Předělávka fender frontman 15G
-
blizzard384
Re: Předělávka fender frontman 15G
Vibracema jsem měl na mysli takový to typický chrastění lamp když je zesilovač nahlas.
Jinak díky za návod, podivám se na to...
k bodu 1 a 2: musím ty součástky vypájet?
3) u žárovky je to 6,5, takže snad ok?
a) tím se myslí připojit input na 2 pin EL84?
EDIT: Nejste někdo z Prahy a ochoten se mi na to podívat? Dovezu kamkoli a zaplatím za čas...
Jinak díky za návod, podivám se na to...
k bodu 1 a 2: musím ty součástky vypájet?
3) u žárovky je to 6,5, takže snad ok?
a) tím se myslí připojit input na 2 pin EL84?
EDIT: Nejste někdo z Prahy a ochoten se mi na to podívat? Dovezu kamkoli a zaplatím za čas...
Fender 1989 Stratocaster | Gibson SG '61 Reissue | Fender '65 Twin Reverb | Orange Tiny Terror kombo
No toho jsem si nikdy nevšimnul, protože byl zesilovač nahlas... ale možná to je normální, počkej až se k tomu vyjádří někdo zasvěcenější.blizzard384 píše:Vibracema jsem měl na mysli takový to typický chrastění lamp když je zesilovač nahlas.
ano musí se to vypájet, stejně jako to trafo, já vždy každý odpor přeměřuju, dříve než ho zapájím protože v elektru to sáčkujou často dámy, elekroniky neznalé.
doporučuju ti celý ten preamp rozebrat a pak ho postupně přidávat.
a) ano, středový kolík jacku z kytary musí jít přímo na pin 2 od EL84
Vždy si před sáhnutím na kytaru, zkontroluj, jestli jsou struny spojeny se zemí. Taky není dobrý nápad jednou rukou se dotýkat strun a druhou se hrabat v zapnutém zesilovači, ... prostě bacha
-
blizzard384
Díky, kouknu na to až zítra, ale zběžně sem zkontroloval podle barev rezistory a všechno sedí... Můžeš prosím ještě napsat metodiku jak kontrolovat odpor toho trafa potom co ho celý vypájim?
Fender 1989 Stratocaster | Gibson SG '61 Reissue | Fender '65 Twin Reverb | Orange Tiny Terror kombo
to že ty lapy chrastí je normální . de do nich moc silnej signál . moje Soladano to dělá taky , když na preampu nastavim max zkreslení a ztáhnu master volume tak je slyšet jak tak chrastí ty vlákna .
no připojovat kytaru přímo na elektronku to neni dobrej nápad když už tak aspoň mezi ty 2 věci vrazit vazební kondík. Ale stejně to asi nebude vůbec hrát protože kytara má slabej signál na to aby rozehrála koncovou lampu . místo kytary by sem spíš použil MP3 .
no připojovat kytaru přímo na elektronku to neni dobrej nápad když už tak aspoň mezi ty 2 věci vrazit vazební kondík. Ale stejně to asi nebude vůbec hrát protože kytara má slabej signál na to aby rozehrála koncovou lampu . místo kytary by sem spíš použil MP3 .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

-
blizzard384
core88 píše:to že ty lapy chrastí je normální . de do nich moc silnej signál . moje Soladano to dělá taky , když na preampu nastavim max zkreslení a ztáhnu master volume tak je slyšet jak tak chrastí ty vlákna .
A normálně ji vrazit do jacku a přepájet to vevnitř s preampu do koncovýho stupně, nebo si vyrobit nějakěj kabel, mínus dát do země a zkoušet s plusem jezdit?
to druhý. Kabel a jezdit. Ale bacha ať neškrtneš o vysoký napětí. To by ti ze zdroje signálu moc nezůstalo.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
-
blizzard384
Je to úžasný, ale podařila se mi stejná věc jako kolegovi... Špatně zapojený output jacky... Já sem si je proměřoval když nebyly zapojený, změřil jsem že ty dva přední a dva zadní piny jsou spojeny a nenapadlo mě že se to rozpojí když tam vrazim jack...
