ahoj, mám takovej dotaz: plánujem s kámošema kapelu, no a sme začátečníci a bubeník mi povidal že si musim koupit aspoň tak 50w kombo jinak prej ta moje kytara nebude přes ty bicí vůbec slyšet! no a basák si chce koupit 100w! nemám zrovna dvakrát moc peněz a z toho co sem se tu dočet by mi mohlo stačit i 30w! co vy na to?
jo jinak když už sem v tom , zeptám se: sháníme zkušebnu a máme už jednu skoro jistou ale je v 1. patře a sou tam asi 3 celkem velký vokna! to není zrovna ideální co?
předem dik za odpovědi
No tak tech 30w by ti mohlo stacit.. ale vecne na max .. tim padem ti to muze chytat vazbu a pak to rychle pujde do sracek kdyz to bude vecne ohuleny ... se koukni po bazarech .. da se najit treba aj nejaky kombo za 3ku a muze met od 50w po 100w ... a ty okna to je v klidu .. date prers to nejaky deky a je to ... stejne tam budete met ozvenu jeste skrs panelovy zdi .. ale ty okna tam udelaj vazne nejvic .. taky to mame tak nejak .. mame tam pres okna starou perinu .. deku a jeste zaclony .. a pod oknama je topeni kery mame zakryty molitanama po cele delce zdi a na jedne stene mame 3 deky a na tom prilepeny plata od vajec .. a 3 zdi musime jeste dodelat ...
no .. ja svejch 120w musim hulit na 4 z 10ti ... tedkom budu met nejspis celolampu 50w a bednu 2x75w tak su pak zvedavej .... uz sem to zkousel ale jelikoz tam lampy nebyly meneny nejspis pekne dlouho tak sem mel co delat abych se slysel kdyz sem dal hlavu k repraku ....a to to bylo na max ... takze doufam zeto bylo tema zaslyma lampama ..
je pravda, ze neni watt jako watt, ale IMHO neni moc lepsich zpusobu jak urcit, co zhruba vybrat. jina vec je porovnani konkretnich aparatu, tam uz muzes objektivne rict, tenhle rve vic, i kdyz je papirove slabsi atd.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Ja jsem zkusmo ve zkusebne utahl bici i s Orange Crush 30W a 10'' reprem, ale potom, co se pridal zbytek kapely - kytara, basa, zpev, uz to bohuzel neslo..
50W tranzistoru a 12'' bych videl jako minimum do kapely..
v lampe staci i 5W v class A..
Ja hraval s kombickem (ani nepamatuju znacku) s 10" repro, 30W RMS.. A stacilo to celkem v klidu. Hravali jsme v sestave bici, basa, kytara, zpev a nas bubenik do toho slusne reze..
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
no tak peněz tak max. 5000, 5500 kč jakože bych se klido zadlužil a koupil asi tu 60w a měl třeba tak na 2, 3 roky vystaráno podle toho co taj píšete... mám strach že bych koupil 30w za 4000,- a zjistil že to prostě nestačí!
Koukal bych po wattech a po velikosti repra... Ty peníze, za ně se dá už něco slušného sehnat... Kdybys měl zájem o on-line poradenství, chytni si mě na icq, bylo by to rychlejší než to řešit tady...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."