První lampové kombo do 14 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Sajmon

První lampové kombo do 14 000

Příspěvek od Sajmon »

Zdravím všechny uživatele fóra.

Rozhodl jsem se konečně vyměnit 15w tranzistor Harley - Benton vyměnit za něco lepšího,už to nemůžu dál ani poslouchat :D

Jsem rozhodnutý,že nechci kombo, u kterého za rok budu přemýšlet o další výměně. Chci,aby mi nějaký pátek vydrželo.

A přichází pár mých dotazů.

Bazaru jsem se přestal bát. Počítám s výměnou lamp,to je mi jasné,že když ne v blízké době,tak časem se tomu nevyhnu. Ale zajímalo mě spíš,jak staré kombo se vyplatí koupit a kolik stojí další opravy v kombu,pokud se něco pokazí.

Kombo potřebuju na blues rock. Zkreslení nepotřebuju nikterak vysoké,ale kombo bych chtěl dvoukanál,abych mohl kanály footswitchem přepínat. Neřeším,jestli to bude kombo nebo hlava a bedna a hraju přes strata, ale v létě,bude-li brigáda chci poshánět i nějaké LP.

Výkon nechci tahat nijak závratně nahoru, kombo bude na doma ( kde se nemusím ale nijak extra mírnit. Nikdy si nikdo nepřišel stěžovat ( pominu to,že nám stejně už pár let nefunguje zvonek :D ) a brzo budu bydlet v domku,kde by taky neměl být problém) a na zkušebnu,kde zatím jen hrajeme s kamarádem občas dvě kytary,protože se za cca půl roku budeme stěhovat do jiného města,tam bychom řešili už i bicí a basu,abychom si mohli pěkně zahrát. Ohledně převážení kila nebudou hrát roli,počítám s převážením v autě.

Cena stropu je maximálně 14 000 kč. Už tak jsem limit zvedal a víc fakt teď nezvládnu.

Po prohlédnutí bazaru jsem našel tohle:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

Zvukově mi a youtubu sedlo perfektně. Otázka ohledně lamp u stáří. Sice s němi počítám,ale hned bych na to neměl,potřeboval bych finanční pauzu. Ale to bych si pak zjistil od majitele. Výkon vyšší,ale snad by s tím šlo nějak hrát potišeji ( byť co jsem tady četl tak to je problém,tohle kombo utišit,kdyžtak bych časem pořešil výkonovou brzdu,nejspíš Weber.)
Jinak tohle je můj favorit asi,co se zvuku týče.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
Zvuk se mi docela líbil, ale asi ne tolik co u Fenderu. A slyšel jsem,že Peavey jsou hodně poruchová,tak z toho mám velký strach. Někdo nějaké zkušenosti s Classicem? :)

Pak mi ještě přišel na mysl fender super champ x2 ve verzi hlava + box. Je jediný ze zmíněných, na který jsem si zahrál a zvuk mi taky přišel dobrý. ( ono ve srovnání s tím mým tranďákem mi přijde dobrý asi skoro všechno totiž. ) Jako plus bych bral,to že bych měl záruku a nemusel případné poruchy řešit. Co mě zaráží je tlačítko voice. To mi nepřijde tak úplně ,,lampové,, řešení ( nevím jak jinak to nazvat)

http://www.audiotek.cz/product-52220-fe ... mp-x2-head
http://www.audiotek.cz/product-52221-fe ... hamp-sc112

Pak jsem ještě objevil Hughes-Kettner Statesman ( http://www.audiotek.cz/product-30449-hu ... -quad-el84) ale momentálně se nevyskytuje žádný na bazaru.

Doufám,že mi někdo pomůže můj výběr na základě svých zkušeností, které budou zajisté bohatější než ty mé, zúžit. O laney nepřemýšlím, v této cenové relaci mě zvuk VC moc nevzal,na ten jsem taky zkoušel hrát.

Děkuju moc za případnou pomoc.

Hledal jsem vlákno,kam tohle zařadit a nic co by nějak přesně odpovídalo jsem nenašel, tak doufám, že to nebude vadit.

