Compressor

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Re: Compressor

Příspěvek od darwan23 »

To je samozřejmě otázka, proč to tak pojmenovali - toneprinty z Hypergravity zřejmě budou osekané.
Každopádně jsem potají doufal alespoň v dvoupoťákovou verzi (comp/volume) - s jedním knobem (byť softwarově editovatelným) to zrovna není můj šálek čaje.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
José

Příspěvek od José »

Ty si na koncertech šaháš na kompresor? Já s ním mám zkušenost dobrou (také jednoknob v rámci BG500). A pro jiné aplikace už ovládání skrze toneprint zas tak omezující není ne?
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Já si při hraní nesahám na víc věcí než jen na kompresor - to ale neznamená, že se spokojím s jedním knobem :)
Stejně jako u OD/DS přece potřebuju vyvážit jak zisk signálu ze samotného efektu (gain, drive, comp, sustain - jak u které krabky), tak zkrátka i finální output - u kompresoru zvlášť kvůli šumu při citelnější kompresi.
U basy bych to asi tak neřešil - a možná v tom to je.
Toneprint je jinak fajn, ale i tak ty presety potřebujou ještě doladit.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tam tím jedním knobem ovládáš víc parametrů najednou, takže předpokládám, že s větší kopresí se bude více přidávat i output volume. Jinak krabka vypadá sympaticky.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

O to právě jde - udržet output volume v normálu, když mám vysokou / nízkou kompresi. Určitě nechci spolu s kompresí zvyšovat celkové volume, a naopak. Ale to je můj osobní problém, co od kompu žádám :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Řekl bych, že to budou mít nastavené tak, ať je zvuk použitelný a i kdyby ne, v Toneprint editoru si to můžeš polaborovat do mrtě, aby ti to sedlo jak p***l na hrnec :).
Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodl pustit do světa Smrčkův kompresor, je to zajímavé lákadlo.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Jasně, Toneprint editor je mocná věc - věčná chvála za něj! (používám pro své tříknobové mini chorus a vibrato) - ale na spoustu věcí stejně přijdeš až při plné hlasitosti ve zkušebně (bez PC v dosahu) - a co za hrátky pak uděláš s jedním jediným čudlem...? :)
Pokud nebude tahle hračka jo extra levná, uvažoval bych spíš o Hypergravity. Zatím válčím s milovanou/zatracovanou CS-3...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Comp s jedním potem hm, to budu muset někam na krám dojít otestovat.
Na jednu stranu taky předpokládám, že TC by nepustili do světa něco, co nefunguje dobře a použitelně, ale na druhou stranu jsem ohledně komprese stejně skeptický jako Darwan. Pro interakci s aparátem mi připadá nezbytné mít možnost štelovat extra kompresi a extra hlasitost (přičemž attack a release můžou být auto). Pokud TC skutečně vymysleli algoritmus, který dobře funguje při otáčení jedním potem, je to docela převratná věc.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Součinost komprese a volume v jednom knobu viz.:
https://youtu.be/NShSpm_7ywE?t=24m5s
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Zkoušel jste někdo osobně The Philosopher's Stone od Pigtroxixu?

Venku bude brzo zmenšená verze za vcelku rozumné peníze:
http://www.musicradar.com/news/guitars/ ... emy-639843
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ahoj,
len taký dotaz - tí čo používate kompresor, máte ho na začiatku reťazca? Inde, napríklad až za OD, spraví svoju službu inak?
Dík
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

před OD, hned za kytaru.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

anebo za OD, dle chuti kazdeho soudruha 8)

ale kdyz to neni lupající country squish, tak spravne nastaveny kompresor je hodne "subtle" efekt,
spousta lidi ani nepozna ze se tam neco deje (prodlouzeny sustain, vyrovnanejsi hlasitosti atd)

PS: jinak ho samozrejme mam jako torst na zacatku
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Zatiaľ mám skúsenosť iba so simuláciou v G1Xon (MXR Dyna Comp), ak ale aj analóg robí minimálne to, čo táto simulácia, tak je to pre mňa "nevyhnutnosť"... Ide o to, že momentálne hrám cez chain analog. krabičky + do sim. aparátu v G1on (ku podivu to znie veľmi luxusne...), ale takto neviem pichnúť ten sim. kompresor pred krabičku, tak rozmýšľam o reálnej krabke, len tých cca 100 eur za MXR Dynu sa mi zdá dosť za tak nevýrazný efekt, v prípade, že nejak zásadne nepocítim zmenu oproti pozícii (daného sim. komperesoru) až za OD. Sa teda len pýtam, že či je to nejak "rule" mať ho vždy na začiatku...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Kompresor je opravdu možná tou nejmíň "slyšitelnou" investicí, kterou můžeš v pedalboardu udělat , o to víc to překvapí, když už následně bez kompresoru nedáš skoro ani ránu.

Btw. před pár týdny jsem vyzkoušel a odnesl jsem si domů Vise Grip od Seymour Duncana - velký rozsah komprese + Blend knob - ke spokojenosti víc než stačí... :)

Obrázek
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Jo, tomu verím, že je návykový :)
Trochu som pokukal web, YT a pod. a pozerám, že dosť ľudí, dokonca aj relatívne skúsení muzikanti, ho dávajú za OD(DS), že vraj za OD by mal kompresor menej orezávať dynamiku a meniť charakter skreslenia, ale zase viac podporovať sustain, tak neviem, bude to asi závislé od jednotlivých modelov...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak já měl s pořadím kompresor - OD/dist opačnou zkušenost. S comp. za zkreslením zvuk zcela ztratil dravost, dynamiku, strašně se zakulatil až zahuhlal. To možná někomu vyhovuje. Byl to EHX Soul Preacher, který dost výrazně mění atak (podobně jako třeba Dynacomp), s jinými to třeba bude lepší.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Me se taky vic osvedcilo mit comp. pred OD, takze ted ho mam v pedalboardu na prvni pozici.
Hraju výhradně na šrot.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

EHX Soul Preacher nebo Dynacomp jsou objektivně vzato vcelku šitozní kompresory se specifickými vlastnostmi, což je pro dost kytaristů ceněná deviza, jak už to tak u kytarového zvuku chodí. :wink: Čímž chci říct, že zrovna tyhle a jejich klony dávat za preamp či do smyčky není vhodné. Před vstupem svoji práci odvedou, ať je to co je to. :)

Kdežto kvalitní kompresor se dá použít před i za preampem, resp. před vstupem i ve smyčce. Jen se chová pokaždé trochu jinak.
torst

Příspěvek od torst »

"Me se taky vic osvedcilo mit comp. pred OD"
kdysi jsem ho taky tak používal, abych "zpíval" jako Santana. Tedy samozřejmě daleko líp ! ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“