Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Paris
Rádce

Re: Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk

Příspěvek od Paris »

co neco od toho Lepoua? (viz dva prispevky vejs)
zkousels? nelibilo?
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

LeCto jsem zkoušel, je to takovej nekonktrétní zvuk, u AmpliTube jsem byl dlouho, ale nedávno jsem zjistil, že ta zkreslovací křivka (jako u všech mnou testovacích PC ampů) je ostrá téměř jako limiter, kdežto na mých "samohrajkách" Yamaha PSR300 (kde je mimo jiné i mikrofonní/linkový vstup s DSP) je to zkreslení postupný, zakulacený, jenomže nemá ten požadovanej výslednej zvuk. Všechny ty PC zkreslovače jsou spíš na hi-gain, já ale hledám něco na malý/střední zkreslení typu AC/DC, a to jsem fakt ještě nenašel
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

GR by tohle zrovna mel umet dobre ... jenze to trochu trva, nez to nastavis. nic neni hned, musis ho nejdriv dobre znat a vedet presne co delas.
(jo ... bez (aspon relativne) dobryho nastroje a dobryho rozhrani (nebo zvukovky) udelas prd tak jako tak....)
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

GR jsem nedokázal nastavit ať jsem dělal, co jsem dělal. Když už jsem se blížil k uspokojujícímu výsledku, provnal jsem to s mým starým presetem z AT a AT bylo lepší, takže bych řek, že je i celkově lepší než GR
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
bjjz

Příspěvek od bjjz »

otazka ktomu dual tracking - rikate ze je potreba nahrat dvakrat to same presne (kdyz chem treba jakysi ten doprovod zhutnit..) nestaci nahrat jednu stopu a pak ji hodit jen duplicate? zahrane to bude se stejnyma chybama ;D a pak si muzem hrat s kazdou stopou hodit trosku jiny sound narvat je do leva do prava a je nie? nebo je tam jakysik zadrhel
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

neni asi nic jednodussiho, nez si to vyzkouset.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No ty drobné nepřesnosti, co vzniknout, tomo dodají právě tu "plasticitu", což ti pouhé zkopírování nenabídne. Ale nemusí být marné nahrávat současně dvě stopy různou cestou, což dá ve výsledku různou barvu; pak je to také použitelné (ale prostě dvakrát zahraná věc pak v mixu nabídne cosi navíc).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zdvojeni stopy bude mit naprosto identicky efekt jako zvyseni hlasitosti te jedne stopy o 3dB. Prostorovejsi zvuk ani hutnost tomu fakt nedoda :) Da se to pouze pomoci jiz zminovaneho posunu o par ms, ale tohle reseni zacinajicim nahravacum nedoporucuju - muze s tim byt vic problemu, nez uzitku.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jen dodám, že efekt zvýšení hlasitosti bude patrný (tento konkrétní případ by Wohma) pouze jen při nastaveném Stereo Panning Law na -3 dB :wink: pak tu bývají ještě i možnosti -6 dB nebo Off; v případě té poslední by ke znatelné změně v hlasitosti nemělo vůbec dojít.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pitrsnoaco

Příspěvek od pitrsnoaco »

Zkoušel jsem plno možností jak upravit zvuk v PC, krom tohodle návodu(kterej ale hodně chválim) jsem si dlouhý dny hrál s Amplitube, Guitar Rig atd...nakonec se mi nejvíc osvědčilo použít mulťák i se simulací boxu. Mam Digitech RP50...povedlo se mi tam najít jedno zkreslení, který na živo zní hrozně, ale při nahrávání to je celkem OK high gain, resp. s žádnym softwarem se mi nepovedlo vykouzlit lepší. 8)
Výsledek je tady www.bandzone.cz/signaldrive
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

ja treba zabrousil na fora guitarampmodeling, kde se zabyvaji primo tvorenim presetu pro programky jako je guitar rig nebo amplitube, jeden dobrodinec tam postnul hodne slusny hi-gain na moderni metalcore, enjoy

amplitube 3 parkway drive preset
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

pitrsnoaco píše:s žádnym softwarem se mi nepovedlo vykouzlit lepší.
software taky neni to jediny, co ovlivnuje zvuk...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ty puvodni ukazky myslim uz nefunguji, ale treba zrovna pisnicka, kterou ted mame v hitparade, tak tam jsou kytary kompletne simulovany. vase-skupiny-a-projekty-f74/hitparada-1 ... 25010.html
A rozhodne by z toho slo vytahnout lip, on hlavne ten zvuk dost kazi spatne nahrana basa.
Somnus Aeternus
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

