Výměna nultého pražce

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Výměna nultého pražce

Příspěvek od Nero »

V nejbližší době plánuju hodit kytaru ke kytaráři kvůli pár blbostem a když už u něj bude, říkám si, že bych si mohl nechat vyměnit ten ošklivej umělohmotnej nulťák, co tam teď mám... Co byste mi doporučili? Grafit nebo kost? A na kolik taková sranda vůbec vyjde? Díky
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

A za sebe bych se zeptal jakej to má vliv na zvuk. Předpokládám, že na basu to bude fungovat stejně. :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, na base to bude fungovat 100% :wink: Dle mýho, jak už jsem někdě psal, by to mělo zlepšit kvalitu přenosu oscilace struny, resp. by to tu oscilaci nemělo tolik tlumit jako ten můj dosavadní plastickej (čili měkčí) nut... Aspon teda doufám, že to tak je... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

hele, viděl jsem nějakej shop v praze, kterej se specializuje na kytarovej hardware atd. měli tam něco podobnýho grafitu, ale údajně několikrát kluzčí... možná by to za to stálo. Sídlo maji myslim v Praze...
http://www.guitarparts.cz/
Naposledy upravil(a) Little.Sick.Fish dne 30.03.2008 12:08, celkem upraveno 1 x.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak já si to nechám udělat u kytaráře, takže detaily bych asi nechal potom i na něm... Jen by mě zajímalo, jestli bych měl radši spíš trvat na grafotovým nebo kostěným, co se vyplatí v poměru cena/užitečnost víc...

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

V grafitovým se prý nezasekávají struny, to je jediný co vím. :)
Já bych to spíš bral tak, že pro vintagisty kost a pro ostatní grafit. Moc si nedokážu představit, že v tom bude až takovej rozdíl. Oboje bude dobrý.

\\Edit: btw taky přemýšlím o výměně na té mojí, už je trochu "jetej" :).
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Co myslite dal by se doma vyrobit nultej prazec z kosti? Jak by to hralo?
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Toto asi reší jen ti co nemají zámky :D...pokud teda nehrají bez nich, i když je tam mouhou mít. Co říkate na kuličkový (nebo ložiskový) nultý pražec??? Videl jsem to na dražích stratech...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Mylann píše:Toto asi reší jen ti co nemají zámky :D...pokud teda nehrají bez nich, i když je tam mouhou mít. Co říkate na kuličkový (nebo ložiskový) nultý pražec??? Videl jsem to na dražích stratech...
já taky... vypadá to zajímavě, ale určitě bude mezi plechem a kostí rozdíli zvukovej.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

hmm.. gratuluju.. pak si tam natahni 12ky struny at se ti pekne rozstipe.. :) co mas proti umelohmotnymu ?
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

taky jsem uvazoval ze udelam kompletni upgrade kytary, snimace, mozna mechaniky, zabrouseni loze krku a serizeni, sam si na to netroufnu, donesl bych to ke kytarari, tak jsem premyslel ze kdyz tam budu tak bych si nechal vymenit nulty prazec, protoze ho mam o par desetin mm mimo, sice to nicemu nevadi, ale kdyz uz bych tam byl... nevim jestli mam nechat puvodni umelohmotnej jen nove usadit nebo nakej ten grafitovej, jestli to ma cenu....
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Nech si tam šoupnout kovový zámečky, stojí kilo, nerozštípnou se a později tam můžeš šoupnou floyda, třeba i na pevno a zamykat si struny.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Tady si udelal vlastni kostenej nultak: http://members.fortunecity.com/jtfish/l ... fboard.htm ale ten smrad z toho cejtil jeste druhej den :D
ScarCZ

Příspěvek od ScarCZ »

Potřebuju taky malou radu ohledně nultého pražce.nedávno se mi na base rozštípl.zatim s tim nemam žádný skušenosti a chci se zeptat jestli to dokážu vyměnit normálně doma,nebo to mám radši odnýst nějakýmu profíkovi.diky moc
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

raci to odnes profikovy je s tim docela drbacka... nerikam ze bys to treba nezvlad ale kytarar je jistota
ScarCZ

Příspěvek od ScarCZ »

diky moc
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

ScarCZ píše:Potřebuju taky malou radu ohledně nultého pražce.nedávno se mi na base rozštípl.zatim s tim nemam žádný skušenosti a chci se zeptat jestli to dokážu vyměnit normálně doma,nebo to mám radši odnýst nějakýmu profíkovi.diky moc
Kup novej a zmer si u toho, co si tam mel, jak vysoko jsou prurezy u nultaku nad hmatnikem a pokud ti to predtim sedelo, tak uprav ten novej, aby to bylo jako na tom starym. Bud ho celej sbrousit zespoda, pokud jsou vsechny vyrezy vysoko a nebo jednotlivy drazky pokud jedna, dve nesedi. Pak vyklepni ten starej a sekundakem tam vlep novej. Kup si treba dva a zkus to. Kdyz se ti to nepovede, tak to muzes odnest kytararovi vzdycky a takhle ziskas zkusenost. Pokud ses trochu zrucnej, tak by to nemel bejt problem. Zase pokud je to nejaka draha kytara, tak to radsi zanes kytarari no.
ScarCZ

Příspěvek od ScarCZ »

jj diky skusim to,ale chci se zeptat čim vyklepnout ten starej nultak nevim co si k tomu muzu dovolit,jestli to mam vzit klestema nebo kladivem:-)
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Pokud ho chces zahranit, tak priloz k nemu ze strany nakej kus kovovy tycky.. treba i mensi sroub a pak pres nej ho zkus do boku vyklepnout kladivem.. Jestli je ten starej k nicemu, tak to v pohode vem klestema. Nebo ho muzes opatrne vyklepnout smerem od hmatniku. Jeto v podstate jedno, jak ho tam odsud dostanes, hlavne bud opatrnej at nestipnes i kus dreva..
termyx

Příspěvek od termyx »

nechtělo se mi to číst celý..ale nulák z kosti bych dával spíš na lehčí styly a grafit na metal a tak... :D btw grafitovej nulťák ztrácí smysl, když na kostěnej nastrouháte do drážek tuhu..tak to klouže taky jako fík.. :D
na lusílii je kostěnej už z továrny a prostě kost je mi sympatičtější.. :lol:
to a to a za chvíli zas tohle
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“