Hlava a box do 30tis. na punk-rock...
Pravidla fóra
- JancusGuitar
- Kontaktovat uživatele:
Hlava a box do 30tis. na punk-rock...
Čau,
pořát sháním lampový aparát do skušebny a na koncertování. Mám na to všechno tak 30 tis. a mělo by to být na punk-rock (neco jako Green day, Paramore, Sum 41 atd.), ale nekdy si i zahraju třeba něco měkčího takže raději něco univerzálnejšího...rád bych hlavu a box, ale nebráním se ani kombu ale spíš tu hlavu a box...můj typ je hlava VOX AC30CCH... http://kytary.cz/vox-celolampova-kytaro ... 69:0:0:1:0 a k tomu box VOX V212 BN... http://kytary.cz/vox-kytarovy-reprobox- ... 41:0:0:1:0 ale právě nevim jestli to bude na ten múj styl vhodný.
Díky za rady.
pořát sháním lampový aparát do skušebny a na koncertování. Mám na to všechno tak 30 tis. a mělo by to být na punk-rock (neco jako Green day, Paramore, Sum 41 atd.), ale nekdy si i zahraju třeba něco měkčího takže raději něco univerzálnejšího...rád bych hlavu a box, ale nebráním se ani kombu ale spíš tu hlavu a box...můj typ je hlava VOX AC30CCH... http://kytary.cz/vox-celolampova-kytaro ... 69:0:0:1:0 a k tomu box VOX V212 BN... http://kytary.cz/vox-kytarovy-reprobox- ... 41:0:0:1:0 ale právě nevim jestli to bude na ten múj styl vhodný.
Díky za rady.
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
JJ, AV od Marshallu seženeš v pohodě je to 4x12. Jestli budeš chtít jen 2x12, tak origo 1936ka stojí 12-13 tis nová, na bazaru okolo 7-10ti. JCM 2000 se už taky na bazaru objevuje, a za peníze 9ti stovky (20tis). Nebo 800kilo a krabičku. A do těch 30ti se vlezeš 
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Vox urcite ne..
Zvuk tech kapel by mohl zvladnout Marshall DSL50 (hral na nej Dave ze Sumu i kytarista od Paramore) - jinej typ z rady JCM2000 bych rozhodne nedoporucil..JCM900 urcite ne, pokud nechces rezat stromy v lese a JCM800 je dobra volba jednokanal - jenze, co s jednokanalem v tyhle muzice, kdyz krabicka to nevyresi..
Nebo JVMko nebo Mesu Recto:)
Zvuk tech kapel by mohl zvladnout Marshall DSL50 (hral na nej Dave ze Sumu i kytarista od Paramore) - jinej typ z rady JCM2000 bych rozhodne nedoporucil..JCM900 urcite ne, pokud nechces rezat stromy v lese a JCM800 je dobra volba jednokanal - jenze, co s jednokanalem v tyhle muzice, kdyz krabicka to nevyresi..
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Co třeba sehnat 2kanál verzi? Změna ve zvuku minimální a oproti 900 to nemá tak moc gainu...jonas1 píše:Vox urcite ne..
Die Hard or Die Home
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Já bych VOXy nepodceňoval. Dneska už to není jen apec pro Jazzmany, má víc gainu. Ale i přesto, tohle je opravdu classic, takže počítej spíš medovej zvuk, než ňejakou řežbu a to ani nemluvím o hi-gainu. Zkusil bych IMG, Laney, Peavey Valveking, a jiný už dost slušný lampy za lepší peníz, marshally nemaj cenu, jsou předražený jako prase. Zato box od Marshallu s Celestion V30 je každopádně super volba, ale ta cena
... Jinak já osobně bych napsal Danymu, sežene ti za ty prachy Mesu Caliber a k tomu slušnej box, máš víc muziky za míň peněz, a na to se dá hrát toho víc, je to variabilnější. Jinak dany: www.boogiestan.com ...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
Aby to bylo podobný, musel bys umístit kombo aspoň na židli, přesně to psal někde Štefl, v budoucnu to možná popíšu líp...Ragnar píše:Nechápu, to jako hlava + bedna 2x12 pokryje víc než kombo s 2x12?...Trao píše:A navíc máš celou plochu dokonale zvukově pokrytou...
Trochu blbost ne?
Die Hard or Die Home
Já jsem sehnal hlavu JCM 900 100W 4100 za 13500,- jen 3 roky stará, bez problému.
Epiphone Les Paul Standart ebony/ Marshall Jcm 900 4100 (100W, 5881)/ Marshall Jcm 900 1960A/ Trsátko- Brain/ Boos TU- 80
moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
Dereck hrál přes JCM2000 a dave na mesu. Za mě určitě Valveking s Marshall 1960 Vintage. Myslim že ten zvuk bude extra monstrózní.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
A taky je rozdíl táhnout 15kg bednu, a 20kg zesilovač zvlášť, než se vláčet s 40kg kombem.Trao píše:Aby to bylo podobný, musel bys umístit kombo aspoň na židli, přesně to psal někde Štefl, v budoucnu to možná popíšu líp...Ragnar píše:Nechápu, to jako hlava + bedna 2x12 pokryje víc než kombo s 2x12?...Trao píše:A navíc máš celou plochu dokonale zvukově pokrytou...
Trochu blbost ne?
Marshally jsou předražený?? to jsi ještě neviděl konkurenci, tam kde marshall končí nejdražším modelem, tam konkurence začíná. Např. Mesa, HK..
800 jsou dvoukanály, ale když se naučíš pracovat s kytarou, stačí ti i jedno, protože uděláš od čistýho po zkreslenej jen poťákem, a na větší zkreslení přišlápneš krabičku. Dsl Je taky dobrý, mě u něj vadily jen společný korekce pro dva kanály dohromady. JVM je parádní, ale s tím rozpočtem na něj moc nedosáhneš a pořád ti chybí na bednu. Vyzkoušel bych tu Bugeru 333XL, jestli je to kopie triplu, tak to může bejt zvukově zajimavý a je to 3kanál.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
no zkresleni ma paradni, ale hodit pred to jeste treba fulldrive a nebo japonskou ds-1 a clovek musi byt v sedmem nebi. jsem zvedavy jak dlouho to tam tomu chudakovi bude trcet na tom bazaru... kdybych mel penize, tak nepremyslim ani minitu... podle me je to jeden z nejlepsich aparatu na svete.pavel68 píše:No to nešil!Ten Acoustic má zkreslení jako zvířeqwer píše:a nebo koupit accoustic co se vali vedle na bazaru a pred to kopnout nejakou krabku![]()
nevim no... kazdopadne by tady mel napsat neco sam tazatel.. at se to muze nekam pohnout.
slint.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nedá mi to a musím se vrhnout proti proudu - ten Vox bych skutečně vůbec nepodcenoval, měl jsem možnost na něj chvilku hrát a připadalo mi teda, že když s si s tím člověk pohraje, dostane z toho zvuk parádní... Ne hi-gain, ale na to, co Jancus hledá, mi to připadalo v klidu...
// Ano, vím, že toto prohlášení se tady rovná sebevraždě, pusťte se do mě...
// Ano, vím, že toto prohlášení se tady rovná sebevraždě, pusťte se do mě...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
no vox ac30 je samozrejme uplne super
ale kdyz uz neco ve vintage stylu, tak at vezme tech 30t. a bezi si pro toho acoustica 
jinak vox ac30 je neskutecne variabilni (ten novy reissue)... clovek z toho opravdu dostane dost veci, ale higain to proste porad neni - leda pred to soupnout nejakou krabku.
ja jsem proste takovy krabickar, tak me nekamenujte, ja bych soupnul krabku snad pred vsechno
na druhou stranu jsem kdesi cetl, ze ma nekdo pred mesou souply fulldrive, takze na tom nejsem sam s tou krabickovou filií
jinak vox ac30 je neskutecne variabilni (ten novy reissue)... clovek z toho opravdu dostane dost veci, ale higain to proste porad neni - leda pred to soupnout nejakou krabku.
ja jsem proste takovy krabickar, tak me nekamenujte, ja bych soupnul krabku snad pred vsechno
Naposledy upravil(a) qwer dne 2.04.2008 20:13, celkem upraveno 2 x.
- JancusGuitar
- Kontaktovat uživatele: