První lampové kombo do 14 000
Pravidla fóra
Re: První lampové kombo do 14 000
V průběhu let jsem měl tu čest vlastnit 3 modely HK, takže stručně :
1. Statesman dual el84 -
nejlepší vzhled a nej ovládání footswitchem, nejpraktičtější konstrukce- oproti oběma dalším modelům jsou lampy nastojato a k výměně není třeba kombo rozebrat, ale stačí jen sundat plechový kryt na 2 šroubcích+ možnost výklopné opěrky na naklonění komba, měl jsem a je to super.
Mínus- zvuk, pořád tam byl nějaký hnus, který se mi nepodařilo nikdy korekcemi vykuchat, clean i drive. Nakonec jsem ho prodal, reprákem to nebylo, zkoušel jsem všechno možné...
2. Edition tube 25 anniversary- méně šikovné uspořádání (lampy naležato, takže očekávám, že víc trpí a nepraktická výměna- rozebrání komba), méně luxusní vzhled, nemožnost instalace jejich opěrky. Na čistý ostrý zvuk, výhodný někdy na HB snímače, drive pichlavý, na blues a pro mě nepoužitelný,celkově pro mě nejhorší model, prodal jsem.
3. Edition tube- viz test v Music store, ze všech nej zvuk a to o třídu, clean i drive, nevýhody- jen dva zvuky, konstrukce a vzhled jako 25anniver. Zajímavé je , že tento, zvukově nejlepší, byl také podle PC nejdražší (23t.). U HK pak naráz došlo ke snížení ceny těchto podobných a nástupnických modelú o cca 7-10t. a mám podezření, že to není náhodou, ale že ty ampy hrají jinak než první kusy, co sbíraly ceny...
Tento třetí model zatím mám, pokud by tě zajímal, napiš SZ.
1. Statesman dual el84 -
nejlepší vzhled a nej ovládání footswitchem, nejpraktičtější konstrukce- oproti oběma dalším modelům jsou lampy nastojato a k výměně není třeba kombo rozebrat, ale stačí jen sundat plechový kryt na 2 šroubcích+ možnost výklopné opěrky na naklonění komba, měl jsem a je to super.
Mínus- zvuk, pořád tam byl nějaký hnus, který se mi nepodařilo nikdy korekcemi vykuchat, clean i drive. Nakonec jsem ho prodal, reprákem to nebylo, zkoušel jsem všechno možné...
2. Edition tube 25 anniversary- méně šikovné uspořádání (lampy naležato, takže očekávám, že víc trpí a nepraktická výměna- rozebrání komba), méně luxusní vzhled, nemožnost instalace jejich opěrky. Na čistý ostrý zvuk, výhodný někdy na HB snímače, drive pichlavý, na blues a pro mě nepoužitelný,celkově pro mě nejhorší model, prodal jsem.
3. Edition tube- viz test v Music store, ze všech nej zvuk a to o třídu, clean i drive, nevýhody- jen dva zvuky, konstrukce a vzhled jako 25anniver. Zajímavé je , že tento, zvukově nejlepší, byl také podle PC nejdražší (23t.). U HK pak naráz došlo ke snížení ceny těchto podobných a nástupnických modelú o cca 7-10t. a mám podezření, že to není náhodou, ale že ty ampy hrají jinak než první kusy, co sbíraly ceny...
Tento třetí model zatím mám, pokud by tě zajímal, napiš SZ.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Lampové kombo do 13 000
Zdravím,
Chtěl bych radu ohledně výběru aparatury.Chci hrát punkrock (sum 41, blink-182, the offspring)
Už jsem měl několik nápadů, ale pak to krachlo a jsem vždy na začátku. Vůbec nevím co vybrat.
Zajímají mě konkretní kusy, které by jste mi mohli doporučit. Vím na co výše uvedené kapely hrají, ale na to bohužel tolik nemám
Aparatura bude na domací hraní.
Budu rád za každou radu, typ.
Díky.
Betks
Chtěl bych radu ohledně výběru aparatury.Chci hrát punkrock (sum 41, blink-182, the offspring)
Už jsem měl několik nápadů, ale pak to krachlo a jsem vždy na začátku. Vůbec nevím co vybrat.
