Kytara + zpěv

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
MasterBrute

Hraní + zpěv

Příspěvek od MasterBrute »

Zdarec. Strašně se mi líbí když někdo hraje na kytaru a k tomu zpívá, chtěl bych to taky umět, ale mám stím šílené problémy.. Začnu hrát na kytaru nějaký rytmus, ale když se do toho pokusím zpívat jakoby jinou melodii než na kytaře (jestli teda chápete jak to myslím :lol: ) tak mi okamžitě začnou protestovat ruce a hraju úplně mimo rytmus... na kytaru hraju něco málo přes rok, takže něco už zahrát umím, ale tohle mi prostě nejde. Je to tím že mi prostě není dáno a nestíhá mi to mozek, nebo to chce prostě jen pořád cvičit? Třeba přítelkyni to vůbec nedělá problém a to to nikdy moc netrénovala, prostě ji to jde.. Má někdo podobné problémy? Nebo existují na to nějaká cvičení? Měl sem doma různé učebnice ale tohle sem se prostě nikde nedozvěděl..
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Cvičit-to chce jenom čas :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

pritelkyne je zenska, chlape!!! :D
chce to cvik, a v pripade slozitejsich veci i perfektne zvladnutou skladbu... nejklepsi je Pavlicek, kterej jede solo a do toho keca kdo na co hraje :D
MasterBrute

Říka se že ženy zvládají víc věcí najednou, tak to snad bude tím :))
Ale každopádně ste mě potěšili, já už se bál že na to nemám vybavený mozek :lol:
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

MasterBrute píše:Říka se že ženy zvládají víc věcí najednou, tak to snad bude tím :))
Ale každopádně ste mě potěšili, já už se bál že na to nemám vybavený mozek :lol:
já se bál před nedávnem něčeho podobneho, třeba mě stvalo ze nemuzu hrat knocking on heavens door kdyz zpivam, tak sem radsi nezpival protoze to ani nějak moc neumim, a tedka někdy na zkoušce sem to skusil a voi-la mě se dařilo :shock: bez sebemenších problemu sem to zazpival
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Je to dost individualni, nekomu to dela problemy i kdyz cvici, nekdo to zvlada sam od sebe... Kazdopadne cviceni ti pomzue. Taky jsem myslel, ze to vubec nedam, a jednou na zkousce, kdyz nam chybel zpevak, tak jsem zkusil odchrchlat jeho party a docela to slo. Taky dost zalezi na pisnicce - kdyz ji v originalu zpiva kytarista, je to dobry, kdyz je zpevak samostatnej, tak to muze byt prusvih, protoze muze mit naprosto nahodny nastupy a to se pak blbe zpiva pri hrani.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

asanoth: jak ty muzes vedet jestli ma za pritelkyni zenskou ? :D

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Souhlasím s tím že ej to o cviku...já sám naštěstí dělám vokály, kdybych valit zpěv, tak nemám šanci.
Záleží jestlu řežeš akordy, to pak jde sama (i s jiným rytmem), ale pokdu nějaké vybrnkávání, nastává často problém, ten se ale opravdu cvikem dá uplně odstranit :wink:
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

taky se snažím hrát a zpívat, zatím mi jde jen takový doplňkovy zpěv jako třeba refren z písničky Links 234 od Rammstein. čím dýl tu písničku hraješ a zkoušíš do toho trochu zpívat třeba jen refren tak tím ti to půjde líp.Je to o cviku. :)
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
MasterBrute

No tak to tak vidím že mi nezbývá než dál cvičit.. snad to půjde co nejdřív :)

romcx75 píše:asanoth: jak ty muzes vedet jestli ma za pritelkyni zenskou ? :D
neboj, moje přítelkyně je opravdu žena :lol:
Gaudio

Příspěvek od Gaudio »