A hezké a klidné svátky všem! :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
klobasnik

Re: První lampové kombo

Příspěvek od klobasnik »

Fender Super Champ je kombinace modelingového a celolampového aparátu, přímé zkušenosti má uživatel jménem Fořt.
O blues rocku nic nevím. Pokud bych já chtěl zkusit něco v tomto stylu, zkusil bych lampový vytavený jednokanál. Nic o tom nevím, nikdy jsem na nic takového nehrál, jen mě to zajímá a svým způsobem zrušuje. Celý život hraju na modeling, proto mě láká mě představa komba s jedním zkresleným zvukem a Les Paul, který má na krkovém snímači stáhlý volume pot pro dosažení čistého zvuku.
Je možné, že 40 w na doma nezpůsobí uspokojení.
lodyha

Příspěvek od lodyha »

Ahoj já mám peavey bravo 112, údajně je v tom čistý kanál z clasicu. Rozhodně bych se nebál že clasic bude poruchovej, poruchový je valveking. Můj peavey má 25 watu a dá se snim hrát doma i ve zkušebně. Ten čistej kanál je hodně kulatej a hutnej. Kdybych si vybíral já tak bych koukal po tom peaveyovi a ten kettner by nemusel bejt špatnej, ale chce to slyšet.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Díky moc za první rady :) Ohledně zkoušení: samozřejmě si cokoliv pojedu vyzkoušet,z bazaru si nic nenechám poslat naslepo. Ohledně Peavey jsem ještě našel,že jsou z Číny a z USA,tohle je USA,tak by to třeba mohlo být v pořádku :) Jen je to asi někde na Slovensku....
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Fořt

Příspěvek od Fořt »

klobasnik píše:Fender Super Champ je kombinace modelingového a celolampového aparátu, přímé zkušenosti má uživatel jménem Fořt.
No, já mám zkušenosti s předchozí verzí, Super Champ XD, kombem s 10" repro. Za sebe ho můžu vřele doporučit. Vlastnil jsem několik celolampových aparátů (Laney VC30, Carvin XB60, kopie Marshall 2203), a necítím, že by ve srovnání s nimi Super Champ XD nějak pokulhával v "lampovém" zvuku a pocitu z hraní. S jinými modelingovými komby se to nedá srovnávat. Přímé srovnání třeba s modelingovým Voxem s technologií Valve Reactor u mě SCXD vyhrál na plné čáře. Pro domácí hraní je ideální, protože hraje slušně už při skutečně pokojové hlasitosti, není třeba žádné brzdy. Pro živé hraní s kapelou už ale může být jeho 15 W limitující. Trochu se dá vylepšit výměnou repra za citlivější, určitě prospěje externí box s 12" citlivějším repro. Výhodou je taky efektová jednotka, kde lze vybrat z různých dozvuků a modulací, bohužel hraje vždy jen jeden efekt.
Nový model X2 jsem ale nezkoušel, a četl jsem recenze, že zvukově je "umělejší" než XD. Ale zase navíc umožňuje natáhnutí a editaci zvuků pomocí Fenderovského SW Fuse, takže si lze zvuky - modely zesilovačů, které bude mít zesík na palubě, sám zvolit. Možná tam pak jde nakombinovat i víc efektů najednou pro jeden daný zvuk, ale to nevím jistě.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Mně se zvukově zalíbila i X2. Ale jak říkám,díky tomu tranďáku nejsem ani trochu rozmlsaný,tak to nemusí o ničem vypovídat.

A my o vlku,a vlk dokonce za 8500 na bazaru. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=

EDIT: Pánovi z inzerátu jsem napsal. Jestli by byla záruka na tom víc jak rok a půl,tak bych to asi vzal. Za rok ho můřu prodat za podobnou cenu ( ne-li prakticky stejnou), aspoň už tou dobou budu vědět,jak to bude v jiném městě se hraním a nebudu řešit,že se mi válí v rohu 40W deluxe,kterýho nevyužiju.

