Epiphone EM-1

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Mika.Rybanenn

Epiphone EM-1

Příspěvek od Mika.Rybanenn »

Ahoj, koukal jsem tak po kytaře kolem +/- 4000 Kč a našel jsem Epiphone EM-1, na poměry téhle firmy nevídaná metalová kytara, znáte? Měli jste možnost jí vyzkoušet nebo nevíte něco zprostředkovaně? Mají jí na nejmenovaném konkurenčním e-shopu za nějakých 4200 Kč což mi přijde docela málo, tak aby to zase nebyl nějaký krám ve stylu LP Junior. Celkem mám pochybnosti o kvalitě zpracování, za tu cenu to přeci nemůže být masiv, na stránkách Epiphone to nebylo konkretizované http://www.epiphone.com/default.asp?Pro ... ctionID=18
ale aby to nebyla nějaká překližka nebo dřevotříska, to by nebylo tedy nic moc. Jinak mě dosti vyhovuje absence tremola, průběžné struny jsou snad to nejlepší řešení co si lze přát, akorát mám ještě pochybnosti ohledně mechanik, známý říkal, že to nejsou olejovky, ale takové ty úplně základní, což by byla dosti škoda...ačkoliv u nynějšího Staggu olejovky mám a stál nepoměrně méně. Jaký je váš názor na tuhle kytaru, brali byste ji? Uvažuju ještě o Cort Z40, Washburn WI14, Aria MAC 50 (o té okrajově, slyšel jsem nehezké věci na adresu krku) a Dean Vendetta. Vyplatila by se ta Epiphone? Styl...no tvrdší, jsem metalista, rád bych i death metal, až budu umět líp hrát. Díky za vaše reakce.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Zajímavá kytara zajisté, ale težko říct.... Za ty prachy.. To asi bude lepší než Dimaverky atd stejné ceny, ale zase myslím, že z výběru, který jsi zde napsal by bylo vhodné zvolit jinou značku 8) Dost se mi líbí vzhledově ta vendetta od Deanu, ta by snad mohla jít. Potom snad ta Cortka, nebude špatná....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Radši Washburn, Dean nebo Cort... Ta epi nebude stát za moc... Už jen to, že stojí kolem 4k, a to, jak poslední dobou vypadá kvalita Epiphonek, říká jasné ne...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mika.Rybanenn

Nero píše:Radši Washburn, Dean nebo Cort... Ta epi nebude stát za moc... Už jen to, že stojí kolem 4k, a to, jak poslední dobou vypadá kvalita Epiphonek, říká jasné ne...
A znáš nějakou z těch prvních dvou značek? Já akorát vím, že na Washburn hraje Paul Stanley z Kiss, ale co čtu fora nebo se bavím s lidmi okolo sebe tak těžká exotika, každý má obvyklejší značku. A co Dean, víš o nich něco? To je pro mě ten první případ, sice na tuto značku hraje Michael Schenker(jasně, že ne na křáp za 4k), ale o žádném majiteli Deanu okolo nevím. A Cortka mi přijde jako horký favorit, už proto, že o této značce horem dolem slyším jen chválu. Zajímalo by mě, jestli někdo měl tu "čest" s nějakým zmetkem od Cortu, protože co slyším tak samé klady a žádné zápory...nevídané. Jinak ta Epiphonka mě velice zaujala, jsem metalista a je to kus dle mého gusta, ale bál bych se dřeva a pak těch ladících mechanik.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Peta V. Měl Deanku :) Jinak Dave Mustaine hraje na Deanku , nebo Dimebag darrel
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já se se zmetkem Cort potkal :D Oštípaný dřevo, snímače křivě, křivej krk... A hned takový 3 vedle sebe... :wink:

Dean osobně neznám, Washburn jsem nějakej v ruce držel a celkem kvalitní záležitost...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nero píše:Já se se zmetkem Cort potkal :D Oštípaný dřevo, snímače křivě, křivej krk... A hned takový 3 vedle sebe... :wink:

Dean osobně neznám, Washburn jsem nějakej v ruce držel a celkem kvalitní záležitost...
A nespadla z náklaďáku pod kola protijedoucímu autu ? :lol: ne sranda.. :-)
Mi se akorát jednou nezdál hmatník na Cortce EVL-Z6 ale jinak jsem zatím zmetčici nepotkal..
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Mika.Rybanenn

Demilich píše:
Nero píše:Já se se zmetkem Cort potkal :D Oštípaný dřevo, snímače křivě, křivej krk... A hned takový 3 vedle sebe... :wink:

