Délka kabelu v efektové smyčce

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Délka kabelu v efektové smyčce

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Myslíte, že kabel , kterým je propojeno kombo s efekty v efektové smyčce ovlivňuje zvuk míň, než kabel před kombem? Uvažuju o koupi delaye a ten se jak známo připojuje za zkreslení. před kombem už mám zapojeno celkem 9m kabelu, což je dost a bojim se, aby mi nějakých dalších 9m kabelu ve smyčce ten zvuk úplně nezahulhlalo.
V jednom instruktážním videu vysvětloval Paul Reed Smith, že když je efekt zaplej, tak kabel, co je za ním ten zvuk skoro neovlivňuje, řekl bych, že tohle bude stejnej případ, ne?
Na druhou stranu má moje kombo dost ostrej zvuk, takže bych se úbytku výšek zas tak nebál :)
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V efektove smycce to pujde poznat min, tam uz by mel tect linkovej signal, kterej je min nachylnej na ztraty nez vysokoimpedancni signal, kterej ti tece z kytary. Takze bych se toho nebal, na druhou stranu nedelej ten kabel delsi, nez je potreba, vzdycky se pri pruchodu kabelem neco malo ztrati a je nejlepsi delku dratu minimalizovat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jak říká Wohma, v FX loopu je signál silnější, čili nějakej kabel by neměl dělat větší brajgl. Ale i tak - čím kratší kabel, tím lepší... Těch 9m před kombem je už celkem dost, delší bych nebral. V tom loopu, nevím, jak daleko to potřebuješ, ale snad 6m by ti mohlo postačit, ne?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nero píše:Jak říká Wohma, v FX loopu je signál silnější, čili nějakej kabel by neměl dělat větší brajgl. Ale i tak - čím kratší kabel, tím lepší... Těch 9m před kombem je už celkem dost, delší bych nebral. V tom loopu, nevím, jak daleko to potřebuješ, ale snad 6m by ti mohlo postačit, ne?
Nezapomen, ze musis vest kabel ke krabicce a od krabicky, kdyz tam das trimetraky, tak to hned je 6m... S 1,5m kabelem by to bylo znacne neprakticke. Stejne tak predpokladam, ze ma 6m kabel k distortionu a 3m do komba :) 9m kabel primo do komba je podle me zbytecnost.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nezapomněl... Myslel jsem 3m do krabiček, pak nějaký propojky a 3m do komba... A věřím tomu, že klidně má 9m přímo do komba... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

mám 6m před kvákadlem a 3m do komba :wink: kratší jsem neměl... podle mě to bude v tej smyčce chtít 2x4,5m, kombo mám od sebe tak ty necelý 3 metry...
Jak jste na tom vy s délkou kabelů?
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Promiň, tak jsem tě podcenil... No, já mám 3m do krabiček, propojky a pak 1,5m do komba. Smyčku zatím bohužel nevedu...

PetrPeter 1975 - 2008
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

to by mě třeba zajímalo, jestli při zapojení ve smyčce záleží taky tak hodně na kvalitě kabelu a jeho průměru, z toho co sem se tu dočet tak asi ne ( ? )
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Greeg píše:to by mě třeba zajímalo, jestli při zapojení ve smyčce záleží taky tak hodně na kvalitě kabelu a jeho průměru, z toho co sem se tu dočet tak asi ne ( ? )
No sakra že jo :shock: sice vedeš signál "jenom" mezi předzesíkem a koncem ale pořád tím vedeš signál :wink: :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ale kvůli světší síle signálu to záleží min... Ale Stagg kabel bych si tam nedal ani omylem...

PetrPeter 1975 - 2008
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Jinak řečeno, kabel v efektové smyčce ovlivní signál méně než kabel od kytary ke kombu. Pokud tedy nebude na výběr, dej ten lepší kabel co máš do kytary a horší do smyčky. Zvuk bude lepší než kdyby si to udělal obráceně.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“