1. využjiu ho při tappingu, flažoletech atd..?
2. nezesiluje i šum kytary?
A hra je s ním obecně jednodušší (díky dorovnávání hlasitosti tónů) nebo spíš težší (kvůli větším nárokům na tlumení)?
díky
já sem ho měl v ruce , přijde mi že hodně šumí , a nedokážu si na něm nastavit svůj zvukframikoin píše:ja jsem se rozhodl pro Dunlop MXR Dynacomp. pristi tyden me snad dojde, tak poreferuju.
tady je vidět jak je to subjektivní názorturbo_MaCk píše:taky sem na lowgain a myslím že kompresor je špína... fuj... žere to dynamiku zpodruk....
ja sem na neho cetl dobry ohlasy a videl sem ho v pedalboardech celkem dobrych kytaristu, tak sem si rekl jdu do nej. bohuzel u nas nemaji v hudebninach skoro zadny efekty a na cestu do Brna nemam cas.Greeg píše:já sem ho měl v ruce , přijde mi že hodně šumí , a nedokážu si na něm nastavit svůj zvukframikoin píše:ja jsem se rozhodl pro Dunlop MXR Dynacomp. pristi tyden me snad dojde, tak poreferuju.
Jestli to je hlavni duvod, tak radsi zapracuj na technice a zkontroluj vsecko, co muze usnadnit hrani flazoletu (ono je to taky z velke casti nejen v technice, ale i v kytare a aparatu), protoze timhle zas vyresis jen nasledek, ne pricinu. A navic se ti muze stat, ze vyresis jeden problem, ale diky tomu ti vznikne jinej....Emmpu Vuorinen píše:Když potřebuju hrát třeba umělé flažolety, tak si musím dát velký gain a kobylkový snímač..
něco akovýho sem chtěl napsat.Wohma píše:Jestli to je hlavni duvod, tak radsi zapracuj na technice a zkontroluj vsecko, co muze usnadnit hrani flazoletu (ono je to taky z velke casti nejen v technice, ale i v kytare a aparatu), protoze timhle zas vyresis jen nasledek, ne pricinu. A navic se ti muze stat, ze vyresis jeden problem, ale diky tomu ti vznikne jinej....
Tak taková věc by byla dobrá. Dělá to vůbec někdo takovej kompresor? Nebo by se musel nějakej upravit...turbo_MaCk píše:něco akovýho sem chtěl napsat.Wohma píše:Jestli to je hlavni duvod, tak radsi zapracuj na technice a zkontroluj vsecko, co muze usnadnit hrani flazoletu (ono je to taky z velke casti nejen v technice, ale i v kytare a aparatu), protoze timhle zas vyresis jen nasledek, ne pricinu. A navic se ti muze stat, ze vyresis jeden problem, ale diky tomu ti vznikne jinej....
Já bych max využil kompresor se spínačem co se musí držet sepnutej - když oděláš nohu tak se vypne. Pak bych ho mohl lupnout na velmi krátký kousky sóla a podstatně by mi usnadnil hraní, všechno se dá zahrát i prstama. De o to jak dlouho se člověk týrá k tomu aby to zvládl
no ono by to šlo aji vyrobit externí.. šlapátko co ti posílá signál buď jedním nebo 2. směrem - buď přez compresor nebo kolem něj). Pak bys ho měl furt zapnutej šlapal jen tam. Ale asi by bylo slišet lupnutí z repráků při přepínání - true bypass...afektband píše: Tak taková věc by byla dobrá. Dělá to vůbec někdo takovej kompresor? Nebo by se musel nějakej upravit...
To lupnutí se dá myslim potlačit, něco o tom má pan Smrčka na stránkách.turbo_MaCk píše:no ono by to šlo aji vyrobit externí.. šlapátko co ti posílá signál buď jedním nebo 2. směrem - buď přez compresor nebo kolem něj). Pak bys ho měl furt zapnutej šlapal jen tam. Ale asi by bylo slišet lupnutí z repráků při přepínání - true bypass...afektband píše: Tak taková věc by byla dobrá. Dělá to vůbec někdo takovej kompresor? Nebo by se musel nějakej upravit...
už je to nějaká doba co sem to četl ale myslím že nenapsa že na to něco existuje... Tuším že zmiňoval proč tomu tak je ale že to uplně odstranit nelzeafektband píše: To lupnutí se dá myslim potlačit, něco o tom má pan Smrčka na stránkách.
//tady ten link. http://www.smrckaeffects.com/index.php?tar=truebypass
Jo, uplně odstranit to nelze, ale dá se to zmírnit. Ale taky tam píše, že by-pass efekty na 12V tímhle netrpí. TAkže moje rada, kupujte jenom 12V efektyturbo_MaCk píše:už je to nějaká doba co sem to četl ale myslím že nenapsa že na to něco existuje... Tuším že zmiňoval proč tomu tak je ale že to uplně odstranit nelzeafektband píše: To lupnutí se dá myslim potlačit, něco o tom má pan Smrčka na stránkách.
//tady ten link. http://www.smrckaeffects.com/index.php?tar=truebypass