Vibrapáka na Mexikána

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Greeg píše:jestli to nebudeš používat tak doporučuju zablokovat stažením šroubů.
A to myslíš které šrouby? Těch 6 co jso pod strnumama na té fotce?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

jo těch 6, Já to mám na jednom staršim stratu taky tak udělaný, sice se ti trochu sklopí kobylka , ale to dorovnáš nastevenim jednotlivých kamenů. Je to podle mě lepší protože se ti ta kobyla nepohybuje když benduješ , mín se to rozladí když ti praskne struna a líp se to ladí.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
severin

Příspěvek od severin »

Mozem sa spytat? Zadna cast tremola ma byt ako vysoko od tela??? Alebo ma byt natesno s telom aby to bola cistokrvna jednozvratna mechanika???
ROCK ON :):)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

severin píše:Mozem sa spytat? Zadna cast tremola ma byt ako vysoko od tela??? Alebo ma byt natesno s telom aby to bola cistokrvna jednozvratna mechanika???
Na levnych kytarach (kopiich) Strat bych ji nechal lezet na tele a paku nepouzival...
Jinak podle ruznych Strat tipu (a myslim i podle Fender) by mela byt optimalni vyska zadni casti kobylky cca 3mm nad telem (floating) - ma to jiny zvuk, nekdo prefruje tohle, kdyz paku casteji pouziva, nekdo zas kobylu pripleskne pritahnutim pruzin uplne k telu... To je asi na vkusu kazdyho... Ovsem u "plouvouci" kobyly 3mm nad telem bez zamykacich mechanik a kvalitniho nultaku to asi nema smysl, paka by se stejne kvuli rozladovani nedala pouzivat...

viz.: "Tremolo setup - floating or clamped?"
http://www.vintagevibeguitars.com/wirin ... atTips.pdf
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“