Dodo Zeman(Shark) výroba aparátů

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Jen tak orientačně jaké bývají dodací lhůty u p. Zemana? pokud nejde o nic extra custom??
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

DirX píše:Ty kráááávo baterka byla uplně vybitá! :lol: TEd už to koněčne vybuchuje!
jojo, zlatý pasivy
DirX

Příspěvek od DirX »

xmarox píše:Jen tak orientačně jaké bývají dodací lhůty u p. Zemana? pokud nejde o nic extra custom??
Měsíc maximálně dva...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

začínám na ty hlavy mit docela zálusk
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Měsíc maximálně dva...
To by se dalo přežít..

Tak ted sme to srovnávali s 6505 originál a zní to skoro totožně!Je prblém v té kytaře takže vyměním baterku a je to
A kolega s originálem se trochu nedoj*bal? když slyšel "skoro totožný" zvuk za podstatně menší peníze???:D
DirX

Příspěvek od DirX »

Tak malinký rozdíl tam byl ale fakt malinký....to se spíš zeptej ho chodí sem na forum ale zapomněl sem nick :D až si vzpomenu během dneška tak se ozvu :lol:
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Tak ted sme to srovnávali s 6505 originál a zní to skoro totožně!Je prblém v té kytaře takže vyměním baterku a je to
xmarox: A kolega s originálem se trochu nedoj*bal? když slyšel "skoro totožný" zvuk za podstatně menší peníze???:D

No musím podotknout, že jsem se "nedojebal",jak říkáš. Ty by ses bouchal do hlavy, kdyby kopii tvé hlavy udělal za 10? no nevím...Zvuk byl sice charakterově podobný, nicméně ne totožný!!! na svou 6505+ jsem patřičně hrdy a zatím bych rozhodně neměnil, navíc cena byla taky dobra oproti dnešní (32 či kolik). 6505 má oproti dirxově signatuře více zvukových možností, které jsou dány tím, že 6505 obsahuje navíc i poták resonance (přídá nižší frekvence), přepínání bright, crunch... Na Dordu byl i rozdíl v ovlivnování jednotlivych potenciometru, které byly nastaveny trochu odlišným zpusobem, ale to si každý muže nechat udelat dle libosti. Toš tak... :D
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no dirx tam nema crumch a bright protoze ma cistej pry podle fendra, takze navic.. lead kanal na 6505 ti prece tlacitko bright neovlivni nebo jo..? takze se dal porovnat pouze lead. chtel sem se zeptat jesi ma resonance opravdu vyrazny vliv na zvuk ..?
Marylin

Příspěvek od Marylin »

pigdestroyer píše:no dirx tam nema crumch a bright protoze ma cistej pry podle fendra, takze navic.. lead kanal na 6505 ti prece tlacitko bright neovlivni nebo jo..? takze se dal porovnat pouze lead. chtel sem se zeptat jesi ma resonance opravdu vyrazny vliv na zvuk ..?
No extra zásadní to samozřejmě není,že by to uplně "změnilo" zvuk, ale dá se s tím pěkně doladit souhra hlavy a boxu. Když dávám hlavu k jinému boxu, tak samožřejmě ladím resonance a presence, protože každý box je na tom jinak s basama, výškama atd. a k tomu právě tyto potáky jsou...Bez resonance a presence si tuto hlavu nedokážu představit, pěkně to doupraví výsledný zvuk, přesně jak to potřebuješ v konkrétní situaci :D

Ten čistý uznávám, jsem zapomněl, že je to fender...

