"Gibson" z Číny

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Zamčeno
MilanT

Re: "Gibson" z Číny

Příspěvek od MilanT »

Řekl bych, že je to vyfocený dobře. Jasně na svých stránkách píšou:
Všechny mé zboží je 100% stejné jako na fotografiích, co vidíte, je to, co dostanete! !
Obrázek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jinak to nedokážu pochopit, když někdo dokáže zvládnout celou technologii, že se může ve vyměření umístění 1 dílu takhle seknout. Copak hergot nepoužívají nějaké přípravky, šablony, atp.?
ber to tak, že to jsou pořád děti :lol:
Naposledy upravil(a) bubucci dne 9.06.2014 14:00, celkem upraveno 1 x.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Fořt píše:Jinak to nedokážu pochopit, když někdo dokáže zvládnout celou technologii, že se může ve vyměření umístění 1 dílu takhle seknout. Copak hergot nepoužívají nějaké přípravky, šablony, atp.?
kdyby pouzivali, tak to neni za 6litru ale tak 15 ;)
kdysi mi to vysvetlovali na pytlich pro zemedelstvi (neboli skutecne zacatky kytar Fokus ve Vietnamu ;)
namakany trenovany cech udela za smenu 350 pytlu, jsou super, kvalita tip top.
usmevava vietnamka, ktera se na to ani poradne nediva a ma tretinu švů křivých, jich ale udělá za směnu 2000.

To je cena za levnost, muze se podarit dobrej kauf (a spouste lidi se taky uz podaril, dle reakci a testu na netu), ale taky casto muze prijit hnusny, krivy zmetek z nevyschleho dreva. A to je uz kazdeho osobni boj.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
neo50

Příspěvek od neo50 »

Teď jsem koukal na fotky a videa a zřejmě je ten struník našikmo záměrně. Každopádně uvidím co řekne kytarář. Ale teda podle fotky soudit, že je krk do vrtule to už mi příjde malinko troufalé :-)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

neo50 píše: je ten struník našikmo záměrně.
Tak ten záměr čínských zlepšovatelů by nás tady asi zajímal. Nevím proč tu kytaru tedy nazývají stejně, když originál má struník jinak (rovně).
http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/P ... dly%20Int/

Obrázek
grock

Příspěvek od grock »

Schválně jsem také teď koukal na pár chibsonů a také si myslím, že ten struník dělají záměrně takto, tj. rovnoběžně s kobylkou. Z hlediska funkce v tom nevidím žádný problém, starost Bummera o trhání strun je úsměvná, šikmé ukotvení strun ve struníku (tedy nestejná délka strun mezi struníkem a kobylkou) je běžné u kytar se struníkem ukotveným za rolnu na řemen a ani to nevadí. Z estetického hlediska mi to připadá dokonce lepší než orig. Gibson, kde je struník a kobylka (zejména ta úzká) různoběžně.
Mě z estetického hlediska trhá játra nerovnoměrné umístění ladicích kolíků na klasické gibsoňácké hlavě, kde oproti originálu dělají Číňané kolíky blíže u sebe a blíž nultému pražci. Asi aby na konci hlavy zbylo víc místa na jakékoliv logo...
Také jsem se tady ptal, zda si můžu z Číny objednat Fender. Ano, můžu, protože se tam legálně vyrábí, stejně jako plno jiných výrobků. A možná i... :wink:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
neo50

Příspěvek od neo50 »

MilanT píše:
neo50 píše: je ten struník našikmo záměrně.
Tak ten záměr čínských zlepšovatelů by nás tady asi zajímal. Nevím proč tu kytaru tedy nazývají stejně, když originál má struník jinak (rovně).
http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/P ... dly%20Int/

Obrázek
Protože čongové mají šikmé nejen oči :-D
Redneck-Guitars

Příspěvek od Redneck-Guitars »

Dobrý den,všiml jsem si že jsou zde reakce na mé kytary,tak jsem se registroval abych s vámi mohl poklábosit.

Chci jen říct že se opravdu zabývám zakázkovou výrobou kytar z Číny,to že se zabývám výrobou kytar automaticky neznamená že je vyrábím vlastnoručně,jsem férový chlap a na všechny informace předem upozorním.

