No, výstupák ze starého rádia asi ano. Určitě ne ovšem z nějaké předválečné vykopávky, ale naopak s co nejmladšího modelu, tedy nejlépe z přelomu 60. a 70.let. V konci by mělo mít nejlépe EL84, nebo něco podobného, třeba ECL86, která má pentodovou část EL84 hodně podobnou. Případně maličkou 6L31 svazkovou tetrodu, nebo pentodu EL95, k takovému výstupáčku bude optimální použít 6V6. Na nějaké exoty se vykašli. Kde budeš v budoucnu shánět náhrady? Do předzesu asi klasiku ECC83, na tu najdeš na netu spoustu schemat. Každopádně si nech trafáčka někde proměřit Megmetem, ať máš jistotu, že není porušená nikde izolace!! Na Aukru je rádií mnoho. Já osobně mám nejraději NDR výrobky, bývají oproti Teslám dražší, ale výstupáčky mají mnohem kvalitnější. Krom toho z nich jdou s úspěchem použít i reproduktory. Určitě jsou lepší, než ten hnůj, co máš ve Fendříkovi.
Síťák si nech namotat nový. Staré jsou většinou na 220V, dnes je v síti i více než 230V, dělalo by Ti to neplechu, krom toho v dobách elektronkových rádií platili mnohem mírnější normy než dnes, a třeba o dvojité izolaci si u takové staré mrchy můžeš leda tak nechat zdát. Bezpečnost uživatele nade vše! Šetřit nemá smysl. Elyty také kup nové. Staré budou odformované, Ty je naformovat stejně neumíš a v horším případě Ti buchnou do obličeje, v lepším budou mít svody. Nejlepší co je běžně na trhu jsou kyblíky od JJ electronic, mají je např. v GESu, nebo si je můžeš objednat přímo od českého distributora - f. Mikulaštík Rožnov, ten je má pochopitelně nejlevnější. Mimochodem tenhle člověk má i zásobu ještě teslackých elektronek a prodává je za babku. Já od něj nakoupil před časem EZ81 á 100,-Kč/ks a jsou bezproblémové. Dává na ně i záruku, slušný člověk.
Co se týče bižuterie, je spousta výprodejů, kde nakoupíš levně kvalitní součástky. Denkl, Tipa, Pesimat....
Osobně mám nejraději ruské odpory MLT, a kondíky používám hlavně styroflexy. Na nejmenší hodnoty pak slídu. Pokud ošidíš zdroj polovodičem, tak se na těch cca 2500,- možná dostaneš i s nákupem kvalitních věcí. Záleží, jak se Ti podaří nákup rádia.
Dnes mi jeden kluk tady z fóra poslal v digitalizované formě
Příloha SchematečkoSE.jpg je dlouhodobě nedostupná.
moje oblíbené schema, tak Ti ho tu pro zajímavost přihazuji:
Je vyzkoušené tak v deseti případech, nemusíš se bát záludností.