ono z ACOS podle mě ani nic jiného než přímo titulní skladba za moc nestojíNero píše:ACOS beru trochu jako EP, ale ACOS jako skladbu opravdu můžu.
tak tak... má to tu vůbec někdo rád?Nero píše:Nikdy jsem moc nemusel When Dream and Day Unite
ono z ACOS podle mě ani nic jiného než přímo titulní skladba za moc nestojíNero píše:ACOS beru trochu jako EP, ale ACOS jako skladbu opravdu můžu.
tak tak... má to tu vůbec někdo rád?Nero píše:Nikdy jsem moc nemusel When Dream and Day Unite
Dark Axel píše:ono z ACOS podle mě ani nic jiného než přímo titulní skladba za moc nestojíNero píše:ACOS beru trochu jako EP, ale ACOS jako skladbu opravdu můžu.
In The Name Of God je výborná, ale natažená skoro až k nekonečnosti ...Dark Axel píše:Dark Eternal night není z Black clouds, ale ze Systematic chaos - to je předposlední
edit: jinak na tak opovrhovaném ToT je jedna z mých nejoblíbenějších - In the name of goduznávám, že jsou tam ale věci, co mě tak moc enbaí - Stream of consciousness, nebo třeba Endless Sacrifice
zacni Images and the Words... je to jejich prelomova deska (byt je druha v poradi)....IMHO asi nejnapaditejsi jejich deska (byt mam o malililinko radsi Scenes from a Memory). Tyhle dve desky jsou zajimavy tim, ze jsou napric mnoha styly...at uz je to hard n heavy, vcetne metalu, tak je tam i jazz, blues a klasika...Skipper píše:V Dreamech jsem strašnej amatér, slyšel jsem jednou celý nový CD a to se mi líbí, jediný písničky co sem si teď projel jsou A Rite of Passage - výborný/chytlaví; The Dark Eternal Night In - to samý
IaW = Images and Wordsdayslypper píše:Si připadám mezi váma, jak totlní looser. Abych byl upřímnej, tak mi dělá dost problém orientovat se v těch zkratkách alb.
Tak nejkoncepcnejsi album je samozrejme SFAM....jak rikam...to co je po roce 2001 uz nejsou ti "pravi DT":-))....resp. to co udelali v tomto obdobi, uz tu minimalne jednou bylo...takze proc poslouchat kopii, kdyz tu je "original":-)Dark Axel píše:co se týče srovnávání IaW a 8varia... nesrovnávám z hlediska řekněme úrvně kompozic... nebo z hlediska dodržení žánru
Spíše mi jde o to, že tyhle dvě desky mi připadají jaksi nejvíce "kompaktní". baví mě obě vpodstatě od začátku do konce a najdou se na nich opravdu dobré skladby - uznávám, 8varium je místy trochu popovější, ale kdybych to měl hodnotit co do skladeb
Root of all evil - podle mě jeden z nejlepších tvrdších songů co kdy udělali
Answer lies within - úžasná balada plná silných melodií
These walls - mainstreamový rock se sedmistrunkou podladěnou do A, to možná ano... ale taky - strhující melodie, parádní gradace a hezké, jednoduché sólo
I walk beside you - inspirováno U2, jde to místy hdoně slyšet, ale je to prostě šlapající rocková skladba která mě baví.
Panic attack - opět super tvrdší věc, místy klasičtější DT, místy hodně fajn nové postupy
Never enough - inspirováno Muse, které mám rád... tahle mi z celého CD sedí asi nejméně, ale i ak mi připadá hodně zajímavá - jsou to DT, ale nejsou to DT - je hezké, že se nezavírají do sebe, ale přibírají čas od času i jinou inspiraci
Sacrificed sons - jedna z podle mě "nejtypičtjších" DT věcí. Super riffy, strhující energie, témnější pojetí, paráda
a Octavarium je prostě naprosto úžasná kompozice, která rozhodně patří k mojim nejoblíbenějším věcem od DT vůbec![]()
to CD má u mě hluboce zakořeněné místo. Podobně jako 6DOIT CD1, které jsem slyšel jako první jejich CD (hned po ACOS) a vždycky mě dostane
PS: pomalu začínám více a více přicházet na chuť SFAM
Pod tohle se taky klidně podepíšu...Jester píše:Já už jsem to někde psal, ale (se zkratkama mám taky problémy):
Nejlepší: Images And Words, Scenes From A Memory, Awake
Hodně dobré: Train Of Thought (prostě This Dying Soul a Stream jsou výborné)
Tak mezi: Octavarium, A Change Of Season
Horší (v rámci DT): Six Degrees ..., Falling Into Infinity, When Dream and Day Unite
Neposlouchám: Systematic Chaos, Black Clouds
To je ale účel!VratikSlayer píše: Ke skladbě Octavarium. Ruku do ohně za to nedám, ale mam dojem, že jsou v ní použitý stejný stupnice/postupy jako v předchozích sedmi písních, jak jdou po sobě...
Samozřejmě. Netvrdim, že vykrádaj sami sebe. Chci říct, že je to docela kumšt...Nero píše:To je ale účel!VratikSlayer píše: Ke skladbě Octavarium. Ruku do ohně za to nedám, ale mam dojem, že jsou v ní použitý stejný stupnice/postupy jako v předchozích sedmi písních, jak jdou po sobě...