Chtěl jsem přijít s něčím novým co tu není,a cenově přijatelným,na kytarách mám opravdu minimální zisk,a snažím se to dělat pořádně,v žádném případě nejsem žádný šmelinář !

Oproti klasickým křivým Čínským padělkům se snažím aby kytary byly co nejkvalitnější.

Pokud má někdo se mnou špatnou zkušenost prodal jsem mu nekvalitní nástroj nebo ho snad okradl má právo o mě psát negativní komentáře.

Pokud se mnou tedy nemáte žádnou negativní zkušenost,zdržte se negativních komentářů na mojí osobu.

DĚKUJI

M.Lončík
Naposledy upravil(a) Redneck-Guitars dne 9.06.2014 19:14, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Takže se nezabýváš výrobou, ale obchodem... Pokud se snažíš o to, aby byly kytary co nejkvalitnější, jak to zařizuješ? Viděl jsi osobně výrobní linku, máš zajištěnou výstupní kontrolu?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Redneck-Guitars

Není to ani necelý rok,co jsem s kytarama začal,takže vše chce svůj čas.

Rozhodně ale kytary nekupuji na nějakých notoricky známých Čínských stránkách,spolupracuji úzce s malou dílnou která zvládá vyrobit momentálně cca maximálně 10 kytar měsíčně,dílna má pouze 6 lidí nejedná se o žádnou velkopásovou výrobu,abych mohl rozšířit nabídku každou chvíli hledám nové rozměry všemožných kytar abych mohl nabízet co nejvíce typů,do dílny sám objednávám lepší hardware,aby kytary byly co nejlépe osazené za přijatelný peníz,jsem plátce DPH a i přes to jsou kytary často levnější než mají Čínský prodejci,k tomu všemu dávám záruku a servis u mého kytaráře,takže se opravdu snažím.Ano plánuji i cestu do Číny abych výrobu viděl osobně.

M.Lončík
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Redneck-Guitars píše:
Pokud se mnou tedy nemáte žádnou negativní zkušenost,zdržte se negativních komentářů na mojí osobu.

DĚKUJI

M.Lončík
Chm, nevšim jsem si, že by tady někdo rozebíral něčí osobu. Řešilo se, pokud vim, jestli je v pořádku kupovat (prodávat, vyrábět ...) kytary padělaný včetně loga gibson. Potom jestli má ten konkrétní kus tady vyfotografovanej struník nakřivo schválně, nebo jestli to byly něčí gramlavý ručičky. A v první řadě, jestli můžou celníci takovou kytaru zabavit. Což byl původní dotaz. Já se třeba domnívám, že můžou. Stejně jako padělaný kecky na tržnici. Což je takovej dost podstatnej kaz, když člověk objednává padělek z číny.
Je docela zvláštní, že jste se ozval až ve chvíli (tady na fóru), kdy celníci kytaru vydali. No, to může bekt klidně náhoda. Stejně by mě zajímalo, jak byste se k tomu jako dovozce postavil, kdyby tu kytaru celníci opravdu zabavili.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Redneck-Guitars

V první řadě bych chtěl upozornit na to že já padělky nevozím vozím legální repliky,takže žádné logo Gibson na kytarách ode mě neuvidíte,ale musím se přiznat že jsem takhle začínal vozil jsem padělky kytar,sice jsem je prodával jako padělky a za férové ceny,ale taky jsem to hned zavřel.Sám jsem o několik kytar přišel zabavením.Také mě dříve vůbec nenapadlo že by s tím byl nějaký problém myslel jsem si že když nejsem výrobce je to v pořádku,zakladatel diskuze mě soukromě kontaktoval kvůli radě,díky tomu jsem i narazil na tuto diskuzi a na komentáře které směrovali přímo na mé kytary.Na diskuzi jsem narazil teprve dnes přesně cca hodinu zpět.