Zajímají mě konkretní kusy, které by jste mi mohli doporučit. Vím na co výše uvedené kapely hrají, ale na to bohužel tolik nemám
Aparatura bude na domací hraní.
Budu rád za každou radu, typ.
Díky.
Betks
Naposledy upravil(a) Bejk dne 21.04.2013 9:24, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Přesunuto do vhodnějšího vlákna (asi) :)
Důvod: Přesunuto do vhodnějšího vlákna (asi) :)
Re: Kytarové kombo do 10 000,-
Vítám tě,
tak za prvé tě musím pochválit,že jsi sám hledal a zjišťoval si něco sám o aparátech. Ale abysme ti mohlo poradit, řekni nám, která komba jsi si vybral a sám zavrhl? Co jsi zkoušel a co se ti jak líbilo? Dej nějaké tipy, co by sis představoval a kolem toho se můžeme točit. Punkrock je dost široký pojem, ikdyž jsi vyjmenoval nějaké skupiny.
Na domácí hraní máš hodně velký finanční rozsah, takže to klidně vidím na pěknou lampu. Jen ještě řekni jaký výkon bys mohl doma přibližně mít? Budeš hrát v obyčejné místnosti s bytě/domě a nebo máš nějakou odhlučněnou místnost kam se zavřeš a budeš to do sebe prát?
Nebo chceš investovat ještě do nějaké výkonnové brzdy?
tak za prvé tě musím pochválit,že jsi sám hledal a zjišťoval si něco sám o aparátech. Ale abysme ti mohlo poradit, řekni nám, která komba jsi si vybral a sám zavrhl? Co jsi zkoušel a co se ti jak líbilo? Dej nějaké tipy, co by sis představoval a kolem toho se můžeme točit. Punkrock je dost široký pojem, ikdyž jsi vyjmenoval nějaké skupiny.
Na domácí hraní máš hodně velký finanční rozsah, takže to klidně vidím na pěknou lampu. Jen ještě řekni jaký výkon bys mohl doma přibližně mít? Budeš hrát v obyčejné místnosti s bytě/domě a nebo máš nějakou odhlučněnou místnost kam se zavřeš a budeš to do sebe prát?
Re: Kytarové kombo do 10 000,-
Páni nečekal jsem, že se ozvete tak rychle no dobrá 
Takže měl jsem vyhlídnuté tohle LANEY VC15-110, PEAVEY Valve King®112, ve hudebninách jsem zkoušel VOX NIGHT TRAIN NT2H ale ten vox se mi zdá, že není to co hledám. Nejvic se mi libi ten Laney, ale čet jsem, že to není na tenhle styl hudby, že potrebuju high-gain
Představoval bych si celolampič, 2 kanály, možná do těch 15 watt by to stačilo až moc bohatě
. Bydlím v rodinném domku a mám vlastní pokoj. takže ok. 
Takže měl jsem vyhlídnuté tohle LANEY VC15-110, PEAVEY Valve King®112, ve hudebninách jsem zkoušel VOX NIGHT TRAIN NT2H ale ten vox se mi zdá, že není to co hledám. Nejvic se mi libi ten Laney, ale čet jsem, že to není na tenhle styl hudby, že potrebuju high-gain
Představoval bych si celolampič, 2 kanály, možná do těch 15 watt by to stačilo až moc bohatě
Naposledy upravil(a) Bejk dne 21.04.2013 9:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Pokračuj v tomto vlákně, přesunul jsem ti ho tak se nediv :)
Důvod: Pokračuj v tomto vlákně, přesunul jsem ti ho tak se nediv :)
Já tu musím být pořád
.
O těch prvních dvou je tu toho napsáno hafo, tak si to projdi:
Laney VC15- 110
Podobné vlákno jako je zde
Valveking 112 hlava - prakticky to samé jen v head verzi. O kombech jsem ale slyšel, že jsou dost poruchové.
Vox night train
Prostuduj tohle a potom se ptej dál, případně si zajdi vyzkoušet další aparáty, které byly doporučeny v těch vláknech co tu postuju, aby sis udělal obrázek.
