Přebarvení (přelakování?) krku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
G0RE
Kontaktovat uživatele:

Přebarvení (přelakování?) krku

Příspěvek od G0RE »

Zdar všem,
projížděl jsem celý tohle forum s názvem "elektricke kytary" a nenašel jsem nic konkrétní o přebarvování kytarovejch krků. Bylo tu párkrát o přebarvení těla, ale ten návod se mi moc nezdá použít i na krk. O co jde - chci kupovat novej krk (http://www.bachmusik.com/p977/krk-ib-6/), ale rád bych černej (nechci měnit barvu pražců, ale barvu hlavy a zadní strany krku). Mohli by jste mě prosim poradit jakej typ laku, případně i značku použít? Nebo je to totální blbost, která kompletně zdevastuje zvuk nástroje, a mám se spíš podívat přímo po černým krku třeba na eBay-i? Díky za váš čas ...
Let the metal flow! SUPPORT MUSIC, NOT RUMORS!
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Tohle jsme řešily s kytarářem, a říkal, že je lepší koupit novej krk. ono se krky nebarví, jen lakujou ne? Jako zvuku určitě neprospěje, když tam bude nějaká barva a omezovat vibrace... které jsou u krku hodně důležité. Ještě sem hodím otázku, nechce se mi zakládat novej topic:

Kytarář mě sundal logo z hlavy (ne že by mě ten nápis Adonis chyběl :D ) a já bych tam chtěl něco udělat, at není tak prázdná. Chtěl bych tam kresbu růže, jak se proplítá těma kolíkama a má květ na konci hlavy, na té bambuli (stratocaster). Ale nevím jak na to, jestli normální lihovku, vypálit do dřeva, tuží, barvy na sklo... fakt nevím, hlavně at to neovlívní moc zvuk
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

RJ, ovlivní, úplně to přestane hrát, bude staršne tichý a krátký :roll:

Kluci, přidáváte tomu význam nesmyslnejch rozměrů. Nějakou kytaru už jsem dělal a pár jich lakoval a předělával a rozdíl tam není žádnej.

1) z Hov.a bič neupleteš
2) a dobrej nástroj nezprasíš.

Tu růži nakrestli černou tuší, trubičkovým perem, když se přetáhneš, tak to jde jemně oškrábnout, nebo celý umít vodou. A potom to můžeš přestříknout klidně i lakem ve spreji, jsou to stejně laky na bázi celulózy, takže menší vrstva a rychle schne. Ale se zvukem ti to neudělá nic, co bys poznal. :wink: Já má RGčko taky pod lakem, je tam metalíza, vrstva laku, a na hlavě taky černá a lak a hraje to jak čert . Myslíš že kdybych to ošmirgloval, že by to hrálo líp?? :roll:
Naposledy upravil(a) DwPetr dne 29.03.2008 10:17, celkem upraveno 1 x.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

RJ píše:Tohle jsme řešily s kytarářem, a říkal, že je lepší koupit novej krk. ono se krky nebarví, jen lakujou ne? Jako zvuku určitě neprospěje, když tam bude nějaká barva a omezovat vibrace... které jsou u krku hodně důležité. Ještě sem hodím otázku, nechce se mi zakládat novej topic:

Kytarář mě sundal logo z hlavy (ne že by mě ten nápis Adonis chyběl :D ) a já bych tam chtěl něco udělat, at není tak prázdná. Chtěl bych tam kresbu růže, jak se proplítá těma kolíkama a má květ na konci hlavy, na té bambuli (stratocaster). Ale nevím jak na to, jestli normální lihovku, vypálit do dřeva, tuží, barvy na sklo... fakt nevím, hlavně at to neovlívní moc zvuk
Nevypaloval bych to, lihovka je moc definitivní, spíš bych to dal popisovačem na CD, jinak jestli chceš něco krásnýho a definitivního, tak napiš někomu, kdo stříká airbrushem auta, za malej peníz ti to nastříká a výsledek je jedinečnej...

EDIT: DwPetr: Jo, to by taky nemuselo bejt špatný...
Die Hard or Die Home
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Tou tuší dělám všechno, hlavně kvůli možnosti jednoduchý a rychlý opravy. U fixek a popisovašů šmirgluješ. Ta tuš se nikam nevsakuje, zůstává na dřevě 8) Navíc je jednotná a nejsou u ní vidět tahy a po přelakování je krásně černá.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jak říkal DW petr. To že to nalakuje navadí. Na zvuku se nic nezmění. Taky jsem si kytaru už dělal. Já osobně jsem teda krk mořil a potom lakem ve spreji nalakoval a hrálo to výborně.

V tvém případě bych zkusil taky to mořidlo, zůstane tam totiž vidět ta kresba dřeva. Což vypadá pěkně. Kdyby se ti podařilo sehnat černý mořidlo tak by to mohlo být zajímavý...

Hudebniforum-odkaz

tady v tom topicu je vidět jak jsem to dělal. O tom krku tam toho ale moc není :-) Ale je tam vidět jak to vypadá s tím mořidlem.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
G0RE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od G0RE »

Moc dík všem za odpovědi
Let the metal flow! SUPPORT MUSIC, NOT RUMORS!
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

aivn86 píše:Jak říkal DW petr. To že to nalakuje navadí. Na zvuku se nic nezmění. Taky jsem si kytaru už dělal. Já osobně jsem teda krk mořil a potom lakem ve spreji nalakoval a hrálo to výborně.

V tvém případě bych zkusil taky to mořidlo, zůstane tam totiž vidět ta kresba dřeva. Což vypadá pěkně. Kdyby se ti podařilo sehnat černý mořidlo tak by to mohlo být zajímavý...
Já bych se ještě podíval na lazurovací laky, ty můžou bejt různě zbarvený, od žluta, červena, do modra, zelena... vytáhnou ti krásně dřevo, a zároveň po pár vrstvách se to i leskne, je to vlastně lak, kterej se vsákne do dřeva, a nedělá sklenku na povrchu a přitom je pěkně lesklej. To mořidlo se právě musí přelakovat a to už se mi moc nelíbí, když ten lesk přebíjí to dřevo.

http://www.subert.net/subert/site/media ... =41&do=115
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“