Anyway, zapnul jsem kombo, zahrál a zvuk vyšel, ale postupně to začalo brumovat (typicky jako když šáhnu na jack kytary a spojim stínění se signálem)... Doufám, že sem neodpálil ten výstupák teda... můžu ho proměřit, ale než to začnu odpájet, nevíte čím by tohle mohlo být?
P.s.: inb4: ano, jsem hroznej idiot s těma jackama...
Anyway, zapnul jsem kombo, zahrál a zvuk vyšel, ale postupně to začalo brumovat (typicky jako když šáhnu na jack kytary a spojim stínění se signálem)... Doufám, že sem neodpálil ten výstupák teda... můžu ho proměřit, ale než to začnu odpájet, nevíte čím by tohle mohlo být?
P.s.: inb4: ano, jsem hroznej idiot s těma jackama...
Spatne zapojeny input jack?blizzard384 píše:..začalo brumovat (typicky jako když šáhnu na jack kytary a spojim stínění se signálem.
EDIT: Jde slyset i kytara nebo jen brum? Zkontroluj signalovou cestu, studenaky, stineni kabelu spojene se zemi jen na jedne strane, jestli se ti treba nekde nedotyka zem signalu. Jak mas vlastne vyresene zemeni? Co zemni smycky? Orientace traf vuci sobe?
-
blizzard384
1) Jenom brum, když sem na to zahrál poprvý, tak to hrálo asi 2 sekundy, pak se pomalu začne budovat brum... pomalu, trvá to asi 10sec než je fakt nahlas...
2) Zemnění mám jako na tom layoutu (plastovej jack, takže šroubem k šasi) Má tam bejt mono jack, žejo?
3) Bohužel nevím co myslíš orientací traf proti sobě, ale trafa bych řekl že mám připojené správně...
4) Gain knob neovlivňuje úroveň brumu, ale volume knob jo... né moc hlasitost, jako spíš kdybych ho ekvalizoval
edit: vadný elektronky jsem vyloučil, zkusil sem jiný
2) Zemnění mám jako na tom layoutu (plastovej jack, takže šroubem k šasi) Má tam bejt mono jack, žejo?
3) Bohužel nevím co myslíš orientací traf proti sobě, ale trafa bych řekl že mám připojené správně...
4) Gain knob neovlivňuje úroveň brumu, ale volume knob jo... né moc hlasitost, jako spíš kdybych ho ekvalizoval
edit: vadný elektronky jsem vyloučil, zkusil sem jiný
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
ako daleko od seba trafa potak mas dobry ? je dobre zapojeny?
This account don't exist longer.
Jestli se to zesiluje, tak se ti spis zesilovac rozkmitava (piska..?)
Mas uzemneny sekundar vystupaku? Kdyztak zkus uzemnit druhy vyvod.
Zem by mela byt spojena se sasim jen u signaloveho vstupu, cili ji tam odpoj a zkus propipat zem a sasi, jestli ji nemas pripojenou jeste jinde. Propipat zem a signal.
Potom bych zkusil zapojit zpetnou vazbu.
Zkus sem dat fotky, treba z nich bude neco videt..
Zem by mela byt spojena se sasim jen u signaloveho vstupu, cili ji tam odpoj a zkus propipat zem a sasi, jestli ji nemas pripojenou jeste jinde. Propipat zem a signal.
-
blizzard384
Omlouvám se, ale nějak nerozumím té otázce...ITIetalista píše:ako daleko od seba trafa potak mas dobry ? je dobre zapojeny?
Nenazval bych to pískotem, ale jak říkám, stejnej zvuk jako když člověk vezme kytarovej kabel do ruky a spojí zem se signálem.mrkendy píše:Jestli se to zesiluje, tak se ti spis zesilovac rozkmitava (piska..?)