Jo a
I pro doma mi přijde těch 15W lampy celkem dost. Určitě víš, že lampové kombo potřebuje trochu "vytavit", aby hrálo dobře. Nemluvím o 50W Valvekinga.
O těch prvních dvou je tu toho napsáno hafo, tak si to projdi:
Laney VC15- 110
Podobné vlákno jako je zde
Valveking 112 hlava - prakticky to samé jen v head verzi. O kombech jsem ale slyšel, že jsou dost poruchové.
Vox night train
Prostuduj tohle a potom se ptej dál, případně si zajdi vyzkoušet další aparáty, které byly doporučeny v těch vláknech co tu postuju, aby sis udělal obrázek.
Jo a
Takovéhle pitomosti neřeš, co někde napíše bůhví kdo. Poslouchej ušima a rozhodni se podle toho, co se ti líbí. Na punkrock nepotřebuješ nějaký hi-gain podle mě.Nejvic se mi libi ten Laney, ale čet jsem, že to není na tenhle styl hudby, že potrebuju high-gain
I pro doma mi přijde těch 15W lampy celkem dost. Určitě víš, že lampové kombo potřebuje trochu "vytavit", aby hrálo dobře. Nemluvím o 50W Valvekinga.
A bazar může být nebo ne? S tímhle rozpočtem už na bazaru lítají zajímavé kusy 
A Valve Kinga bych se s tímto rozpočtem asi vykašlal, už bych koukal jinam.
A když tě tak učaroval Laney VC, tak zkus jeho bráchu LC, třeba by ti do tvého stylu mohl sednout víc a do rozpočtu nový taky vyjde, pokud bys nechtěl bazar.
EDIT: Ale LC má 2 kanály až 30W verze
A Valve Kinga bych se s tímto rozpočtem asi vykašlal, už bych koukal jinam.
A když tě tak učaroval Laney VC, tak zkus jeho bráchu LC, třeba by ti do tvého stylu mohl sednout víc a do rozpočtu nový taky vyjde, pokud bys nechtěl bazar.
EDIT: Ale LC má 2 kanály až 30W verze
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Díky za vaše postřehy. Bazaru se nebraním.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Poslyš, vykašli se na to, že někdo někde něco psal, že musí být high gain. Pokud se Ti líbí Laney, jdi do něj. Já osobně bych tedy také šel spíš do Laney LC15R.
VC a LC a jedna z nich má být více "rockovější" a já si je vždycky pletu
. Mám dojem, že je to LC, ale kdyžtak mě opravte... Nicméně je to jak říká mmjuz 
LC by měla být podle mě rockovější. Ale LC15 je jednokanál a Betks chtěl kanály dva.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Tak VC má být na způsob AC30 (nebo její levný konkurent) Ale nechápejte to jako dogma, jen jsem to před časem někde četl..
Myslite, že to LANEY LC30-112 je nejlepší volba ? z výše uvedených. Nebude to moc rachot do pokoje

30W je na doma docela síla.
I s LC15 bys měl na doma dost výkonu. Ale musel bys oželet ten druhej kanál. Na doma je nejlepší něco kolem 5W třeba.
Nicméně s učitelem hrajeme v malém sklípku a hraje na 50W verzi LC. A rozhodně nehraje tak,aby nám praskly uši. Ona hlasitost na doma je subjektivní. I na tu 30 si zahraješ, ale je lepší trochu vytavit.
Jinak LC30 je i na bazaru, kdybys o tom chtěl popřemýšlet. ZDE
A ještě mě napadlo, že bys vzal malýho Blackhearta a dokopával nějakou krabkou. Ten je taky na bazaru.
Ale nevím, co ti na punk-rock sedne víc.
Nicméně s učitelem hrajeme v malém sklípku a hraje na 50W verzi LC. A rozhodně nehraje tak,aby nám praskly uši. Ona hlasitost na doma je subjektivní. I na tu 30 si zahraješ, ale je lepší trochu vytavit.
Jinak LC30 je i na bazaru, kdybys o tom chtěl popřemýšlet. ZDE
A ještě mě napadlo, že bys vzal malýho Blackhearta a dokopával nějakou krabkou. Ten je taky na bazaru.
Ale nevím, co ti na punk-rock sedne víc.
