..afektband píše:Našel jsem ukázku Valvekinga. Je to nahraný přes box 2×12 (Celestion G12).
Myslim, že za 14.500,- tenhle zvuk z ničeho jinného nevymačkáte.
http://studiosopa.cz/files/1171577830-sampl-2.mp3
Jinak pro srovnání Triple XXX (4×12 V30)
http://studiosopa.cz/files/1171577620-sampl-1.mp3
Řek bych, že Valveking si vede moc dobře v porovnáním s Triple XXX.
Peavey Valveking 100W Head
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Ten Valveking nezní samotný špatně.Hrne se z toho hutný pěkný zvuk ale s kapelou se neprosadí a není moc slyšet.Aby to trochu znělo musí být výšky na max. a basy stažené tak na dvojku.
Podle mě je to to nejlepší co se dá od lampy za tyhle peníze čekat.
Podle mě je to to nejlepší co se dá od lampy za tyhle peníze čekat.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Clovece, ja mam 112ku a premyslim o prikoupeni 2x12" boxu, protoze pak se mi bude lip presedlavat na hlavu, kterou asi casem stejne poridim. Taky by me zajimalo, jestli tam bude razantni rozdil ve zvuku, ja bych rekl, ze ano - cetl jsem recenze na trandaky Peavey, ktere maji repro Blue Marvel (a repro ve VK je IMHO prevleceny Marvel), a vetsinou lidi psali naprosto nadsene reakce pri pripojeni na externi box.Janick píše:Mám kobmo Valvekinga 212 a přemejšlel jsem o výměně původních repráků za Celestion vintage 30. Slyšel jsem že je to hodně velkej rozdíl a že zvuk pak stojí fakt za to. Ale chtěl bych vědět i váš názor. Díky.
Takze, nema nekdo zkusenosti?
Janus: Pri Texture na Class A je zvuk trosku nevyrazny, ale cim vic ho natocis na A/B, tim je pruraznejsi. Hravam na naprosto rovny EQ a nemam problem
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Taky jsem čet pár recenzí a lidi co to vyměnily si to fakt hodně vychvalovali. Tak by mě to moc zajímalo. Taky si chci časem pořídit hlavu a box, rád bych např. JCM 800 od Marshalla, ale většina lidí taky jde ze stacku na kombo, protože je to prostě jednoduší když někam jedeš hrát.Wohma píše:Clovece, ja mam 112ku a premyslim o prikoupeni 2x12" boxu, protoze pak se mi bude lip presedlavat na hlavu, kterou asi casem stejne poridim. Taky by me zajimalo, jestli tam bude razantni rozdil ve zvuku, ja bych rekl, ze ano - cetl jsem recenze na trandaky Peavey, ktere maji repro Blue Marvel (a repro ve VK je IMHO prevleceny Marvel), a vetsinou lidi psali naprosto nadsene reakce pri pripojeni na externi box.Janick píše:Mám kobmo Valvekinga 212 a přemejšlel jsem o výměně původních repráků za Celestion vintage 30. Slyšel jsem že je to hodně velkej rozdíl a že zvuk pak stojí fakt za to. Ale chtěl bych vědět i váš názor. Díky.
Takze, nema nekdo zkusenosti?
Janus: Pri Texture na Class A je zvuk trosku nevyrazny, ale cim vic ho natocis na A/B, tim je pruraznejsi. Hravam na naprosto rovny EQ a nemam problem
Měl sem k tý hlavě origo valvekink box , a musimříct že se teda moc nepovedl a valveking na něm moc nevyzní i při 4 * 12. Bylo to fakt divný břebasovaný a při vyšších hlasitistech trhající uši. Po výměně boxu za marshall 4* vintage 30 , se zvuk naprosto rapidně zlepšil, nedá se to popsat.
Na těch reprákách závisí fakt moc. Myslim že ty zesilovače v levnejch kombech nebudou zas tak moc odlišný. Ale jakej tam nacpou reprák to je rozhodující. Jakou má citlivost, membránu , frekvenční rozsah.
