Tesla monomix..?

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
Draby

Tesla monomix..?

Příspěvek od Draby »

Ahoj, znamý nám přinesl Tesla monomix 7P, je to funkční, ale nevíme k čemu by nám to mohlo být dobrý. Našel jsem to na netu jako zesilovač, ale nejsem si jist jestli to je zrovna to pravý ořechový :). Má to sedm vstupů na pětikolýky.. Mohl by mi někdo poradit, jestli by se přes to dalo třeba zpívat.. dík

obrázek 1
obrázek 2

aivn86// změna obrázků na odkazy pro lepší přehlednost.
Rock forever...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

tak obecně je můj odhad takovej, že pokud máš čas a zkušenosti a materiál, tak můžeš vyměnit konektory, stroj vyčistit a pak by to mohlo fungovat jako konec uplně v pohodě....
... na druhou stranu si myslim, že jen do materiálu vrazíš víc peněz, než je cena onoho zařízení
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Draby

Příspěvek od Draby »

Dík za reakci, bylo by to fajn, kdyby to tak premávalo.. kámoš do elektřiny dělá a nějákej materiál i je, takže bychom to mohli zkusit - nevim jestli to neni naivní, ale stačilo by pro ten zpěv vyměnit dve díry - na mikrák a bednu?? to by tolik času nevzalo.. a mělo by to fachat
Rock forever...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

je tam ještě velká pravděpodobnost shnilejch potenciometrů a faderů, ale hrajte si a uvidíte....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Draby

Příspěvek od Draby »

Hmm, ale jeví se jako by s tim bylo slušně zacházeno, máme to i v původním futrálu :) takovej bezva kufřík.... no nic, zaúkoluju kámoše a pak uvidíme (nebo spíš uslyšíme:)
Rock forever...
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

natesle nevidim nic zleho,znamy to ma v skusobni a si myslim ze to hra celkom fajn,ak je to zachovale a nemas nic ine na vyber tak hura do toho :D :wink:
Thinking ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Co já mám osobní zkušenost s opravama nebo spíš uvedením do chodu těhdle starejch zesilovačů atd od Tesly, tak nejhorčí je sehnat potenciometry.....Sehnat dobrou hodnotu a hlavně rozměry je skoro nadlidskej úkon...Když jsem opravoval Tesla Studiobass tak jsem ten tahovej potenciometr nesehnal a tak jsem to musel upravovat na jinej tahovej. Tzn. přidělával jsem nějaký nožky na našroubování toho nového, kterej byl kratší atd.

Jinak za pokus to určitě stojí. výhoda těhdle starejch Tesel je to, že jejich výkon je opravdu poctivej, a celkově tak konstrukce je hodně robustní a něco vydrží.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
adamec99

Příspěvek od adamec99 »

Vyzera to naozaj v zachovalom stave, urcite opravit - príp. iba preverit, vyskusat.... Do skusobne jak sité mozno sa ti niekedy hodí aj na nejaký koncert. Ono nevýhoda je, ze je to mono...

Ja dodnes pouzívam TESLU Studiomix 130 a nikdy ma nesklamala... Na to, koko ma rokov frci bez problemov, pre nas folkloristov to staci a hlavne cez ten tranzistor vyborne taha basa (kontrabas). Mal som moznost vyskusat nejaky powermix BEhringer, dal som k tomu moje bedne aj moj mikrofón a tá basa znela nejak menej dynamicky. Dalsia vec, ze som sa neskutocne ukrutil korekciami, stale tocim a nejak malo som pocul zmenu (reprom to neni, to mam kvalitne od Eiminens)...takze tak
Draby

Příspěvek od Draby »

Tak to zkoušíme rozchodit a něják nám to pořád nefachá, je to věda.... šťáva všue jde jak má a zvuk nikde.... taky si nejsme jistí co kam píchnout ze zadu.... :(
Rock forever...
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“