Co na takovéto řešení říkáte,odborníci? :)
lodyha

Příspěvek od lodyha »

Ještě se skus kouknout na laney lc30 a vc30, lc30 znám a můžu říct že to je velice slušný kombo za ty prachy je to teda trochu těžší kráva, ale to je myslim jedno, dá se z něj vyloudit moc pěknej čistej zvuk, a zkreslení jde od takovýho mírnýho vintage až po docela veliký zkreslení a ta vc30 by mohla bejt víc vintage. Ještě by nemusel bejt špatnej vox ac15 http://kytary.cz/vox-ac15c1/HN108572/ nebo night train http://kytary.cz/vox-night-train/HN103228/ , Ten night train je taky úžasnej.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

lodyha píše:Ještě se skus kouknout na laney lc30 a vc30, lc30 znám a můžu říct že to je velice slušný kombo za ty prachy je to teda trochu těžší kráva, ale to je myslim jedno, dá se z něj vyloudit moc pěknej čistej zvuk, a zkreslení jde od takovýho mírnýho vintage až po docela veliký zkreslení a ta vc30 by mohla bejt víc vintage. Ještě by nemusel bejt špatnej vox ac15 http://kytary.cz/vox-ac15c1/HN108572/ nebo night train http://kytary.cz/vox-night-train/HN103228/ , Ten night train je taky úžasnej.
Píše, že Laney VC ho neberou. Vox AC15 i Nigthtrain jsou jednokanály, u AC15 si na pokojovou hlasitost zkreslení moc neužije a u Nighttrainu naopak při hraní v kapele nemůže počítat s čistým zvukem.
Ta X2 na bazaru je podle mě dost dobrá koupě. Předpokládám, že by k tomu měl dát i ten software, takže se tak může seznamovat i s funkcí různých modulačních a dozvukových efektů, případně je využít.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Fořt píše:
lodyha píše:Ještě se skus kouknout na laney lc30 a vc30, lc30 znám a můžu říct že to je velice slušný kombo za ty prachy je to teda trochu těžší kráva, ale to je myslim jedno, dá se z něj vyloudit moc pěknej čistej zvuk, a zkreslení jde od takovýho mírnýho vintage až po docela veliký zkreslení a ta vc30 by mohla bejt víc vintage. Ještě by nemusel bejt špatnej vox ac15 http://kytary.cz/vox-ac15c1/HN108572/ nebo night train http://kytary.cz/vox-night-train/HN103228/ , Ten night train je taky úžasnej.
Píše, že Laney VC ho neberou. Vox AC15 i Nigthtrain jsou jednokanály, u AC15 si na pokojovou hlasitost zkreslení moc neužije a u Nighttrainu naopak při hraní v kapele nemůže počítat s čistým zvukem.
Ta X2 na bazaru je podle mě dost dobrá koupě. Předpokládám, že by k tomu měl dát i ten software, takže se tak může seznamovat i s funkcí různých modulačních a dozvukových efektů, případně je využít.
Mně to právě přijde jako velmi dobrá koupě. Je to celé ani ne 3 měsíce staré. Kupované u Thomanna,takže 3 roky záruka. Ten software by měl být na stránkách Fenderu zdarma ke stažení.

Přijde mi,že s takovou cenou to má něco do sebe. Mám záruku, a když skončím v Brně a zjistím,že užiju něco většího, tak na to došetřím a vyměním ( byť vím,že jsem na začátku psal, že to takhle nechci. Ale to žádná X2 nebyla na bazaru. Teď jsem to ochotný oželit.)

Akorát ohledně záruky u Thomanna. Díval jsem se tady po fóru. Chápu to dobře, že balík do Německa pošlu za své a zpátky mi opravené zboží pošlou již zdarma?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Třeba bys ho na 14 ukecal, je to klučina, co asi peníze moc neřeší a na bazaru už jednou rocker za tuhle cenu byl. Třeba uživatel Jester s ním hraje doma. Pokud by ho dal za těch 14, neváhal bych.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak než jsem si dnes zajistil odvoz a dostal se zpět k internetu,tak už byl Super champ prodanej. Čekal jsem,že se dlouho neohřeje,ale nečekal jsem, že to bude tak rychlé.