Jinak co se týče padělku,nejsem toho zastánce,na replikách kytar mi ale nepřijde nic špatného,rozhodně ale nechápu ty lidí kteří si kupuji kytaru kvůli nápisu.To myslím že nehraje :)
Naposledy upravil(a) Redneck-Guitars dne 13.06.2014 18:49, celkem upraveno 2 x.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Aha, tak to se omlouvám za nakvašenej tón a uštěpačnost. Jsem myslel, že jsi dovozce tohohle konkrétního kusu.

Já s tim osobně nemam problém, už jsem to psal vejš. Že mi to přijde v pohodě, když tam neni to originální logo (nebo jeho zkomolenina).
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Redneck-Guitars píše:Oproti klasickým křivým Čínským padělkům se snažím aby kytary byly co nejkvalitnější.
A v čem je rozdíl? Jestli to dělá 6 lidí nebo 50 zas takovou roli nehraje. Může být těch 6 neschopných a 50 schopných. A naopak. A hardware dodáváte na kytary konkrétně jaký?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
Hm, sem docela zvědavej na web, až bude. Zakázková výroba znamená, že číňani udělaj co si kdo řekne? Jakože každej kus jinej? Když by si člověk přál třebas něco hodně neobvyklýho?
Awsys

Příspěvek od Awsys »

To už je na přesunutí do témata "Kytaráři" :lol: .
Jo globalizace. Před dvaceti rokama by mě ani s trojkou v krvi nenapadlo, že si ve Varech objednám kytaru a spíchou mi to v Číně. Na druhou stranu, dojednat si tam zakázkovou výrobu po kuse, to je taky úspěch.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Tak to je skoro taková custom shop dilnicka, kdyz to ma jen šest lidi a kluci budou tedy dost sikovni, když maji
takový zaber.
Mimochodem ten G standard, ktery postujes na HB s tou nálepkou na pickguardu - "sundejte vsechny ochrane obaly a zacnete u kraje" tu dava Gibson a Tradetank,
tak jenom aby si to nekdo nepletl ...
Jinak pohádku o sesti kytararich s Ciny, kteri dokazi zvladnout stavbu vsech druhu kytar budu asi dnes povídat synovi na dobrou noc.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Awsys píše:To už je na přesunutí do témata "Kytaráři" :lol: .
Jo globalizace. Před dvaceti rokama by mě ani s trojkou v krvi nenapadlo, že si ve Varech objednám kytaru a spíchou mi to v Číně. Na druhou stranu, dojednat si tam zakázkovou výrobu po kuse, to je taky úspěch.
Objednat si tam zakazkovou výrobu muzes sam mailem. Vyrobi a doruci ti kytaru jakou chces..:wink:
neo50

Příspěvek od neo50 »

grock píše:Schválně jsem také teď koukal na pár chibsonů a také si myslím, že ten struník dělají záměrně takto, tj. rovnoběžně s kobylkou. Z hlediska funkce v tom nevidím žádný problém, starost Bummera o trhání strun je úsměvná, šikmé ukotvení strun ve struníku (tedy nestejná délka strun mezi struníkem a kobylkou) je běžné u kytar se struníkem ukotveným za rolnu na řemen a ani to nevadí. Z estetického hlediska mi to připadá dokonce lepší než orig. Gibson, kde je struník a kobylka (zejména ta úzká) různoběžně.
Mě z estetického hlediska trhá játra nerovnoměrné umístění ladicích kolíků na klasické gibsoňácké hlavě, kde oproti originálu dělají Číňané kolíky blíže u sebe a blíž nultému pražci. Asi aby na konci hlavy zbylo víc místa na jakékoliv logo...
Také jsem se tady ptal, zda si můžu z Číny objednat Fender. Ano, můžu, protože se tam legálně vyrábí, stejně jako plno jiných výrobků. A možná i... :wink:
Díky za uklidnění, a co se týče té hlavy mě příjde celá trochu větší než u originálu a těch kolíků jsem si ani nevšiml. Ale spíš bych to dával za vinu tomu, že to jen špatně napodobili. Jakékoliv logo je přece vidět i pod strunama ne? Nebo jsem tě možná jen špatně pochopil.
Zamčeno

Zpět na „Elektrické kytary“