pájení kabelů a jacků
Pravidla fóra
Re: pájení kabelů a jacků
Děkuji za rady, skládám si nový rack a pedalboard a chci to udělat fakt pořádně. Vezmu ten magellan a neutrik jumbo, těch pár korun navíc mě už asi nezabije.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Další dotaz
Máte tip na nějakou jackovou zástrčku do panelu, která by měla zezadu nějak krytý kabel? Mám 3U rack - nahoře záslepku a dole šuplík. Do záslepky chci 2x jack pro pohodlnější zapojování.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Dej nějakou "celokrytou", a kabel pak přeizoluješ větší smršťovačkou
https://www.thomann.de/cz/rean_nys_221.htm
https://www.thomann.de/cz/rean_nys_221.htm
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Dej samici do skořápky od překvapení z kindervajíčka
Vtipné homemade řešení
Vtipné homemade řešení
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Vyřešeno: Endpin od reanu a našroubovaná prodloužená matice M12. Ještě jedna otázka, jde nějak otestovat reproduktorovej kabel?
Otestovat na jakou vlastnost či veličiny?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Zda je správně proletovanej s jack konektorem. Nikdy jsem neměl potřebu, reproduktorovej kabel vyrábět, teď jsem ho udělal a říkám si zda se to správně rozlilo atd. Abych ho pak nezapojil do zesilovače a "neodletoval se" Opticky to vypadá ok a odpor je 0,4R.
Odpor měřený digitalnim multimetrem je měření pri malem napeti a proudu, dobry je test kdy kabelem teče třeba 5 amper a ty na nem, na kazde zile zvlášť zmeris ubytek napeti, pak se da merit i prechod jack/konec kabelu, to je asi nejlepsi zbusob, hen mit nejaky ten zdroj po ruce a spotřebič, treba 12v autozarovku
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Super to jsem chtěl vědět
Nějaký laboratorní zdroj jsem si chtěl stejně koupit. Jedna autožárovka stačí? A co s tím úbytkem? Jakej je povolenej úbytek?
Najdes si jak vypocitat ubytek napeti na odporu
A merny odpor medi na mm2 na metr
Podle prurezu a délky kabelu spocitas jaky ma mit odpor a podke toho jaky ubytek pri jakem proudu
Samozřejmě cim vetsi proud tim lépe se meri, takze cim vykonnejsi žárovka a tim lépe, nebo jiny spotrebic...
A merny odpor medi na mm2 na metr
Podle prurezu a délky kabelu spocitas jaky ma mit odpor a podke toho jaky ubytek pri jakem proudu
Samozřejmě cim vetsi proud tim lépe se meri, takze cim vykonnejsi žárovka a tim lépe, nebo jiny spotrebic...
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Tak při 13,5V a 4A byl úbytek 0,03V na tipu a 0,04v na ringu. Délka 1m + 2x neutrik. Dle výpočtu by měl být úbytek 0,029v pro 1m mědi o průřezu 2,5mm. Takže asi OK. Limitoval mě max. proud zdroje.
Jen pro info, jaké napětí a proud vlastně teče ze 100w lampáče do boxu při maximálním zesílení?
Jen pro info, jaké napětí a proud vlastně teče ze 100w lampáče do boxu při maximálním zesílení?
Orientačně můžeš použít Ohmův zákon, Výkon a Odpor máš : )
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na impedanci boxu. Při 8ohm mi kalkulačka ukazuje cca 3,5A @ 28V. Ale to je pro stejnosměrné veličiny, v reálu to může být trochu jinak.
Nějaké výsledky kabelů pro kytaru 2021, pravděpodobně z recenzích kupujících
https://www.guitarworld.com/features/be ... socialflow
https://www.guitarworld.com/features/be ... socialflow
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jsou zahrnuty jen prefabrikované kabely.
Vejde se do Neutriku Jumbo vodič o průřezu 4mm2? Na webu píšou 1mm2, což je divné když i do klasického neutriku v pohodě narvu 2,5mm2.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Do Jumba dávám 2,5mm2 v pohodě, 4mm2 tam IMHO sice dáš, ale pájet to bude opruz.
2,5mm2 se vejde i do normálního Neutriku, leč dávat to do lomeného je peklo.
Na co tak velký průřez?
2,5mm2 se vejde i do normálního Neutriku, leč dávat to do lomeného je peklo.
Na co tak velký průřez?
Dlouhý reproduktorový kabel pro Basu, speakon/jack. S 2,5mm2 do klasického i lomeného nemám problém, ale nějak si nevybavuji jestli měl ten Jumbo Neutrik trochu větší otvor.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, průchodka pro kabel je u něj větší.
Tady máš specifikace, zvládne kabel do d=10mm.
https://www.neutrik.com/en/product/np2xl
PS: Taky jsem schopen napájet 2,5 do lomeného Neutriku, ale dělám to nerad
.
Tady máš specifikace, zvládne kabel do d=10mm.
https://www.neutrik.com/en/product/np2xl
PS: Taky jsem schopen napájet 2,5 do lomeného Neutriku, ale dělám to nerad