( pro ty co nevěděj, tak A5: x022xx)
Jak tlumit A5 ?
Pravidla fóra
Jak tlumit A5 ?
Nepomůže mi někdo s tim, jak tlumit akord A5? když hraju normální powery, tak E strunu tlumim normálně ukazováčkem levý ruky, ale u tohodle akordu mi to nejde, jak to děláte vy?
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Re: Jak tlumit A5 ?
A co chceš tlumitvikicek píše:Nepomůže mi někdo s tim, jak tlumit akord A5? když hraju normální powery, tak E strunu tlumim normálně ukazováčkem levý ruky, ale u tohodle akordu mi to nejde, jak to děláte vy?![]()
EDIT-jestli tlustý E tak palcem levý
EDITč.2-E se tlumí jenom palcem,ukazovák je na jinou práci
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
mas 3 moznosti:
1.palec levy jak rika pavel, to je asi nejlepsi
2.ecko netlumit a zahrat ten akord presne trsatkem, coz neni nic moc
3.zahrat ho jako 577xxx, coz delam ja
ale u nekterych rifu to dost dobre nejde 
4.to E zahrat taky, protoze do a5 patri, bude to znit pekne hutne, ale pri vetsim zkresleni ti ty dve prazdy struny budou zrejme prasit.
(ja vim, jsou 4, ale to je jak se trema musketyrama, znate to
)
1.palec levy jak rika pavel, to je asi nejlepsi
2.ecko netlumit a zahrat ten akord presne trsatkem, coz neni nic moc
3.zahrat ho jako 577xxx, coz delam ja
4.to E zahrat taky, protoze do a5 patri, bude to znit pekne hutne, ale pri vetsim zkresleni ti ty dve prazdy struny budou zrejme prasit.
(ja vim, jsou 4, ale to je jak se trema musketyrama, znate to
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Palcem? Jako přez hmatník prostě chytnout E?
... jj, jde se trefit do toho akordu a zahrát hi přesně trsátkem, ale je problém, že to se mi povede jenom směrem dolů, když hrajou "celou" rukou nahoru a dolu, tak to dost dobře nejde
a pak ten akord při zkreslení vůbec nezní, jak to to E mrví....tak ja to jdu skusit palcem a kdyžtak se ozvu
dík
EDIT: pro pavla: no, já když hraju powery jakoby o strunu níž, tak to E podpírám (tlumím) ukazováčkem a hraje se mi tak dobře
EDIT2: zase pro pavla: Já bych palcem powery tlumit nedokázal, protože pak bych tu ruku měl divně "zalomenou" a prsty bych na hmatník nedal
EDIT: pro pavla: no, já když hraju powery jakoby o strunu níž, tak to E podpírám (tlumím) ukazováčkem a hraje se mi tak dobře
EDIT2: zase pro pavla: Já bych palcem powery tlumit nedokázal, protože pak bych tu ruku měl divně "zalomenou" a prsty bych na hmatník nedal
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
ja ty powery od acka taky tlumim ukazovackem, a palec tlumici ecko taky moc nemusim, tak ti doporucuju to chytat jako 577xxx, jestli ti de o drceni toho akordu spis nez ze by to byla soucast nakyho rifu tak je to imho idealni 
např. u týhle holky, jak tam hraje 3 powery a pak ten A5, tak ja nechapu jakto že jí to takhle zní, když to žádnym palcem netlumí a drbe to toho...já když udělam tohle tak mi z komba leze jenom bordel
nechápu to...
http://www.youtube.com/watch?v=eY5M4rMeU8o
EDIT: nebo tenhle cápek taky http://www.youtube.com/watch?v=cWCiaWBP ... re=related a taky mu to nedělá bordel...

