Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Prskyn

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Prskyn »

jestli ti to hraje (a jak psal Šimkojc, to Furchy bezesporu umí), tak se na ten cenovej masochismus vykašli a hraj.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

hyenik píše: 17.09.2021 11:34
bazmek je na uchycení pásu, na tyhle samice to obvykle jde moc tezko
To já vím na co to je, ale jako Nomad to nevypadá, tak mi zajímá co to je. Jestli je to kůže nebo plast, a jestli je to na zámek.

Jinak řemen přímo na rolnu používám, nevidím problém, pokud máš vhodný řemen.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Čavli

Příspěvek od Čavli »

jbiker píše: 20.09.2021 7:30 Pickguard se na tyhle kytary nedával, dávali k tomu transparentní (alespoň na Zelňáku jako bonus).
To je vlastně pravda, resp. myslím, že některé mají, některé ne, asi podle toho kdy byly vyrobeny.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Miisan píše: 20.09.2021 8:46 Jsem vděčný za každý názor. Jedná se pouze o vadu laku. PG od Epiphone mu tam prý nalepili už při převzetí. Stejně tak ten flek, ten snad půjde časem přelakovat. Sama mi to hlava nebrala, proč by to někdo dělal. Nicméně chtěl jsem strašně moc Furcha, že jsem ho vzal za 8k. Tudíž mě po přečtení některých komentářů zalilo nepříjemné horko. 😄 Ale tak příště holt být opatrnější a nenechat se unést.
Já si myslím, že to je slušná koupě. I v porovnání, s tím, co teď za 8k dostaneš nového. V 1a stavu bez snímání se občas objeví na bazarech kolem 10k a obvykle je rychle pryč. Tak ať hraje a baví.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Miisan píše: 20.09.2021 8:46 Nicméně chtěl jsem strašně moc Furcha, že jsem ho vzal za 8k. Tudíž mě po přečtení některých komentářů zalilo nepříjemné horko. 😄 Ale tak příště holt být opatrnější a nenechat se unést.
Tak dotaz byl "kolik byste vy osobně dali ...", takže nic na reálnou či obvyklou cenu.
Já mám třeba averzi na sunburst, a Duranga se mi zvukem nikdy nelíbily. Jinak Furchů jsem měl několik, a u jednoho jsem zůstal.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

hyenik píše: 21.09.2021 13:50 kůže, zámek nemá
https://www.thomann.de/cz/taylor_leathe ... _adapt.htm
A co si myslíš o tomto... případně zkoušel to někdo zdejší a zjistil nějakou podstatnou nevýhodu oproti tvárnější kůži?
https://www.humlmusic.cz/detail/music-nomad-mn271
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Nomada jsem nezkoušel ale moc nechápu jak jej dotáhnout nadoraz a docílit aby byl v požadované poloze (prostě se zastaví až se dotáhne v jakékoli poloze nebo se nedotahuje a volně se kýve)
Další možnost je tohle https://kytary.cz/daddario-acoustic-jac ... EnEALw_wcB
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

džetro píše: 22.09.2021 9:31 Nomada jsem nezkoušel ale moc nechápu jak jej dotáhnout nadoraz a docílit aby byl v požadované poloze (prostě se zastaví až se dotáhne v jakékoli poloze nebo se nedotahuje a volně se kýve)
Další možnost je tohle https://kytary.cz/daddario-acoustic-jac ... EnEALw_wcB
Díky za reakci a typ. Ale ten plast, ten plast... narážím hned na dvě nedostatečnosti. Používám kabel s lomeným jackem (odložení do stojanu je komfortnější a přijde mi, že i při hraní se kabel méně kroutí) Na ten nomad lze pořídit zámek, na tohle moc ne.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

džetro píše: 22.09.2021 9:31 Nomada jsem nezkoušel ale moc nechápu jak jej dotáhnout nadoraz a docílit aby byl v požadované poloze (prostě se zastaví až se dotáhne v jakékoli poloze nebo se nedotahuje a volně se kýve)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Takže "šachování" s matkou, jak jsem si myslel. Zaprvé to nezvládne každý a když vidím ty kleště tak se mi dělá zle, používám 12ku klíč. Ještě že jsem toho ušetřený, popruh nepoužívám a endpin taky nemám.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
himself

Příspěvek od himself »

Omluvte moji neznalost, ale na co to celé je? Měl jsem kytaru, snad Seagulla, který měl jack v ose a popruh se dával přímo na něj, ne?
jastud

