KRAMER Custom 2 nebo JACKSON DK2M ?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět

Jakou kytaru?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

garden
Kontaktovat uživatele:

KRAMER Custom 2 nebo JACKSON DK2M ?

Příspěvek od garden »

Ahoj, prosím potřebuji poradit od vás zkušených..
Takže, rok a půl hraji na jednu "kytaru" ze sady + 10W kombíčko..co vám budu povídat, je to děs..s kámošem, který taky hraje na kytaru jsme vyrazili do hudebnin vyzkoušet kombo Peavey Valveking 112, jak to bude hrát..mno bohužel to bylo opět na nic..no nic, čekal jsem to, od takoé kytaru nemůžu čekat dobrý zvuk :roll: takže místo koupě nového komba uvažuji o koupi nové kytary...chci hrát heavy metal, popřípadě thrash metal..hledám tvrdý, průrazný zvuk (prostě do těchto stylů)...
Vyhlédl jsem si tento kousek: JACKSON DK2M (popřípadě DK2)
http://kytary.cz/jackson-dk2m-dinky/938 ... 27:0:0:6:0
Co jsem tak četl za recenze a názory, tak se většina shoduje na tom, že to je super kytara do metalu..po shlédnutí hodně videí na youtube mě zvuk této kytary (spolu s lampou) posadil na zadek..přesně toto hledám..
Mno a potom mi napsal kámoš, jestli bych neměl zájem o Kramera..zná kytaráře..že by mi jí sestavil..
je to KRAMER Pacer Custom II
např. tady na obr.:
http://www.smugglinyoyos.com/Photos/Tod ... Guitar.JPG

Díly jsou k dispozici, snímače jsou nějaké kopie Seymourů...
Mno uvažuju o tom hodně, protože by mi to sestavil za výrobní náklady+něco za práci...něco kolem 6000-7000 Kč..což by bylo super

Prosím, poradíte, jak se mám rozhodnout? Hledám zvuk jako je u tý Jacksonky, ale cena nahrává tý Kramerce..jak jsou na tom kvalitou tyto kytary? Co je lepší..a dal by se z tý Kramerky vyloudit ten zvuk jako z toho Jacksona po výměně snímačů? (2x single, 1x humbucker)

Prostě co byste brali..díky moc za názory, je to pro mě moc důležité
KRAMER Pacer Imperial, MARSHALL JCM 900 2100 SL-X (with 6L6), MARSHALL 1960A
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Jáb budu kupovat Jacksona kvůli světlému hmatníku, protože uvažuju nad scallopingem. Zvuku toho Jacksona se výměnou snímačů přiblížíš, ale furt ti tam bude parírovat zvuk toho dřeva jako takovýho...
Každopádně si myslím, že rozdíl 7-8tisíc hraje dost roli, asi bych do ní ve tvé situaci šel (nehledě na to, že tam koukam je original FR)...
Die Hard or Die Home
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Trao píše:Jáb budu kupovat Jacksona kvůli světlému hmatníku, protože uvažuju nad scallopingem. Zvuku toho Jacksona se výměnou snímačů přiblížíš, ale furt ti tam bude parírovat zvuk toho dřeva jako takovýho...
Každopádně si myslím, že rozdíl 7-8tisíc hraje dost roli, asi bych do ní ve tvé situaci šel (nehledě na to, že tam koukam je original FR)...
nechapu proc kupovat svetlej hmatnik kvuli scalo...je tojedno jestli tmavej nebo svtelej
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když vyfrézuješ tmavej hmatník až do světlýho dřeva krku, bude to vypadat celkem na nic... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Nero píše:Když vyfrézuješ tmavej hmatník až do světlýho dřeva krku, bude to vypadat celkem na nic... :wink:
?? co, to jako že ty 4mm vyfrézovat, a znova usazovat pražce, zvedat celej krk kvůli dohmatu, a hlavně, pod tím tmavým hmatníkem, kterej je nalepenej, je díra ve který leží šponovací šroub :roll:
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Nero píše:Když vyfrézuješ tmavej hmatník až do světlýho dřeva krku, bude to vypadat celkem na nic... :wink:
Jo a prc by jako frezoval az do svetlyho dreva...malmsteen am traky delany kytary stmavym hmatnikem a nema to az do svetlyho dreva... :roll:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
garden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garden »