http://www.youtube.com/watch?v=eY5M4rMeU8o
EDIT: nebo tenhle cápek taky http://www.youtube.com/watch?v=cWCiaWBP ... re=related a taky mu to nedělá bordel...
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, jde to tak zahrát, ale mě jde o to, proč jim to jde tak jak to hrajou a mě ne, a snažim se to zjistit 
EDIT: nehledě k tomu že občas se 577xxx totálně nehodí, člověk musí jezdit po hmatníku sem a tam
EDIT: nehledě k tomu že občas se 577xxx totálně nehodí, člověk musí jezdit po hmatníku sem a tam
Naposledy upravil(a) vikicek dne 5.04.2008 11:49, celkem upraveno 1 x.
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Já to tlumím palcem ímrwére,často s ním i držím bas,např.Ddur s basem Fis,Edur s basem Gis atp.
IMHO každej prst se hodí,kdybych to měl hrát podle "chytrejch knížek" zahraju tak leda prdlačky naší babičky
EDIT pro vikíčka-hupni na Youtube,zkoukni pána jménem John Mayer a číhej kde má při hře palec

IMHO každej prst se hodí,kdybych to měl hrát podle "chytrejch knížek" zahraju tak leda prdlačky naší babičky
EDIT pro vikíčka-hupni na Youtube,zkoukni pána jménem John Mayer a číhej kde má při hře palec
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Pavel: Jenže jde o to, že já ty prsty nedám na hmatník, když bych chtěl u poweru tlumit palcem
... prostě mam tu ruku tak vylomenou, že ty prsty nepoložim na hmatník, když hraju powery, tak mam palec uplně schovanej a prsty jakoby protáhlý
Disasterpiece: a jak?? když do toho mlátim dolu-nahoru a netlumim to, tak to prostě nehraje , ale zároveň nevim, jak to tlumit...
P.S. Neví někdo jak to dělaj ti 2 na tom youtube ?
Disasterpiece: a jak?? když do toho mlátim dolu-nahoru a netlumim to, tak to prostě nehraje , ale zároveň nevim, jak to tlumit...
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Ja se snazim o presny udery trsatkem a Ecko (u me Dcko
) pritlumuju ukazovackem (kdyz to chytnes jako barecko, tak to jde samo), palec mi podpira krk, drzeni "krumpac" mi vubec nesedi 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
A kdo ti nakukal že máš mít palec na levej kolmovikicek píše:Pavel: Jenže jde o to, že já ty prsty nedám na hmatník, když bych chtěl u poweru tlumit palcem... prostě mam tu ruku tak vylomenou, že ty prsty nepoložim na hmatník, když hraju powery, tak mam palec uplně schovanej a prsty jakoby protáhlý
Běžně ho mám v 90% případků v úhlu tak 45* vůči krku
Ty videa jsem zkoukl a mám obavy,že budeš muset pravou zpřesnit
To chce čas-za rok se tomu zasměješ
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
navic myslim ze kdyby ta holcina parkrat do toho ecka pri a5 zajela, tak to slyset nebude, jak rikam Ecko tam patri a i kdyz dela pri vetsim gainu bordel, nemyslim ze by to bylo nak markantni pac tam tak dlouho nezni.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
1) Maučit se přesnost trsátka... Chce se to naučit hrát trsátkem tak, aby zněly jen ty 3 struny (resp. ty pod nimi tlumíš ukazovákem)
2) Pro jistotu tlumit palcem - a seš bez problémů...

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
toe podlemě blbost. Prvá ruka dělá drive, dynamiku, záběr.... Znám hodně kytaristů co hrajou stylem že hladí struny svým trsátkem tvrdosti 0.6 opatrně prstama a nikdy jim to nezní. Chce to attack. záběr do strun jinak zvuk nedostane koule. chce to skill tlumit to... já tlumím naprosto bez problémů i pravou rukou (na některých pražcích při pouštění levačky zní flažolety). Aji když hraju sólo tak v gradovanejch pasážích mlátím do všeho a levačkou tlumím co nemá znít... Podle mě bys měl prostě cvičit souhru rukou, nesoustředit se na to aby pravá hrála přes 2 struny, ale aby si navzájem rozuměli. Koiukni na třeba na Jima... Myslíš že lechtá jemnou technikou 3 struny nebo do toho mlátí jako šílenec?Nero píše:1) Maučit se přesnost trsátka... Chce se to naučit hrát trsátkem tak, aby zněly jen ty 3 struny (resp. ty pod nimi tlumíš ukazovákem)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.