Mimochodem já používám lead kanál pouze na sola, na doprovody si běžně vystačím s crunch kanálem, s gainem na 6 a koncem na 2,5-3. Se snímačema EMG mi osobně gain nechybí... Ale to je věc vkusu..
Kapela:

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Jak tady píšete čistej podle fendera, Zeman děla hlavy stylem dvou separátních zesíků? Protože to by mě docela zajímalo :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
afektband

Příspěvek od afektband »

Nemohl byste se mi prosím zeptat, jak by vyšla cenově hlava Soldano SLO 100? Že bych začal přes prázdniny šetřit :D. Díky.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
xmarox

Příspěvek od xmarox »

No musím podotknout, že jsem se "nedojebal",jak říkáš. Ty by ses bouchal do hlavy, kdyby kopii tvé hlavy udělal za 10? no nevím...Zvuk byl sice charakterově podobný, nicméně ne totožný!!! na svou 6505+ jsem patřičně hrdy a zatím bych rozhodně neměnil, navíc cena byla taky dobra oproti dnešní (32 či kolik). 6505 má oproti dirxově signatuře více zvukových možností, které jsou dány tím, že 6505 obsahuje navíc i poták resonance (přídá nižší frekvence), přepínání bright, crunch... Na Dordu byl i rozdíl v ovlivnování jednotlivych potenciometru, které byly nastaveny trochu odlišným zpusobem, ale to si každý muže nechat udelat dle libosti. Toš tak...
Netušil jsem že to má podle sebe..myslel jsem že má přesnou kopii 5150..ale jakože kdyby někdo udělal hlavu která by hrála stejně jako moje mesa a za polovinu peněz tak bych se asi do hlavy bouchal :D Protože na značce a designu mi opravdu nezáleží, hlavně ať ho hraje..
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

on to ma jak si to vybral..
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

afektband píše:Nemohl byste se mi prosím zeptat, jak by vyšla cenově hlava Soldano SLO 100? Že bych začal přes prázdniny šetřit :D. Díky.
Pán je gurmán, soldána se mi osbně taky líbí, ale ta výroba asi sranda nebude.
Jinak k presence - bez tohodle poťáku se neumim hraní představit - zvuk se na tom dá výborně doladit. Opravdu když někdo nemá rád "utopené" či "zahuhlané" zvuky, tak si tuto funkci oblíbí.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
afektband

Příspěvek od afektband »

Red Bull píše:
afektband píše:Nemohl byste se mi prosím zeptat, jak by vyšla cenově hlava Soldano SLO 100? Že bych začal přes prázdniny šetřit :D. Díky.
Pán je gurmán, soldána se mi osbně taky líbí, ale ta výroba asi sranda nebude.
Jinak k presence - bez tohodle poťáku se neumim hraní představit - zvuk se na tom dá výborně doladit. Opravdu když někdo nemá rád "utopené" či "zahuhlané" zvuky, tak si tuto funkci oblíbí.
Já na tom zvuku ujíždim už hodně dlouho. Dokonalost. Ale novej origoš stojí 3,5 tisíce euro, takže tohle je asi nejlepší cesta jak se k tomu soundu dostat.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Red Bull píše: Jinak k presence - bez tohodle poťáku se neumim hraní představit - zvuk se na tom dá výborně doladit. Opravdu když někdo nemá rád "utopené" či "zahuhlané" zvuky, tak si tuto funkci oblíbí.
+1 Zvuk krásně vyleze na povrch :D
Kapela:

Studio:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jo taky se mi jejich zvuk dost líbí, ale ta cena je naprosto mimo mě. Mam preamp kopii Soldano SP-77 a spokojen jsem - i když originál Soldano a nebo plnohodnotná kopie by byla lepší než Preamp + Hocke.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
hal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hal »

Tak jsem volal Dušanovi a tu hlavu by postavil tak za 18 - 19tisíc. Když tak se s ním máš spojit a domluvit se osobně. :lol:
Ibanez GAX30,Digitech RPx400,flašková 5W hlava HOMEMADE,flaškové 5W kombo HOMEMADE (pokus o JCM800)
DirX

Příspěvek od DirX »

Asanoth píše:Jak tady píšete čistej podle fendera, Zeman děla hlavy stylem dvou separátních zesíků? Protože to by mě docela zajímalo :)
já si řekl Fender tak mi udělal fender taky že ho ječastěj dělá.Pokud chceš přesnou kopii mesy v 50w tak 17tisíc a podud ve 100w tak za něj dáš asi 20tis...boucháš se? :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“