Trao píše:Malý tajemství: S talentem se člověk už narodí, všechno závisí na tom jak moc a jak dlouho ho bude krmit, když někdo začne v jedenácti, nevadí, když někdo začne v 19ti a dá tomu všechno, tak je na tom někdy dokonce líp...
Malý detail: z psychologického hlediska se člověk rodí s vlohy, ty se můžou rozvinout v nadání, v lepším případě talent a v nejlepším genialitu...
Malé zdůvodnění: Tohle neberu, protože naše učitelka ZSV se dneska přela s klukem, co už má jistý místo na genetice, jestli je pro děti nebezpečné, že rodiče mají stejnou babičku(bratranec, sestřenice), půl hodiny do něj hustila, že je to kravina, že si vymejšlí a ať se někdy naučí učit se něco pořádně do hloubky, on na to předložil literaturu a ona zas, že teď nemá čas si to přečíst...
jestli takovýhle lidi dostávaj diplomy z psychologie, není důvod, abych výrok jakéhokoliv psychologa bral za směrodatný...
no co jsem se tak docetl tak Hammett byl Satrianiho zak ... navic nikdy neprestanu obdivovat nekoho kdo uz 32 let prichazi porad s novymi napady a to je mu tedka 51 ... nevypada co?
a za to spatne napsane jmeno pana VELKEHO se velice omlouvam
jinak btw nikdo z vas dvou asi evidentne nema matku psychlozku ze?
asi me vsichni poslete do haje ale podle me talent u hrani na kytaru neni zas tak hlavni... jestli nejakej talent je tak bez cviceni se nevyuzije... de hlavne o cviceni, pomoct muze lepsi hudebni sluch... sem zacatecnik takzte je to jen muj nazor...
ve většině případů souhlasim, 99% lidí kolem mě, co hrajou na nějakej nástroj nevyužívaj talent a jen otrocky cvičej a některý hrajou fakt dobře...
na druhou stranu si nedovedu představit, že bych to, co hraju už předem neslyšel a že bych tu hudbu necítil a nepřemejšlel nad tim, proč tohle hrát tak jak to hrát a nehrát to tak jak chci...
ano, někomu to stačí...
mě ne
Trao píše:ve většině případů souhlasim, 99% lidí kolem mě, co hrajou na nějakej nástroj nevyužívaj talent a jen otrocky cvičej a některý hrajou fakt dobře...
na druhou stranu si nedovedu představit, že bych to, co hraju už předem neslyšel a že bych tu hudbu necítil a nepřemejšlel nad tim, proč tohle hrát tak jak to hrát a nehrát to tak jak chci...
ano, někomu to stačí...
mě ne
Dobře řečeno
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Me stve ze mu jde uceni strasne pomalu, hraju tak od vanoc. A v podstate sem se jeste k nicemu nedostal jako samozrejme ze nejaky ten power akord nebo normalni akord zahraju... Jeste umim jakz takz intro do NEMa a ted se snazim ucit Stairway to heaven, ale jde to velmi pomalu. A v podstate to musim nadrit zahrat treba 100x aby to nejak znelo a stejne byste me s tim tady fakli.
Ja o sobe vim ze talent nemam a tak to vynahrazuju velkym nadsenim a vytrvalosti, jenze je to hodne tezke a nejvic me stve ze vzdycky kdyz neco zahraju i treba neco co sem vymyslel, tak ke me pride kamos a zahraje to napoprve tak jak sem to hral ja. Snad po nekolika letech hrani to pride i ke me ze si proste vymyslim melodii a tu zahraju.
No nevim jestli to neni trochu OT, pro jistotu napisu:
Hammett hraje dobre
Naposledy upravil(a) Chip dne 29.04.2008 16:34, celkem upraveno 1 x.
Chip píše:Me stve ze mu jde uceni strasne pomalu, hraju tak od vanoc. A v podstate sem se jeste k nicemu nedostal jako samozrejme ze nejaky ten power akord nebo normalni akord zahraju... Jeste umim jakz takz intro do NEMa a ted se snazim ucit Stairway to heaven, ale jde to velmi pomalu. A v podstate to musim nadrit zahrat treba 100x aby to nejak znelo a stejne byste me s tim tady fakli.
Ja o sobe vim ze talent nemam a tak to vynahrazuju velkym nadsenim a vytrvalosti, jenze je to hodne tezke a nejvic me stve ze vzdycky kdyz neco zahraju i treba neco co sem vymyslel, tak ke me pride kamos a zahraje to napoprve tak jak sem to hral ja. Snad po nekolika letech hrani to pride i ke me ze si proste vymyslim melodii a tu zahraju.
Hammet hraje dobre
To se podá. Nadruhou stranu, já hraju přes 10 let a stejně se mi zdá, že umim kulový
Tim jsem tě ale asi nepotěšil, co?
No to teda ne, ale uznej, ze kdyz hrajes 10 let tak neco musis umet a mozna ze kdyby te hodnotil nekdo jiny tak rekne neco ve stylu: "ty vole ten chlapík fakt válí!"
Ja to udelam asi tak. Budu hrat tak dva tri roky a pak zhodnotin svou hru nebo reknu treba rodicum at me ohodnoti a jestli to vubec stoji za to. No a pak to bud zabalim nebo se ze me stane druhy Tomáš Vartecký...
Chipe klid, hraješ pár měsíců, tak si nesmíš myslet že budeš hrát jako lidi co hrajou 20 let .. ono se to poddá, prstíky se rozhejbaj po hmatníku a pojede to..stačí vydržet a cvičit
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Chip píše:Me stve ze mu jde uceni strasne pomalu, hraju tak od vanoc. A v podstate sem se jeste k nicemu nedostal jako samozrejme ze nejaky ten power akord nebo normalni akord zahraju... Jeste umim jakz takz intro do NEMa a ted se snazim ucit Stairway to heaven, ale jde to velmi pomalu. A v podstate to musim nadrit zahrat treba 100x aby to nejak znelo a stejne byste me s tim tady fakli.
Hammett hraje dobre
Já jsem na tom zatím taky podobně. Sice už něco málo zahraju, ale strašné problémy mi dělá improvizace, která je podle mě hodně důležitá. Nevim jak na to, zatim se učím všechny možné riffy, snad se to časem podá.
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Chipe klid, hraješ pár měsíců, tak si nesmíš myslet že budeš hrát jako lidi co hrajou 20 let Smile .. ono se to poddá, prstíky se rozhejbaj po hmatníku a pojede to..stačí vydržet a cvičit Wink
Přesně tak. Chce to cvičit. Až se naučíš prvních pár věcí, tal si řekneš..Kua, to se mi povedlo! a budeš se učit další. Jen neztrácet motivaci a naopak hledat ji všude kolem (audio, video nahrávky..nová kytara, nové kombo ....)