Trao píše:Jáb budu kupovat Jacksona kvůli světlému hmatníku, protože uvažuju nad scallopingem. Zvuku toho Jacksona se výměnou snímačů přiblížíš, ale furt ti tam bude parírovat zvuk toho dřeva jako takovýho...
A myslíš že je Jackson kvalitnější? Když budu mít štěstí a kytarář mi to dobře sestaví, tak by to mělo být OK ne? Nevím, jak jsou na tom Kramerky se dřevem a výsledným zvukem..snad tam takovej rozdíl nebude..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stydím se za tak blbou úvahu... Tohle mi mělo dojít... :oops: Měl bych jít spát dřív něž včera, no, vlastně dneska, leze mi to nahlavu... :? :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

no kdyz ti to udela za tech 7 tisic tak ja se napriklad zamyslim jak kvalitni bude drevo soucastky o snimacich ani nemluvim, musel by pouzit telo Olse abys dosahl zvuku jako Jackson, ale i presto sel bych raci do homemade a bez floyda nejlip usetris peniz a koupis raci lepsi snimace
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

garden píše:
A myslíš že je Jackson kvalitnější? Když budu mít štěstí a kytarář mi to dobře sestaví, tak by to mělo být OK ne? Nevím, jak jsou na tom Kramerky se dřevem a výsledným zvukem..snad tam takovej rozdíl nebude..
Hele, jak koukám, v cizině se prodávaj za 500 dolarů, takže na tom každopádně vyděláš, tělo by mělo bejt z olše, krk javor+palisandr hmatník, tím pádem by se to mělo lišit minimálně. U původních Pacerů byl snímač stejnej jako je u toho jacksona - SD JB-1, jo, šel bych do toho...
Die Hard or Die Home
garden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garden »

Disasterpiece píše:no kdyz ti to udela za tech 7 tisic tak ja se napriklad zamyslim jak kvalitni bude drevo soucastky o snimacich ani nemluvim, musel by pouzit telo Olse abys dosahl zvuku jako Jackson, ale i presto sel bych raci do homemade a bez floyda nejlip usetris peniz a koupis raci lepsi snimace
Mno kvalita může a nemusí odpovídat ceně...jasně, je to za takovou kytaru málo, ale jelikož je to z Hořovic z Delicie, tak se prodává pod cenou...
Jinak tělo z olše je, krk je z javoru a je šroubovanej..
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Hele, jestli to sestaví z dílů z Hořovic, tak jednoznačně toho Kramera. Je to fakt kvalita za rozumnou cenu a když tam dáš pořádnej snímač, tak to bude zabiják. Já mám právě toho Hořovickýho, díly byly vyrobený před rokem 2000 a byl sestaven až 2006, snímač tam mám RMCustom AlNiCo a je to paráda a hlavně za ty peníze je to fakt luxus.

http://www.ukazto.com/?img=2530812,kramer.jpg
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
garden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garden »

Myslím, že díly budou asi taky tak před rokem 2000 (tipuji že půlka 90. let nebo tak)...to dřevo by mělo být v pohodě ne? Pokud se uchovávalo v dobrých podmínkách
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Peťan V. píše:Hele, jestli to sestaví z dílů z Hořovic, tak jednoznačně toho Kramera. Je to fakt kvalita za rozumnou cenu a když tam dáš pořádnej snímač, tak to bude zabiják. Já mám právě toho Hořovickýho, díly byly vyrobený před rokem 2000 a byl sestaven až 2006, snímač tam mám RMCustom AlNiCo a je to paráda a hlavně za ty peníze je to fakt luxus.

http://www.ukazto.com/?img=2530812,kramer.jpg
Pěkný stroj !!!! :twisted:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

garden píše:Myslím, že díly budou asi taky tak před rokem 2000 (tipuji že půlka 90. let nebo tak)...to dřevo by mělo být v pohodě ne? Pokud se uchovávalo v dobrých podmínkách
vyzadej si aby jses podival na to drevo pokud by to slo
jinak sel bych do kramera
pavel matějka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel matějka »

Tak jsem rád, že jste gardena překecali, já jsem totiž ten kámoš co sehnal kytaráře a myslim, že lepší volba než kramer neni. sám na něj hraju a je to dělo... akorát budu měnit floyda za originálního schallerovskýho floyda :D :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“