U výstupáku mám akorát černej kabel primáru do země...
Měl jsem na mysli ten šroub pouze u vstupu...
Zem a signal májí odpor 7k
edit: fotky http://imageshack.us/photo/my-images/593/photo5iu.jpg/ - je to cely album
Zda se mi to nebo drat zemeni pod jackem neni pod matici, ale visi ve vzduchu?!
http://img837.imageshack.us/img837/5450/photo1ktu.jpg
Cervenou propojku mezi piny 1 a 2 pro 16 ohmovy vystup v layoutu nevidim..
http://img18.imageshack.us/img18/1863/photoab.jpg
-
blizzard384
1) Ten drát tam je přiletovanej, na obrázku je tam v rohu akorát kus ustřihnutýho jinýho drátu.mrkendy píše:Zda se mi to nebo drat zemeni pod jackem neni pod matici, ale visi ve vzduchu?!
2) Tak vzhledem k tomu, že je to mono jack, tak když trafo a ten rezistor připájím na druhej pin a spojim s prvním, tak je to to samý jako když to připájim na první ne? Já sem to původně udělal právě na tu dvojku, tak bych musel nějak složitě manipulovat s tím obrovskym rezistorem, tak sem jenom spojil první a druhej pin. Vim, že bych to měl udělat i u 8 a 4 ohm výstupů, ale teďka to beztak testuju jenom s 16ohm reprákem.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
skus skontrolovať potenciometer volume a aj jeho cesty, možno to bude aj zlým potenciometrom?
-
blizzard384
Potenciometry jsou v pořádku, ale všimnul jsem si, že když je vytočenej každej potenciometr naplno (doprava) tak je odpor pinů na potenciometru s šasi 0.1r , to asi není úplně správně ne?
edit: jenom pin 2, takže asi v pořádku
Teďka jsem si všimnul, že když je zesilovač na stand by tak dělá brum jenom když je master volume úplně staženej...
edit: jenom pin 2, takže asi v pořádku
Teďka jsem si všimnul, že když je zesilovač na stand by tak dělá brum jenom když je master volume úplně staženej...
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
ja by som skúsil vymeniť ten potenciometer či to bude robiť tiež... možno je vadný... to by som musel asi počuť kedy to čo robí aby som vedel v čom je chyba.
-
blizzard384
Díky, vyměnit zkusim, ale zrovna žádnej u sebe nemám.
Můžete mi prosím ještě poradit jak bych měl změřit odpor výstupního trafa?
Můžete mi prosím ještě poradit jak bych měl změřit odpor výstupního trafa?
Pokud z toho leze nějaký zvuk (i brum), tak je to trafo OK.blizzard384 píše:Můžete mi prosím ještě poradit jak bych měl změřit odpor výstupního trafa?
Pokud máš pocit, že je chyba v potenciometru, tak to zapoj bez něho, sám jsi nedávno chtěl ten master vyhodit.
Dobré je na odzkušení taky vyhodit korekce a místo nich jenom vazební kondík.
Zesiluje ti to i signál nebo to jenom brumí?
-
blizzard384
Jenom brum. Ok, zítra zkusím bez korekcí, stačí propojit nestíněným kabelem pin 1 na preampovce s pinem 2 na koncový lampě?simiruz píše:Pokud z toho leze nějaký zvuk (i brum), tak je to trafo OK.blizzard384 píše:Můžete mi prosím ještě poradit jak bych měl změřit odpor výstupního trafa?
Pokud máš pocit, že je chyba v potenciometru, tak to zapoj bez něho, sám jsi nedávno chtěl ten master vyhodit.
Dobré je na odzkušení taky vyhodit korekce a místo nich jenom vazební kondík.
Zesiluje ti to i signál nebo to jenom brumí?