NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
Pravidla fóra
- citizen.one
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
hehe
diky, mimochodem koukal jsem v hand-made na tvuj topic o tom Marshallu co sis postavil a ten zvuk je fakt peknej, vim ze se mi taky libilo jak hrajes ale uz nevim jestli sem ti to tam napsal no, je to docela davno
Ja bych si doma nepostavil plexinu ani z lega takze respekt

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
zas nepřeháněj, nestavěl sem to celé.... a pokud vím, hrál sem tam docela noob věcy
vlastně sem ani nikdy nevěděl, ajkej tón příjde teď 
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
donedavna jsem resil problem se stridanim kytar - hraju na prs se silnejma humbuckerama a na strata se slabsima singlama, na aparatech je potreba pri vymene prekroutit cely korekce a gainy - na to pri koncerte samozrejme neni cas, takze jsem hledal optimalni krabku.
k mymu velkymu prekvapeni vsechny pozadavky na zvuk prozatim splnil proco turbo rat
) nastaveni drive na 9h, filter na 3h a volume taky na 3h me dostane presne tam kam potrebuju pricemz 1700 za novou krabku neni takova palba 
k mymu velkymu prekvapeni vsechny pozadavky na zvuk prozatim splnil proco turbo rat
No tak jsem ten topic jen tak ze srandy prošel a zjistil že mám/měl jsem z citovaných:
SD Twin Tube Classic
Catalinbread Super Charged
Barber Direct Drive
Moc rád bych někdy vyzkoušel ovedrivy od Mad Professor - Blue Sky Ovedrive a Sweet Honey Overdrive, i když ta cena je teda dost hrozná. Hráli jste na ně někdo?
SD Twin Tube Classic
Barber Direct Drive
Moc rád bych někdy vyzkoušel ovedrivy od Mad Professor - Blue Sky Ovedrive a Sweet Honey Overdrive, i když ta cena je teda dost hrozná. Hráli jste na ně někdo?
A jakej byl ten Twin Tube SD v reálnym životěJester píše:No tak jsem ten topic jen tak ze srandy prošel a zjistil že mám/měl jsem z citovaných:
SD Twin Tube Classic
Barber Direct Drive
I´m wheels... movin´wheels
No bohužel ten jsem zkoušel jenom s kombem Fender SuperChampXD a to zřejmě nebyl ten správný partner (kombo bylo sice s lampovým koncem, ale s tranzistorovým předzesákem). Dohromady to nehrálo nic moc. Takový zvuk jako je na PGS, o tom jsem si mohl jenom zdát. Bohužel jsem se ho se ztrátou zbavil dřív, než jsem koupil Rockera a měl ho tak možnost pořádně vyzkoušet.Tonda píše: A jakej byl ten Twin Tube SD v reálnym životě
Koupil ho kluk s AC30 a ten si liboval, jak to hraje.
Může sloužit Boss OD-3/SD jako nakopávadlo? Nebo jaké by jste doporučili? Potřebuju 1. na clean tone jemné zkreslení a za 2. na překreslené sóla. Anebo co říkáte na mxr gt-od?
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Boss SD lze v klidu použít jako nakopávadlo.Joey01 píše:Může sloužit Boss OD-3/SD jako nakopávadlo? Nebo jaké by jste doporučili? Potřebuju 1. na clean tone jemné zkreslení a za 2. na překreslené sóla. Anebo co říkáte na mxr gt-od?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Každopádně s tranzistorem (hybridem) to až tak fungovat nebude jako u lampy...jinak za mě gt-od, ta krabka mě dostala postupně asi na třech aparátech a vždycky perfektníMůže sloužit Boss OD-3/SD jako nakopávadlo? Nebo jaké by jste doporučili? Potřebuju 1. na clean tone jemné zkreslení a za 2. na překreslené sóla. Anebo co říkáte na mxr gt-od?
já jo, co by tě zajímalo?Jester píše:Moc rád bych někdy vyzkoušel ovedrivy od Mad Professor - Blue Sky Ovedrive a Sweet Honey Overdrive, i když ta cena je teda dost hrozná. Hráli jste na ně někdo?
Ano, toho jsem si vědom, ale Overdrive na clean tone snad nebude zas tak strašný, to samé u těch sól, a co už, mám chuť si něco koupitxmarox píše:Každopádně s tranzistorem (hybridem) to až tak fungovat nebude jako u lampy...jinak za mě gt-od, ta krabka mě dostala postupně asi na třech aparátech a vždycky perfektníMůže sloužit Boss OD-3/SD jako nakopávadlo? Nebo jaké by jste doporučili? Potřebuju 1. na clean tone jemné zkreslení a za 2. na překreslené sóla. Anebo co říkáte na mxr gt-od?
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
Jak to hraje?RickX píše:já jo, co by tě zajímalo?Jester píše:Moc rád bych někdy vyzkoušel ovedrivy od Mad Professor - Blue Sky Ovedrive a Sweet Honey Overdrive, i když ta cena je teda dost hrozná. Hráli jste na ně někdo?
No na těch ukázkách z PGS se mi ten zvuk hodně líbí, tak jestli jsi z toho vytáhl nějaký podobný zvuk? Jenom jsi to zkoušel nebo sis nějaký koupil? Případně na čem jsi to zkoušel ...
Díky.
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Screwdriver od Skreddyho je podle mne nejlepsi overdrive.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
+1yeeshkul píše:Screwdriver od Skreddyho je podle mne nejlepsi overdrive.
yeeshkul a Electronic Orange jedno jsou (dle avataru)?
Bych se chtěl zeptat kolik stojí klon Screwdrivera (vodka&juice)?
Bych se chtěl zeptat kolik stojí klon Screwdrivera (vodka&juice)?
Jester: ano a ceny najdeš zde:
kytarari-opravari-a-zvukari-f53/electro ... 14553.html
kytarari-opravari-a-zvukari-f53/electro ... 14553.html
2 wikxzen
Díky za info, o ceny už jsem si i stihl napsat.
Díky za info, o ceny už jsem si i stihl napsat.
Zkoušel jsem to na Mesa Boogie Express 5/50 112 kombu. Popravdě to bylo hodně podobné zvuku ve videích PGS, o něco víc se mi líbil Sky Blue než Sweet Honey, přišel mi víc čitelnější, já mám radši transparentnější overdrivy, tak proto. Jinak nekoupil jsem ani jeden, jen jsem to chtěl slyšet na vlastní uši.. V overdrive pořadníku teď mám na prvním místě VintageFX ColordriveJester píše:Jak to hraje?RickX píše:já jo, co by tě zajímalo?Jester píše:Moc rád bych někdy vyzkoušel ovedrivy od Mad Professor - Blue Sky Ovedrive a Sweet Honey Overdrive, i když ta cena je teda dost hrozná. Hráli jste na ně někdo?![]()
No na těch ukázkách z PGS se mi ten zvuk hodně líbí, tak jestli jsi z toho vytáhl nějaký podobný zvuk? Jenom jsi to zkoušel nebo sis nějaký koupil? Případně na čem jsi to zkoušel ...
Díky.