DJ Murano píše:LeCto jsem zkoušel, je to takovej nekonktrétní zvuk, u AmpliTube jsem byl dlouho, ale nedávno jsem zjistil, že ta zkreslovací křivka (jako u všech mnou testovacích PC ampů) je ostrá téměř jako limiter, kdežto na mých "samohrajkách" Yamaha PSR300 (kde je mimo jiné i mikrofonní/linkový vstup s DSP) je to zkreslení postupný, zakulacený, jenomže nemá ten požadovanej výslednej zvuk. Všechny ty PC zkreslovače jsou spíš na hi-gain, já ale hledám něco na malý/střední zkreslení typu AC/DC, a to jsem fakt ještě nenašel
Na lo/mid gain je hodně dobrý Polulin HyBrit - mě se líbí i na (podle mě) velké zkreslení : http://www.kvraudio.com/db/poulin_hybri ... ou_plugins
krasty

Příspěvek od krasty »

Na malý a střední zkreslení občas ve studiu používám od Softube Vintage Amp Room a na high-gain Metal Amp Room. Dá se s tím udělat velmi dobrý zvuk. Ale nejsou nejlevnější. V každém případě doporučuji stáhnout demo a vyzkoušet.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Kosak píše:ja treba zabrousil na fora guitarampmodeling, kde se zabyvaji primo tvorenim presetu pro programky jako je guitar rig nebo amplitube, jeden dobrodinec tam postnul hodne slusny hi-gain na moderni metalcore, enjoy

amplitube 3 parkway drive preset
Když je to *.at2p , tak to běhá i v AT3 ? Mě se to nějak nepodařilo najít v tom...Nahranej ho mám v kořenový složce, jako je preset reset
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

on funguje i u at2, jinak normalne ho staci najit pres kliknuti na aktualni preset, a tam si projit slozky /IK multimedia/Amplitube3/presets/slozkawtf/tvujpreset.at2p

a jeste doplnim, kvuli tomuhle jsem prodal domaci trandak, protoze i kdyz to zni jednoduseji s mensi namahou, s mojim domacim reprem se dvema 60W subacema to vytvari daleko lepsi zvuk nez ten chrchlok :D
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Moleek

Příspěvek od Moleek »

no je primárně určen pro AT2 .. Tam mi jede, ale ve trojce ho to nenašlo..

kažopádně zvuk pěkný, ale při podladění do toho jejich A# to hrozně basovalo na můj vkus. + Na cvičení nechci reverb a pak už to je jen řadová simulace, když ty neduhy zlikviduju... ALe věřím, že do nahrávek to asi sedne
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
maslisko

Příspěvek od maslisko »

Ahoj, pokud o něm ještě nevíte, náš nový přírůstek do rodiny hudebních efektů ampLion Pro by se vám mohl líbit, je orientovaný na tvrdší styly hudby.

To podstatné ale je, že máme i volně šiřitelnou verzi ampLion Free, která taky není žádné ořezávátko a dokáže i s jedním modelem kytarové hlavy a reproboxu produkovat celou škálu kytarových zvuků, HiGain nevyjímaje.

K dispozici je ve formátech VST a RTAS/AS, a to jak pro Windows, tak i pro Mac.

Určitě vás taky bude zájímat soutěž, která právě probíhá, a ve které můžete za nahrátí dema s ampLionem Free vyhrát doživotní licenci na verzi Pro. Podrobnosti jsou tady.
Martin Slováček
Technical Support
Audiffex - Audio Effects & Applications
www.audiffex.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jde simulace boxu vypnout?
Stahovat to nebudu, protoze nesnasim, kdyz nekde musim vyplnovat e-mail.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“