A ohledně těch lampových aparátů z bazaru. Kolik stojí případné opravy? ( nepočítáme-li výměnu lamp) Má někdo nějaké zkušenosti? Jestli se to pohybuje v rámci stovek nebo spíš tisíců.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

IMHO u spousty případů bude taková oprava jednodušší než u trandů nebo hůř -- u nějakých digitálů. Neplatí to teda všude -- moje lampový kombíčko by asi jen tak někdo neopravil. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Pokud něco nepoděláš (nepřipojíš bednu a odpálíš výstupák), tak by většina oprav měla být v rámci stovek, samozřejmě přesně ti to nikdo neřekne. Solidní bazarový lampáč (třeba ten orange) by měl být relativně bezproblémový, všechny vadné aparáty totiž skupuje uživatel Alternátor :lol:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak proč nejít do toho Fender Blues Deluxe když se ti líbí? Za tyhle peníze se objevuje docela často, párkrát jsem jej viděl i za 12-13t. Toho výkonu se určitě neboj, pro hraní s bicíma to bude tak akorát. Hlasitost je samozřejmě potřeba u každého jedince dost jiná - nejvíc imho záleží na sadě bicích a na prostoru, ve kterém se hraje, já hraju pořád se stejnýma lidma a měnily se jen prostory a sada bicích, občas mi bohatě stačilo 15W 112 kombo na třetinu hlasitosti, teď naposledy jsem naprosto hlasitostně nestíhal s pseudo class A 30W 2xEL34 112 kombem s Vintage 30 - jo a hrajem popík, žádná metla nebo jiný styl, kde by byl potřeba nějaký mega-hukot. No žádné 15-20W kombo s desítkou reprákem bych teda nedoporučoval, pokud to nebudeš snímat mikrofonem do mixu...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Asi se opět začínám vracet k Deluxu. :)

Ale začal jsem přemýšlet, jestli jsem brzo neodsoudil VC. Bylo brzo před zavíračkou a neměl jsem tolik času ho vyzkoušet.

3. ledna bych měl mít cestu Brnem,tak skočím do kytar a audioteku. V prosinci se tam nacházel i Deluxe a VC30. Tak to vyzkouším a udělám si snad jasno.

( a ještě včera měli na kytarách VC30-212 v akci a už zas není :/ )
qwer
Odborník

Re: První lampové kombo do 14 000

Příspěvek od qwer »

Tak rozhodně toho vyzkoušej co nejvíc. Za ty peníze se dá koupit na bazaru už docela pěkný "dospělý" aparát, a tak to zbytečně neuspěchej.

212 kombo bude v kapele slyšet rozhodně o dost líp než 112, na doma je to už ale docela overkill... To jen k tomu Laney VC-30
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak jsem se zase díval co se dá najít. Přemýšlím o tom Peavey classic čím dál víc,docela mě zaujalo. Jako plus beru,že bych časem dokoupil další reprák a převážet hlavu už je docela v pohodě. Jen mě zaujalo,že se prý strašlivě přehřívají a některá prý i vyhořela.

Ostatní věci jsem docela zavrhl,v hledáčku zůstává už jen Fender BD. Ten se dnes čirou náhodou další objevil na bazaru,ale 15 500 je už na mě moc ( a smlouvat neumím )

3. ledna sice přes Brno jedu,ale ke své smůle jsem zjistil,že v nočních hodinách. :D Vzhledem k tomu,že leden bude pro mě hodně hektický, tak mi to asi dává hodně času na rozmýšlení se.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Classic má taky problémy s rezonancema. Viděl jsem lidi, co si k tomu dokupovali tlumící kroužky na elky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Není to taky jen u komba? Mám pocit,že jsem někde četl, že toto a přehřívání se u hlavy neděje.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo, u komba samozřejmě.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“