Jj je to fakt o cviku:)
Samozrejme nekdo je nadanejsi, nekdo min, ale jde to:)
A jak uz nekdo rikal, chce to mit perfektne zvladnutou tu pisnicku na kytaru, aby to byla automatika...
Je to jako hrani na klavir, kazda ruka hraje neco jinyho...
Jo a i kdyz ty rytmy sou treba trochu jiny, tak presto do sebe zapadaj, a na to je prave potreba prijit, slyset to jak to k sobe pasuje...
Ale jinak nektery lidi sou fakt blazni, co vsechno zazpivaj a zahrajou dohromady...:)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

aale vite co mě štve nejvíc? :-D ze zahraju ale neodzpívam prvni refren v lonely day, ale druhy uz jo :-D sice jsou akordově něco jineho ale rytmus je stejny :-D
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

che po roce hrani jsem taky nemoh zpivat a hrat, a tedko po 2 rocich a pul nejaky lehci skladby docela jdou jeste tak mit dobry hlas 8)
pehve

Příspěvek od pehve »

musíš svůj nástroj zvládnout tak aby jsi se mohl soustředit na další věci, je to individuální, jak tu už bylo řečeno, já jsem v poho dával lead voc. u bicích. Chce to čas a makat.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Mam ten samje problém,dokážu v pohodě držet rytmus,ale jak začnu zpívat tak hraju mimo rytmus,jako bych se neslyšel,ale už se to zlepšilo,jednoduší skladby tipu come as you are už i odzpívám při hraní...možná byvh zkusil hrát nějakej song a zpívat třeba jenom lalalal,co ty na to?aby si nemusel myslet na slova(pokuď je nemáš opravdu hodně vžitý) a soustředil se jenom na to zpívat do rytmu,myslim že by to pomohlo,já třeba když si učim song kterej moc neznám a nemam ho odposlouchanej a vžitej tak si taky jenom tak pobrukuju,časem to budeš zvládat a můžeš i improvizovat...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

pehve píše:musíš svůj nástroj zvládnout tak aby jsi se mohl soustředit na další věci, je to individuální, jak tu už bylo řečeno, já jsem v poho dával lead voc. u bicích. Chce to čas a makat.
no pokud jsi na bicich delal prasarny jako Jordisson tak mas muj obdiv :)
pehve

Příspěvek od pehve »

no vono ten maník hraje technicky ( http://youtube.com/watch?v=t9TYQVM9SSA ) ale ne nehratelně, zrovna tohle není tak těžký jak to vypadá, je to cvik a technika. Na tohle má každej muzikant, když bude chtít... typická ukázka toho jak vše začíná na technice malýho bubínku, tohle umí každej konzervatorista co dělal bicí....

do těchto sol a exhibicí se ale nezpívá, doprovázel jsem se na jednodužší věci (Chci zas v tobě spát , Majolenka - Koller apod.) prostě na taneček, to se dá zvládnout
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

ale stejne muj Obdiv mas ;)
je malo bubeniku co dokaze hrat a zpivat :)

jinak todle bych chtel videt zive
a nekoho umet zahrat
http://youtube.com/watch?v=Yuu_J7RJlY4
pehve

Příspěvek od pehve »

Disasterpiece píše:jinak todle bych chtel videt zive
a nekoho umet zahrat
to je to stejný - dvojky a víry, perfect čitelně nazvučeno a mlejnek se časem vyloupne, tihle lidi se učili tak jak se to má - s důrazem na techniku a dynamiku, akcenty atd... jsou to stejný tisíckrát popsaný riffy jako na kejtru. Jenom těch bicmenů není tolik

ještě k tomu zpěvu s doprovodem - když se mě lidi ptali jak můžu každou rukou a nohou dělat něco jinýho a ještě zpívat tak jsem říkal - jak může klavírista hrát každým prstem něco jinýho a zpívat? On jich má deset + pedály... :!:
Je to to samý a nemyslim že je to těžší než se doprovázet na kytaru, klávesy, cokoli.... prostě naučit se doprovod tak aby nezatěžoval soustředění na zpěv a časem to splyne samo do sebe ani ti to nepřijde. Všechno je skryto ve slůvku MAKAT
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Disasterpiece píše:jinak todle bych chtel videt zive
a nekoho umet zahrat
Uprimne receno tohle me vubec nebavilo :( Koukal jsem se i na jeho jiny sola na YouTubu a je to jenom sama pravidelna dvojslapka nebo vireni...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“