Na těch reprákách závisí fakt moc. Myslim že ty zesilovače v levnejch kombech nebudou zas tak moc odlišný. Ale jakej tam nacpou reprák to je rozhodující. Jakou má citlivost, membránu , frekvenční rozsah.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Melo by stacit odpajet (/vypojit?) draty a vysroubovat reprak ven a udelat to same obracene s novym
Akorat to musi byt repraky stejne impedance a musis to zapojit stejne... (a samozrejme to taky musi byt repraky s dostatecnym vykonem)
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
dostatecnej myslis co ? na 50w Valva ?Wohma píše:Melo by stacit odpajet (/vypojit?) draty a vysroubovat reprak ven a udelat to same obracene s novymAkorat to musi byt repraky stejne impedance a musis to zapojit stejne... (a samozrejme to taky musi byt repraky s dostatecnym vykonem)
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Presne takGinie píše:dostatecnej myslis co ? na 50w Valva ?Wohma píše:Melo by stacit odpajet (/vypojit?) draty a vysroubovat reprak ven a udelat to same obracene s novymAkorat to musi byt repraky stejne impedance a musis to zapojit stejne... (a samozrejme to taky musi byt repraky s dostatecnym vykonem)
P.S.: Moje V30ka je prave na centrale PPL
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma- tak to tam hnedka přepájni až ho budeš mít doma a napiš jak ti to hraje, zajimalo by mě jak se ti to bude líbit 
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Ono se to ani pajet nemusi - je to takovej zasouvaci konektor... nevim, jak to popsat
Kazdopadne k tomuhle hodim nahravky, samotnyho me to zajima.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
původní je snad 100 watů a ten v30 je 60 takže trošku opatrnějc asi 
já mám na 100 wattů 4 a je to málo, chtělo by to 2 bedny. Na domácim boxu mám 2*100 wattů a už na půlku moc nestíhaj
já mám na 100 wattů 4 a je to málo, chtělo by to 2 bedny. Na domácim boxu mám 2*100 wattů a už na půlku moc nestíhaj
Tak jsem taky vyzkoušel něco ve zkušebně nahrát. Sice se mi to moc nedařilo, byl jsem skouřenej a ještě vopitej, takže podle toho je i ta volba písniček
Nahrával jsem přes Shure SM48 S. Box mám Kustom, takže taky žádná sláva a snímač R.M. F2. Box ani snímač nejsou moc nadšený z podlazení do B, ale dá se to. Ty ukázky odpovídaj originál zvuku tak z 30%. Je to v zipu, a formátu OGG, ale snad by neměl bejt problém. Jsou tam tři ukázky, dvě v drop D, ale každá s jiným nastavením ekvalizéru, jedna bez středů (označená jako V) a druhé se středama asi na půl (označená jako A). Třetí ukázka je v drop B a s ekvalizérem do V. Je to dost potichu, páč mikrák šel přímo do notebooku, takže si to trochu zesilte.
Ukázky tady.
Ukázky tady.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
do 50W zesiku bych neriskoval jedine tak Greenback, jinak reprak od 50W to snese v pohode..
Doporucuju vyzkouset Century Vintage - hraje jako Vintage, ale vazi necelou polovinu - 1,7 kg - parada!
Ale V30 bych do jednoreprakovyho komba nedaval - je to pak moc plochy - jednak reprakem a taky velikosti toho komba..bude to mit jen o neco pevnejsi zkresleni..horsi nizsi frekvence a tak:)
Doporucuju vyzkouset Century Vintage - hraje jako Vintage, ale vazi necelou polovinu - 1,7 kg - parada!
Ale V30 bych do jednoreprakovyho komba nedaval - je to pak moc plochy - jednak reprakem a taky velikosti toho komba..bude to mit jen o neco pevnejsi zkresleni..horsi nizsi frekvence a tak:)
Moc bych se toho nebál, ta V30 má daleko větší citlivost, než ten reprák co tam je, takže to bude hrát dost hlasitě.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
Neví někdo náhodou, jaký příkon má tahle hlava?
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho