Hlava a box do 30tis. na punk-rock...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

Hlava a box do 30tis. na punk-rock...

Příspěvek od JancusGuitar »

Čau,
pořát sháním lampový aparát do skušebny a na koncertování. Mám na to všechno tak 30 tis. a mělo by to být na punk-rock (neco jako Green day, Paramore, Sum 41 atd.), ale nekdy si i zahraju třeba něco měkčího takže raději něco univerzálnejšího...rád bych hlavu a box, ale nebráním se ani kombu ale spíš tu hlavu a box...můj typ je hlava VOX AC30CCH... http://kytary.cz/vox-celolampova-kytaro ... 69:0:0:1:0 a k tomu box VOX V212 BN... http://kytary.cz/vox-kytarovy-reprobox- ... 41:0:0:1:0 ale právě nevim jestli to bude na ten múj styl vhodný.
Díky za rady.
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...
cnnwatcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cnnwatcher »

Vox bych ti nedoporučoval:) Sum 41 hrali myslím přes JCM 2000 a Derick přes mesu, Paramore přes Marshally...takže bych asi doporučil..Marshall JCM 900, nebo nějakou hi-gain hlavu(od 15-20 tis) a Marshall 1960 vintage bednu (s vintage 30 repro)...(dá se sehnat i kolem 15 tis) :wink:
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

JJ, AV od Marshallu seženeš v pohodě je to 4x12. Jestli budeš chtít jen 2x12, tak origo 1936ka stojí 12-13 tis nová, na bazaru okolo 7-10ti. JCM 2000 se už taky na bazaru objevuje, a za peníze 9ti stovky (20tis). Nebo 800kilo a krabičku. A do těch 30ti se vlezeš :wink:
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Vox urcite ne..
Zvuk tech kapel by mohl zvladnout Marshall DSL50 (hral na nej Dave ze Sumu i kytarista od Paramore) - jinej typ z rady JCM2000 bych rozhodne nedoporucil..JCM900 urcite ne, pokud nechces rezat stromy v lese a JCM800 je dobra volba jednokanal - jenze, co s jednokanalem v tyhle muzice, kdyz krabicka to nevyresi..
Nebo JVMko nebo Mesu Recto:)
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

jonas1 píše:Vox urcite ne..
Zvuk tech kapel by mohl zvladnout Marshall DSL50 (hral na nej Dave ze Sumu i kytarista od Paramore) - jinej typ z rady JCM2000 bych rozhodne nedoporucil..JCM900 urcite ne, pokud nechces rezat stromy v lese a JCM800 je dobra volba jednokanal - jenze, co s jednokanalem v tyhle muzice, kdyz krabicka to nevyresi..
Nebo JVMko nebo Mesu Recto:)
Co třeba sehnat 2kanál verzi? Změna ve zvuku minimální a oproti 900 to nemá tak moc gainu...
Die Hard or Die Home
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Já bych VOXy nepodceňoval. Dneska už to není jen apec pro Jazzmany, má víc gainu. Ale i přesto, tohle je opravdu classic, takže počítej spíš medovej zvuk, než ňejakou řežbu a to ani nemluvím o hi-gainu. Zkusil bych IMG, Laney, Peavey Valveking, a jiný už dost slušný lampy za lepší peníz, marshally nemaj cenu, jsou předražený jako prase. Zato box od Marshallu s Celestion V30 je každopádně super volba, ale ta cena :) ... Jinak já osobně bych napsal Danymu, sežene ti za ty prachy Mesu Caliber a k tomu slušnej box, máš víc muziky za míň peněz, a na to se dá hrát toho víc, je to variabilnější. Jinak dany: www.boogiestan.com ...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ac30 je na tyhle ucely opravdu nepouzitelna...

jinak proc zrovna hlavu a k tomu bednu 2x12? vzal bych spis kombo 2x12, ktere musi na naprostou vetsinu akci stacit a vyjde to levnej nez hlava + bedna.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

hlava a bedna je přece cool :) :P
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

A navíc máš celou plochu dokonale zvukově pokrytou...
Die Hard or Die Home
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Trao píše:A navíc máš celou plochu dokonale zvukově pokrytou...
Nechápu, to jako hlava + bedna 2x12 pokryje víc než kombo s 2x12?...
Trochu blbost ne?
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Ragnar píše:
Trochu blbost ne?
Aby to bylo podobný, musel bys umístit kombo aspoň na židli, přesně to psal někde Štefl, v budoucnu to možná popíšu líp...
Die Hard or Die Home
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Já jsem sehnal hlavu JCM 900 100W 4100 za 13500,- jen 3 roky stará, bez problému.
Epiphone Les Paul Standart ebony/ Marshall Jcm 900 4100 (100W, 5881)/ Marshall Jcm 900 1960A/ Trsátko- Brain/ Boos TU- 80

moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
afektband

Příspěvek od afektband »

Dereck hrál přes JCM2000 a dave na mesu. Za mě určitě Valveking s Marshall 1960 Vintage. Myslim že ten zvuk bude extra monstrózní.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Trao píše:
Ragnar píše:
Trochu blbost ne?
Aby to bylo podobný, musel bys umístit kombo aspoň na židli, přesně to psal někde Štefl, v budoucnu to možná popíšu líp...
A taky je rozdíl táhnout 15kg bednu, a 20kg zesilovač zvlášť, než se vláčet s 40kg kombem.

Marshally jsou předražený?? to jsi ještě neviděl konkurenci, tam kde marshall končí nejdražším modelem, tam konkurence začíná. Např. Mesa, HK..

800 jsou dvoukanály, ale když se naučíš pracovat s kytarou, stačí ti i jedno, protože uděláš od čistýho po zkreslenej jen poťákem, a na větší zkreslení přišlápneš krabičku. Dsl Je taky dobrý, mě u něj vadily jen společný korekce pro dva kanály dohromady. JVM je parádní, ale s tím rozpočtem na něj moc nedosáhneš a pořád ti chybí na bednu. Vyzkoušel bych tu Bugeru 333XL, jestli je to kopie triplu, tak to může bejt zvukově zajimavý a je to 3kanál.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a nebo koupit accoustic co se vali vedle na bazaru a pred to kopnout nejakou krabku :)

nevim no... kazdopadne by tady mel napsat neco sam tazatel.. at se to muze nekam pohnout.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

qwer píše:a nebo koupit accoustic co se vali vedle na bazaru a pred to kopnout nejakou krabku :)

nevim no... kazdopadne by tady mel napsat neco sam tazatel.. at se to muze nekam pohnout.
No to nešil!Ten Acoustic má zkreslení jako zvíře :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pavel68 píše:
qwer píše:a nebo koupit accoustic co se vali vedle na bazaru a pred to kopnout nejakou krabku :)

No to nešil!Ten Acoustic má zkreslení jako zvíře :twisted:
no zkresleni ma paradni, ale hodit pred to jeste treba fulldrive a nebo japonskou ds-1 a clovek musi byt v sedmem nebi. jsem zvedavy jak dlouho to tam tomu chudakovi bude trcet na tom bazaru... kdybych mel penize, tak nepremyslim ani minitu... podle me je to jeden z nejlepsich aparatu na svete.

slint.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nedá mi to a musím se vrhnout proti proudu - ten Vox bych skutečně vůbec nepodcenoval, měl jsem možnost na něj chvilku hrát a připadalo mi teda, že když s si s tím člověk pohraje, dostane z toho zvuk parádní... Ne hi-gain, ale na to, co Jancus hledá, mi to připadalo v klidu...

// Ano, vím, že toto prohlášení se tady rovná sebevraždě, pusťte se do mě... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no vox ac30 je samozrejme uplne super :) ale kdyz uz neco ve vintage stylu, tak at vezme tech 30t. a bezi si pro toho acoustica :)

jinak vox ac30 je neskutecne variabilni (ten novy reissue)... clovek z toho opravdu dostane dost veci, ale higain to proste porad neni - leda pred to soupnout nejakou krabku.

ja jsem proste takovy krabickar, tak me nekamenujte, ja bych soupnul krabku snad pred vsechno :) na druhou stranu jsem kdesi cetl, ze ma nekdo pred mesou souply fulldrive, takze na tom nejsem sam s tou krabickovou filií
Naposledy upravil(a) qwer dne 2.04.2008 20:13, celkem upraveno 2 x.
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JancusGuitar »

Takže myslíte že na tenhle styl je lepší jit do hi-gainu?
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“