(A barré ukazovákem? Haha.)
roztahování ruky.
Pravidla fóra
Mě se osvědčilo roztahovat prsty pravou rukou. Člověk u toho nepotřebuje kytaru ani nic jinýho. Jinak k tomu hraní malíčkem já bych se bez něj neobešel protože po jedný výměně názorů jsem měl rozkopaný lůžko kloubku na prsteníčku a když se pak člověk vyprdne na rehablitace tak už to nikdy pořádně nerozhejbe a je rád že s tim zahraje powerchord nebo pomalejší vyhrávku. Takže bacha i s tím roztrahovánim. Ruce máme jenom jedny.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
E||--------------------------|---------------------------|
B||--------------------------|--------------7--9--10--9--|
G||--------------------------|-----6--7--9---------------|
D||--------------------6--7--|--9------------------------|
A||-----------5--7--9--------|---------------------------|
E||--5--7--9-----------------|---------------------------|
1241241241241242 (snad je to k pochopení, holt to nezobrazí prstoklad souběžně s tabem)
E|--------------------------|-----------------------|
B|--7-----------------------|-----------------------|
G|----- 9-7--6--------------|-----------------------|
D|--------------9--7--6-----|-----------------------|
A|-----------------------9--|--7--5-----------------|
E|--------------------------|--------9--7--5--------|
14 21 421421421
Moje varianta roztahování levačky, prstoklad (1 - ukazovák - 4 - malíček...)
Jinak se to dá hrát taky kombinací hammeringy nahoru a pul-offy dolů, což považuji za poměrně užitečnou věc, protože ne všechny malíčky jsou využívány na 100%
B||--------------------------|--------------7--9--10--9--|
G||--------------------------|-----6--7--9---------------|
D||--------------------6--7--|--9------------------------|
A||-----------5--7--9--------|---------------------------|
E||--5--7--9-----------------|---------------------------|
1241241241241242 (snad je to k pochopení, holt to nezobrazí prstoklad souběžně s tabem)
E|--------------------------|-----------------------|
B|--7-----------------------|-----------------------|
G|----- 9-7--6--------------|-----------------------|
D|--------------9--7--6-----|-----------------------|
A|-----------------------9--|--7--5-----------------|
E|--------------------------|--------9--7--5--------|
14 21 421421421
Moje varianta roztahování levačky, prstoklad (1 - ukazovák - 4 - malíček...)
Jinak se to dá hrát taky kombinací hammeringy nahoru a pul-offy dolů, což považuji za poměrně užitečnou věc, protože ne všechny malíčky jsou využívány na 100%
Naposledy upravil(a) Trao dne 4.04.2008 18:08, celkem upraveno 3 x.
Die Hard or Die Home
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
mozna je to trochu OT ale kdyz se rano probudim tak mam malicek uplne "dreveny". Stava se to nekomu taky ?
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
ne to vůbec
. Jako kdyby byl zadřený nebo co 
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Mě se to stává a docela často, někdy i celá ruka od loktu, a to si na ní fakt neležím, se prostě probudím a necítím levou ruku, pak se to rozchodí, ale na malíčku často ne, ten mi brní a je bez citu třeba půl dne, no hrozdnej pocit a při hraní ani nemluvě.romcx75 píše:mozna je to trochu OT ale kdyz se rano probudim tak mam malicek uplne "dreveny". Stava se to nekomu taky ?
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Oni kluci ještě nezabíraj, musíš pozdějipavel68 píše:Fakt divný,že ještě nikdo do toho balonu,co jsem nechal o kousek vejš nekopl
Dobrá věc je vedle kytary sem tam chytit basu. Mám jednu z těch lacinejch na hraní, takže ten prstoklad od Traa střihnout na base. A pak to bude na kytaře fičet.
Jo a k tomu s tím tvrdým. Pavel 68 to nastínil
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
když si na nich neležíte tak co to s těma rukama máte ?Peťan V. píše:Mě se to stává a docela často, někdy i celá ruka od loktu, a to si na ní fakt neležím, se prostě probudím a necítím levou ruku, pak se to rozchodí, ale na malíčku často ne, ten mi brní a je bez citu třeba půl dne, no hrozdnej pocit a při hraní ani nemluvě.
PS: zkuste celkově stupnice - prsty roztahovat budete a etš se naučíte plno dalších věcí (rytmus,dynamika,přesnost,rychlost,....)
Tak tak,po půl hodině na basce je hraní na kejtře liboFkaDwPetr píše:Oni kluci ještě nezabíraj, musíš pozdějipavel68 píše:Fakt divný,že ještě nikdo do toho balonu,co jsem nechal o kousek vejš nekopl![]()
Dobrá věc je vedle kytary sem tam chytit basu. Mám jednu z těch lacinejch na hraní, takže ten prstoklad od Traa střihnout na base. A pak to bude na kytaře fičet.
Jo a k tomu s tím tvrdým. Pavel 68 to nastínil
Vzhledem k blížímu se jaru jsem jednoznačně pro pořádné roztažení
Peťane-nemáš si na pazourách chrápat
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já mám jaro už nějakou dobu 
jinak ohledně roztahování je spousta sklateb a figur, které můžou pomoct... a nejde jen o technické cvičení, ale třeba i úryvky písní, jako např Pantera - Floods (část od 2:18 ) mi ze začátku dost dělala potíže, ale potom co to člověk dostane do ruky, docela ho to posune dopředu co se týče roztažitelnosti ruky
jinak ohledně roztahování je spousta sklateb a figur, které můžou pomoct... a nejde jen o technické cvičení, ale třeba i úryvky písní, jako např Pantera - Floods (část od 2:18 ) mi ze začátku dost dělala potíže, ale potom co to člověk dostane do ruky, docela ho to posune dopředu co se týče roztažitelnosti ruky
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"