A nespadla z náklaďáku pod kola protijedoucímu autu ? :lol: ne sranda.. :-)
Mi se akorát jednou nezdál hmatník na Cortce EVL-Z6 ale jinak jsem zatím zmetčici nepotkal..
Mě se nezdál hmatník na Cortu Z40, přesahoval o jeden, dva pražce nad korpus, ale dle odpovědí kolegů odsud v toppicu co se válí okolo to není technický nedostatek. Btw ten zmetek, nebyla to Cort G210 :shock: ? Protože tu mám tak trošku v širším výběru.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Apríl? :wink: :D
Mika.Rybanenn

Kamahl píše:Apríl? :wink: :D
Možný je všechno, já zase mám Stagga, co hraje jako stratouš od Fendera, má fantastický sustain, dobré řemeslné zpracování...no kecám, apríl :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ne, nebyl to apríl, jen loni v létě brigáda v Brně a časté návštěvy Musiccentra... :wink: Typ si přesně nepamatuju, ale byly to 3 různý druhy, co byly fakt hnusný - nějakej strat, pseudo-LP a kvazi-PRS...

PetrPeter 1975 - 2008
Mika.Rybanenn

Nero píše:Ne, nebyl to apríl, jen loni v létě brigáda v Brně a časté návštěvy Musiccentra... :wink: Typ si přesně nepamatuju, ale byly to 3 různý druhy, co byly fakt hnusný - nějakej strat, pseudo-LP a kvazi-PRS...
Mno to mě moc neuklidnilo :) , protože G210 je strat, Z40 pseudo-LP. Tak uvažuju mezi tím Washburnem a tak trošku i Epiphonem, fakt ten tvar se mi líbí, škoda jen, že se moc nedá najít recenze, imho s kytarou za 4k se labužníci v Muzikusu patlat nebudou.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No a co třeba nějaká Yamaha? Dá se sehnat pod 5k a jsou to poměrně slušný kytary... Nebo Ibanez Gax...

PetrPeter 1975 - 2008
Mika.Rybanenn

Nero píše:No a co třeba nějaká Yamaha? Dá se sehnat pod 5k a jsou to poměrně slušný kytary... Nebo Ibanez Gax...
Tak o Yamahách mi říkal kamarád, že viděl řemeslně dosti hrůzné kousky, takže bych tam musel dosti vybírat a GAX mě nějak extra nepřitahuje, sice v realu je lepší než na sterilních obrázcích v katalogu(ten samý kámoš jí má), ale pokud bych bral čistě design u kytar co by byly kvalitativně srovnatelné tak vede Epiphone EM-1, pak je Aria MAC -50, pak Washburn a nakonec všechno ostatní. Co se týče Arií tak si fakt nejsem jistý, mluvil jsem s jedním prodejcem a říkal, že mají tyhle kytary špatně sušené dřevo, které začíná nepěkně pracovat(zvláště krky do luku) takže jsem jí vyloučil, ač s těžkým srdcem.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hmm, s tou yamahou to je celkem blbost... Teda aspon akustik mi prošlo rukama pěknejch pár kousků a bez problémů... Ba naopak... Elektrik jsem měl v rukou jen asi 2 nebo 3 a ne na moc dlouho, ale co se týče řemeslnosti, tak zcela v pohodě... Arii má ex-spoluhráč (no, vlastně spíš ex-kandidát-na-spoluhráče :lol: ) a byla celkem dost povedená...

PetrPeter 1975 - 2008
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

ja mam Dean Vendetta 1.0, houdek mi dal slevu pres 10%, takze jsem ji dostal za 5000, u XM bych se bal toho dreva, nikdy jsem neslysel o paulovnii plstnate :lol:
ta moje je z mahagonu, nemuzu si stezovat, zpracovani dobry, snimace taky nejsou nejhorsi, zatim mi naprosto vyhovuji, casem ale planuji vymenu za RM, mechaniky bez problemu, rozladuje se fakt minimalne a navic mi prisla skvele serizena
mozna ale bude lepsi volba nejaka Cortka, ale nemuzu posoudit, nikdy jsem na zadnou nehral
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Zajed si do hudebnin a voskoušej washburny nejsou spatny (samo se zastavam své značky :-D ) a nebo jak tu u ostřílený chlapy furt dokola opakujou Cortky :wink: .... Stojej za oskoušení
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

jj měl jsem Deana Cadillaca a V Black Gold (moje verze byla only black).... jinak Deanky jsou dobrý kytary, jenom je to těžký s dostupností.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Mika.Rybanenn

Peťan V. píše:.... jinak Deanky jsou dobrý kytary, jenom je to těžký s dostupností.
Tak já bych věděl kde je sehnat, Muzikant nebou Houdek(snad jsem neporušil něco když jsem jmenoval konkurenci). Ale chtěl bych jen transparentní černou co se té Vendetty XM týče.
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Tak jasně, ale jde hlavně o to, jestli je skladem nebo kdy je termín dodávky. Dej si tam dotázání na dostupnost a uvidíš, kdy to tak může být skladem.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“