Na tom bazaru to LC 30 vypadá docela slibně nýbrž ten týpek je hodně ode mě vzdáleny a nerad bych koupil nějaký ....sh*t... nebo se nějak napálil z toho mam docela strach.
Jinak jsem se už dávno díval na youtube na tohle video: http://www.youtube.com/watch?v=lwCZZEBgqg8
a zaujal mě tam zvuk cca z minuty 2:20-2:45 jestli bych na tom LC 30 dosahl ještě trochu šťavnatějšího zvuku bylo by to lepší každopádně pořád moc nevím rozhoduji se jestli si to LC 30 mam teda koupit nebo ne
Jinak jsem se už dávno díval na youtube na tohle video: http://www.youtube.com/watch?v=lwCZZEBgqg8
a zaujal mě tam zvuk cca z minuty 2:20-2:45 jestli bych na tom LC 30 dosahl ještě trochu šťavnatějšího zvuku bylo by to lepší každopádně pořád moc nevím rozhoduji se jestli si to LC 30 mam teda koupit nebo ne
http://www.youtube.com/watch?v=p0HzjfqbIsI
Stejnej týpek, jen demo s LC30, tak si to projeď. Ale youtube ber s rezervou, hlavní budou tvoje uši v reále.
A kombo z bazaru bych si raději zkusil vždy a nenechal bych si ho naslepo posílat.
Jinak nevím, odkud jsi, ale LC by mělo být v hudebninách docela často k sehnání, tak si ho někde blízko kdyžtak vyzkoušej.
Stejnej týpek, jen demo s LC30, tak si to projeď. Ale youtube ber s rezervou, hlavní budou tvoje uši v reále.
A kombo z bazaru bych si raději zkusil vždy a nenechal bych si ho naslepo posílat.
Jinak nevím, odkud jsi, ale LC by mělo být v hudebninách docela často k sehnání, tak si ho někde blízko kdyžtak vyzkoušej.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, zajeď si do nejbližších hudebnin a zkoušej. Osobně znám jen Laney VC30 a Laney LC15R a to modely vyráběné před cca deseti lety a LC15R mi přišel výrazně vydařenější. VC30 s VOXem AC30 nemá vůbec nic společného, jsou to keci lidí, kteří AC30 viděli jen na obrázku. Ovšem zrovna ten zvuk od 2:20, který sis vybral, není kdo ví jak úžasný. Dostaneš to i z levné krabičky. Asi bych na Tvém místě šel do poctivého slabšího jednokanálu a dobré krabky. Spíš docílíš hezkého zvuku, než z nějakého výkonnějšího dvoukanálu, který doma budeš škrtit. A ještě asi ušetříš. 15W je až až. Od kud jsi?
Nedaleko Ostravy 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Palec nahoru, absolutně souhlasím!mmjuz píše:Poslyš, vykašli se na to, že někdo někde něco psal, že musí být high gain. Pokud se Ti líbí Laney, jdi do něj. Já osobně bych tedy také šel spíš do Laney LC15R.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Azmodan666
Nazdar.
Chci přejít z tranďáka na lampu,hlavní zásada je, aby bylo vhodné na tvrdej metal ( melodii deathblack metal, popřípadě dát krabku nebo multiefekt) poraďte prosim. Díky
Chci přejít z tranďáka na lampu,hlavní zásada je, aby bylo vhodné na tvrdej metal ( melodii deathblack metal, popřípadě dát krabku nebo multiefekt) poraďte prosim. Díky
Tak zkoukni nějaké Engly Thunder, screamer... Potom možná Bugera a Peavey. Pokud ti nebude stačit zkreslení- což u Englů snad ani nevěřím, pak to vyřešíš krabkou jak píšeš. Spíš zajdi do hudebnin si to omrknout, v téhle cenové už na nějaký šmejd moc nenarazíš, tak vybírej hlavně podle své představy a pak e třeba na nějaké typy optej zde.
Jo a jsi pro bazar? To co jsem sem napsal beru na bazaru. Engly bys za tohle asi nesehnal.
Jo a jsi pro bazar? To co jsem sem napsal beru na bazaru. Engly bys za tohle asi nesehnal.