Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Takhle:svůj první rok hraní jsem vůbec o nějaké péči o struny neměl ponětí.Půl roku jsem hrál, pohoda.Moje muzikální schopnosti byly tehdy omezeny na riff z smells like od Nirvany a s trochou štěstí i na sólo v něm hrané.Když mi praskla moje první struna, šel jsem do hudebnin a řek že chcu vrchní éčko.Typ mi byl úplně šumafuk.Když jsem asi po roce (!!!) hraní začlo vadit, že ty struny vapadají jak vytažené z popelnice (mix kůže, potu, rzi a neznámého červeného svinstva) jsem se rozhodl pro generální výměnu strun.Koupil jsem Fendery, mám je tak 4 měsíce a o Vánocích je zase vyměním.Když mi struna praskne, beru GoR (19,-, nekup to :D
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Dariel píše:Takhle:svůj první rok hraní jsem vůbec o nějaké péči o struny neměl ponětí.Půl roku jsem hrál, pohoda.Moje muzikální schopnosti byly tehdy omezeny na riff z smells like od Nirvany a s trochou štěstí i na sólo v něm hrané.Když mi praskla moje první struna, šel jsem do hudebnin a řek že chcu vrchní éčko.Typ mi byl úplně šumafuk.Když jsem asi po roce (!!!) hraní začlo vadit, že ty struny vapadají jak vytažené z popelnice (mix kůže, potu, rzi a neznámého červeného svinstva) jsem se rozhodl pro generální výměnu strun.Koupil jsem Fendery, mám je tak 4 měsíce a o Vánocích je zase vyměním.Když mi struna praskne, beru GoR (19,-, nekup to :D
Jsi pankáč?
Sklena

Příspěvek od Sklena »

Ted hraju na .13 DR v pohode struny na DRka nemuzu rict nic spatnyho...Jeste bych chtel zkusit jak na tom budou ty jejich barevny struny takovej tuning ulet
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
Dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Saul píše:
Dariel píše:Takhle:svůj první rok hraní jsem vůbec o nějaké péči o struny neměl ponětí.Půl roku jsem hrál, pohoda.Moje muzikální schopnosti byly tehdy omezeny na riff z smells like od Nirvany a s trochou štěstí i na sólo v něm hrané.Když mi praskla moje první struna, šel jsem do hudebnin a řek že chcu vrchní éčko.Typ mi byl úplně šumafuk.Když jsem asi po roce (!!!) hraní začlo vadit, že ty struny vapadají jak vytažené z popelnice (mix kůže, potu, rzi a neznámého červeného svinstva) jsem se rozhodl pro generální výměnu strun.Koupil jsem Fendery, mám je tak 4 měsíce a o Vánocích je zase vyměním.Když mi struna praskne, beru GoR (19,-, nekup to :D
Jsi pankáč?
Vocty s houbem.Akorát mám pocit, že za ten rok svého pseudohraní jsem se naučil to, co ostatní zvládnou za dva týdny, hrál jsem spíš jen tak aby se neřeklo....ale pak přišlo první vystoupení a já si řek, že se na to konečně naučím hrát, protože to byl propadák.
Corey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corey »

no jo no, struny. Já mám na kytaře ještě původní struny Stagg, myslím že to jsou 11-.. každopádně bych si asi už po těch dvou letech měl konečně koupit nový :D , i když jsou v pohodě nezčernaly, nezrezly a hrajou pořád celkem dobře. Ale vyzkoušim asi slabší struny, jak je to vůbec, když jsou slabší tak by měli mít výraznější, ostřejší a ne tak hutnej zvuk asi ne? Právě váham jaký struny koupit aby kytara zněla dobře.
Stagg heavy X 460, Crate FW120H
Oblíbené kapely: Burzum (i když to není tak úplně kapela), Carpathian Forest, Dark Funeral, Sekhmet, At the gates, Bloodbath, Belphegor,...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Corey píše:no jo no, struny. Já mám na kytaře ještě původní struny Stagg, myslím že to jsou 11-.. každopádně bych si asi už po těch dvou letech měl konečně koupit nový :D , i když jsou v pohodě nezčernaly, nezrezly a hrajou pořád celkem dobře. Ale vyzkoušim asi slabší struny, jak je to vůbec, když jsou slabší tak by měli mít výraznější, ostřejší a ne tak hutnej zvuk asi ne? Právě váham jaký struny koupit aby kytara zněla dobře.
11náctky na továrnim Staggu?? 2 roky?? :shock: :shock: .. struny kup podle peněženky, Carl martin struny si nemůžu vynachválit.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Demilich

