Nova basa - neustale doladovani
Pravidla fóra
Nova basa - neustale doladovani
Ahoj, muzu se zeptat koupil sem si uplne novyho warwicka za vic nez 20cku basu a chci si jenom potvrdit informaci ze kdyz nove naladim a natahnu struny po koupi nove basy tak se jeste musi prubezne doladovat nejakou dobu treba mesic nez si to sedne ??? zatim je to tyden a pokazde kdyz to chytnu do ruky je rozladeny a musim znovu doladit(docela dost zadny drobny pootaceni)
Basu udrzuji ve stejne pokojove teplote a davam na ni velky pozor takze nejaky uraz nebo krouceni krku nehrozi
Basu udrzuji ve stejne pokojove teplote a davam na ni velky pozor takze nejaky uraz nebo krouceni krku nehrozi
ano, trva to nejaky ten tyden, nez si to sedne.
Ovsem zalezi i co tam mas za mechaniku. Jestli tam je spatna, tak se ti to bude rozladovat neustale. Ma ta mechanika nejakou znacku?
Ovsem zalezi i co tam mas za mechaniku. Jestli tam je spatna, tak se ti to bude rozladovat neustale. Ma ta mechanika nejakou znacku?
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
kobylka? kdo tu mluvi o kobylce?
Ptal jsem se na mechaniku. To jsou takovy ty hejblatka nahore, jak to ladis
PS: a propos, tenhle topic patri do HW.
Ptal jsem se na mechaniku. To jsou takovy ty hejblatka nahore, jak to ladis
PS: a propos, tenhle topic patri do HW.
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Audix OM2s
aha ja sem to spatne precetl diky za presunuti, doladovaci mechanika je dost pevna a vypada kvalitne sroubky se nyhbou a struny jsou namotany pekne zavit po zavitu v tom problem nebude asi zkusim jeste pockat neni tam zadnej duvod aby to nefungovalo, jenom sem si neby7l jistej jestli se to tak vyrazne dotvarovava cerstve po natazeni strun
Určitě počkat jak už tu zaznělo, jen bych rád podotknul, že já jsem s tímto u basy příliš problém neměl, u kytary mnohem víc...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Ty máš basku za 20k a pleteš si kobylku s ladící mechanikou???
Ne nic proti.
Já mam basu za 8k a hned od začátku ladila a ladí perfektně i při přenášení z baráku do zkušebny a tak, takže dolazuju minimálně. Je mi to dost divný, že se ti takhle rozlazuje.
Já mam basu za 8k a hned od začátku ladila a ladí perfektně i při přenášení z baráku do zkušebny a tak, takže dolazuju minimálně. Je mi to dost divný, že se ti takhle rozlazuje.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Sem tam čekal "já mám basu za 8k a vim co je kobyla":DPepe píše:Ty máš basku za 20k a pleteš si kobylku s ladící mechanikou???![]()
![]()
Ne nic proti.
![]()
To moje Cortka ladí od prvního dne co ji mám, ale to bude způsobené tím že ji měli dlouho před koupí seštělovanou na prodejně.
V pohodě, já se nikomu nesměju. Taky sem začínal. Ale přiznejte se, koho nenapadlo to samý co mě.... Když už koupim takovou basku,(za 20k) tak už přece musim vědět co s ní dělat!!! Natož vědět co se tam jek jmenuje
. Jen jsem si řek: Ty vado, on má basu za 20k ten se má!!!
A že si plete co je kobylka a co je mechanika, to je jeho věc... 
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Ja s tim tež třeba na mojí už brzo "staré" base (za 5k) nemám. Jenom dolaďuju géčko trochu víc, protože nemám transparentní obal. Ale jestli je to strunama, musí se trošku prý vytahat, taky jsem si koupil nové struny, tak mi jeden týpek poradil, že to mám nechat přes noci, tak 3 dny přeladěné. Nevím co je na tom pravdy, ale tehdy to zabralo, a struny hrály úlplně jinak.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

To je možný, já třeba když ladím nový struny, tak se je při hraní snažím vytahovat co to jde, a při povolenejch zámkách. Takhle to párkrát udělám a pak to teprve zamču, druhej den už je to lepší, ale pokud máš novej nástroj i struny, tak to chvilku budeš muset vydržet. Ono to tu basu nebude bavit věčně a dá pokojDJmanasek píše:Ja s tim tež třeba na mojí už brzo "staré" base (za 5k) nemám. Jenom dolaďuju géčko trochu víc, protože nemám transparentní obal. Ale jestli je to strunama, musí se trošku prý vytahat, taky jsem si koupil nové struny, tak mi jeden týpek poradil, že to mám nechat přes noci, tak 3 dny přeladěné. Nevím co je na tom pravdy, ale tehdy to zabralo, a struny hrály úlplně jinak.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Stejne porad nechapu jak clovek co hraje 4 roky na basu nevi kde ma kobylku...oko píše:ne opravdu si nepletu mechaniku s kobylkou hraju uz 4 roky muzes zustat klidnej, to ze sem to spatne precetl jeste neznamena ze su uplna lama, to me dycky dostane se tam jeste opravim ze sem to spatne precetl a vdycky se nekdo najde hehehe
ved to teraz povedalJumy píše:Stejne porad nechapu jak clovek co hraje 4 roky na basu nevi kde ma kobylku...oko píše:ne opravdu si nepletu mechaniku s kobylkou hraju uz 4 roky muzes zustat klidnej, to ze sem to spatne precetl jeste neznamena ze su uplna lama, to me dycky dostane se tam jeste opravim ze sem to spatne precetl a vdycky se nekdo najde hehehe
Thinking ...