Příspěvek od jastud »

džetro píše: 22.09.2021 11:11 Takže "šachování" s matkou, jak jsem si myslel. Zaprvé to nezvládne každý a když vidím ty kleště tak se mi dělá zle, používám 12ku klíč.
Taky miluju tyhle "rádce a profíky" co rvou matku kleštěma. Urazit ruce u samé prdele... Jasně, taky to jednou za čas udělám, protože se mi nechce běžet pro klíč co zrovna nemám u ruky, ale 1/ Nikdy to nedělám tam, kde kleště můžou něco doprasit 2/ fakt bych se u toho nenatáčel a netvářil se jako expert.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 22.09.2021 11:27 Omluvte moji neznalost, ale na co to celé je? Měl jsem kytaru, snad Seagulla, který měl jack v ose a popruh se dával přímo na něj, ne?
Když si chceš zamknout pás, ale protože tam máš kabel, tak to úplně nelze. V podstatě je to ale taková jenom ptákovinka pro hysteriky (jako já), které děsí představa, že jim upadne kytara kvůli špatně upevněnému pásu.
himself

Příspěvek od himself »

Aha, děkuju. Nevěděl jsem, že se pás nějak zamyká :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ty jackove samice mívají obvykle větší rozměr a např. tuhý kožený pás se na ni rve dost těžko.
takže proto udělátka jako Nomad. Chvili jsem o nem uvazoval, ale nakonec zustavam uz tech kozenych straplinku od Taylora nebo RightOn Straps, vidim ze uz maji na sklade obe barvy, tak neco zas objednam.

Nomad je cool a malý, ale slozitejsi instalace (objednas metricky nebo US zavit? atd atd)
straplinky proste nacvaknes a hotovo (jednou jsem zkousel rozsirit diru přímo u pasu a uz to nebudu opakovat)
Daddario muze odírat kytaru, nebo ruzne klepat, takze postupem jsem dospel k jednoduchemu reseni.
Ale protoze ted casto budu mit jacky dva, tak se priklanim k reseni spis posunout to po lubu trochu dolu do vetsiho pouzdra zaroven s baterii, protoze uchycovat baterku uvnitr je opruz jak prase (je to tezke, lepidlo casto nedrzi, rachtá to, naposledy mi tu kapsičku kytarář přivrutoval k patce, ... když už odpadla potřetí :(

Zámky na akustiku mě osobne prijdou zbytečné, stačí nejaky standardní kožený pás
obvykle dnes s Déčkem už neskáču jako metalový kozlík zamlada...

PS: na dotahování matek funguje dobře tohle udělátko, ted jsem ho parkrat pouzil
https://www.muziker.cz/bigrock-engineer ... -tightener
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Já mám forichtung viz dole na fotce, dostal jsem jako prezent k popruhu tady: https://www.pinegroveleather.com/
Popruh drží jako židovská víra, ale není to moc vhodné, když jeden chce přehazovat řemen mezi více nástroji.

123050F7-4B65-407C-9B52-2CF814B3DEF1.jpeg
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Hezké, takové...mno... veliké... a jak to vypadá nenainstalované? Páč to je jak díra do... :) :)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

To je mandolína, standardní Switchcraft/K&K endpin, tedy žádná óbr díra :). Tady jsou fotky z odkazovanovaného webu:
Přílohy
D7992D3A-6B89-4370-AEAB-124DF256EA52.jpeg
A0FF34B7-3FE2-48CE-B03A-3ED01988427C.jpeg
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

džetro píše: 22.09.2021 11:11 když vidím ty kleště tak se mi dělá zle
:) Njn, taky jsem si říkal, co blbne. Ale tak aspoň je z videa jasné, v čem je finta.

Prskyn píše: 22.09.2021 11:58 V podstatě je to ale taková jenom ptákovinka pro hysteriky (jako já), které děsí představa, že jim upadne kytara kvůli špatně upevněnému pásu.
Já na akustiku vestoje s pásem nehraju, ale "zámkovou hysterii" naprosto chápu, na elektriky dávám zámky od svých 20ti, když jsem zjistil, že existujou.
D'addario / Planet Waves se různými vychytávkami na přicvaknutí na rolny zabývají už dlouho - té jejich věcičky přímo pro endpin bych se nebál a nějakého "klapání" při hře už vůbec ne, to asi nehrozí. :) Jen guma v místech, kde se trochu dotýká těla, nejspíš naleští matný lak. Jinak mají i nějaké vychytávky na opačnou stranu pásu, když na kytaře není rolna.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“