Příspěvek od Demilich »

vikicek píše:
Corey píše:no jo no, struny. Já mám na kytaře ještě původní struny Stagg, myslím že to jsou 11-.. každopádně bych si asi už po těch dvou letech měl konečně koupit nový :D , i když jsou v pohodě nezčernaly, nezrezly a hrajou pořád celkem dobře. Ale vyzkoušim asi slabší struny, jak je to vůbec, když jsou slabší tak by měli mít výraznější, ostřejší a ne tak hutnej zvuk asi ne? Právě váham jaký struny koupit aby kytara zněla dobře.
11náctky na továrnim Staggu?? 2 roky?? :shock: :shock: .. struny kup podle peněženky, Carl martin struny si nemůžu vynachválit.
No, zřejmě má buďto prsty a ruce suché jako pepř, nebo tu kytaru uchovává ve vakuu :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mno, až natáhneš nové struny, tak pak povídej, co je "hrát slušně"... :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Dřív sem používal GHS Boomers, po tom co sem zkusil Ernie bally tak se mi zdáli jako nesnesitelný bláto, jenže ernie bally tady v žádných hudebninách nemají, tak sem zkusi D´addaria a už nechci žádný jiný, jinak používám sadu blues/jazzrock, to je 011-049.

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Hanzbiker

Re: DR strings

Příspěvek od Hanzbiker »

Lojzič píše:Ahoj. Cca. 2 roky jsem hrál na D´addario 10ky. Na konci prázdnin jsem si kopuil novou kytaru a na tu jsem dávám zatím DR. ALE. Ty Drka mají podle mě daleko menší životnost, než D´addario. To přece není možný, aby mi po dvou týdnech hraní praskla d struna. Na předchozí sadě mi praskly dokonce dvě struny zároveň. Nemyslím, že bych byl takovej silák, že bych to tolik rval. Prostě normálně. Máte taky podobný zkušenosti? Eventuelně jaký struny, bych měl dle vás kromě D´addario zkusit? Ernie Bally?
jo problém bude někde na kobylce...asi kameny...kup si grafitový kameny ty pomáhaj...Jinak já používám DRka 10-52a DRka používaj skoro všici hudebníci kolem mě... :D Jenom jeden kámoš používá Ernie Bally protože na ně hraje Jim Root... :roll: To je jako kdybych já musel používat DRka kvuli tomu že na ně hrál Darrel Dimebag.... :lol:

Edit: jinak když se o DRka dobře staráš tak ti vydrží půl roku a maj furt krásnej tón...Taky už bych si měl zajít koupit nový mam je tam někdy od května... 8) :D
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Corey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corey »

no tak já většinou hrál hrál jen doma a to mám ruce suchý a moc se nezpotim :D to spíš až poslední dobou co jezdim na koncerty se potim.. :) mně je celkem jedno kolik budou stát, hlavně aby vydržely, ale tak když mi ty staggy vydržely tak dlouho. Myslim, že nějáký kvalitnější by mi měly taky vydržet. :D a jestli ne tak :twisted:
Oblíbené kapely: Burzum (i když to není tak úplně kapela), Carpathian Forest, Dark Funeral, Sekhmet, At the gates, Bloodbath, Belphegor,...
Dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Corey píše:no tak já většinou hrál hrál jen doma a to mám ruce suchý a moc se nezpotim :D to spíš až poslední dobou co jezdim na koncerty se potim.. :) mně je celkem jedno kolik budou stát, hlavně aby vydržely, ale tak když mi ty staggy vydržely tak dlouho. Myslim, že nějáký kvalitnější by mi měly taky vydržet. :D a jestli ne tak :twisted:
Nejde mi do hlavy, že člověk, který hraje tak dobře, že má koncerty, si nechá původní struny dva roky.A že se mu nepotí ruce....suchare :lol:
Corey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corey »

njn, prostě to nebylo nutný je měnit a neřikám že hraju nějak moc dobře, je to jen death metal.. struny prostě nečernaly a nerezly, tak jsem je nechal.. :D
Corey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corey »

tak už mám nový struny :D desitky D'Addario nebo tak nejak se to pise, no rozdil to je no, ale ne zase tak velkej, sice ty staggy už nemely zvuk jakej by mit mely, ale tak hrozny to nebylo :D
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

neuraz se, ale u kytary stagg je asi jedno co na to natahnes :)
sam jsem tuhle mel, takze vim o cem mluvim
Corey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corey »

no to mizna jo, ale novy struny jsou prece jenom novy struny... :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

:shock: :shock: :shock: :shock:
ja ty struny urval hranim asi po tejdnu co jsem je koupil, fakt nechapu jak ti mohli vydrzet 2 roky......

mozna bych mel zmenit styl hrani, i kdyz co jsem koupil Arkaye tak jsem relativne spokojenej jsou natahly tri mesice na dvou kejtrach na obe se aktivne hraje a aktivne se to dunlopuje a zatim zvoucek je pekny ale na Rotosoundy nemaji.
kubog

Příspěvek od kubog »

Elixir 10-46
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

kubog píše:Elixir 10-46
Taky :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
kubog

Příspěvek od kubog »

Joey píše:
kubog píše:Elixir 10-46
Taky :wink:
Best :) :wink: , a to som toho vyskúšal už dosť. Najhoršie boli GORky, to som po každej výmene musel ladiť oktávy?!?! A to bola vždy tá istá sada (10-46)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“