BaCH

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Tonda

Re: BaCH

Příspěvek od Tonda »

Vlk je tón, kterej hraje míň - dead spot- (podle některejch taky když hraje víc,silnějc) než ty ostatní,.
Prostě se v tom místě hmatníku blbě sejdou kmitočty krku a těla a kdovíčeho ještě :mrgreen:
Prostě neplnohodnotnej tón, kterej rychle odezní.

Některý konstrukce maj typický místa vlků - třeba Fender basy ho maj skoro vždycky na g struně na 6.pražci.
Někdy je to i na víc pozicích (pražcích) vedle sebe.
I´m wheels... movin´wheels
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jé, tak to jich mam na kytaře celou smečku. :D Celá struna G a ostatní struny od 12. pozice výše. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

shmootik píše:
nero: dotaz asi nebyl uplně nejlíp položenej, měl jsem se spíš zeptat, na poměr slyšitelnej/cititelnej rozdíl pro řekněme hi gain. povedený dřevo jsem myslel v daný kategorii, nikoliv nejlepší dřevo co může bejt. a dúvod dotazu byl že jsem měl v ruce na chvilku pár kytar okolo 50 a neměl jsem pocit že by to bylo zas tolik supr a tak jsem chtěl znát názor někoho kdo se jeví jako znalejší v danym směru. čistě zvuková stránka čistej/zkereslenej bych řek že byla definována zmíněnejma kapelama - stylem = čistej téměř nepožíván a jeho význam tam je minimální až žádný.
dotaz bych považoval za vesměs vyčerpávajícim způsobem zodopovězenej. :wink:
Hele, taky jsem držel kopu kytar za 50, co byly dle mého na nic (hmm, od nejmenované firmy Gibson). Na druhou stranu když vezmu PRS (krom mého Customa 24 jsem ještě hrál na McCartyho a Customa 22) nebo třeba Parkery (Fly jsou boží kytary), tak tam je opravdu poznat, proč ta kytara stojí to, co stojí...

Jak jsem již napsal - od určité ceny ten rozdíl není ani tak slyšet, jako spíš cítit. Nevím co zrovna ty preferuješ za typ kytar, ale pokud jsem na superstraty, tak ti ani Gibson LP Custom nebude vyhovovat tolik, jako ibanezka nebo schecter za 15 nebo 20 tisíc. Ale když pak vezmeš do ruky jacksona nebo esp za 60 litříků, tak to ten rozdíl poznáš.

Ohledně toho dřeva - ono povedený dřevo v kategorii do 30 a povedený dřevo v kategorii za 70 bude docela rozdíl. Případně dohledej v UG fotografie mého PRS a uvidíš, jak hezky je rostlé. A to se na zvuku prostě podepíše.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

a jak poznas, ze je dobre rostle??
to poznas aj, za jakych podminek bylo sklizeno a jak? :D
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
P4WELL

Příspěvek od P4WELL »

Tonda píše:"Tuna gainu" spolehlivě potlačí charakter kytary - i když část rozdílů zůstane pořád.
Harmonický nebo vlky poznáš i nasucho, a když ne (nám starším už sluch ty vysoký frekvence
bohužel bere miň a míň :wink: ) tak na kvalitním aparátu na čistej zvuk bez problémů.

Já žádný brutální zkreslení nehraju, takže to posuzuju v podmínkách, ve kterých tu kytaru budu používat.
Možná kdybych hrál hi gain tak bych to dělal jako ty.. každýmu co jeho je..
Ono je to asi o tom co považujeme za brutální zkreslení, já myslím že lampovej aparát kreslí až až...
Samozřejmě vůbec nemluvím o nějakých amp. simulátorech nebo Boss krabičkách toje zase uplně jinde :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

tallicaman píše:a jak poznas, ze je dobre rostle??
Nevíš, jakou má mít dřevo kresbu? Přemýšlej trochu. :roll:

Nicméně až někdy dostaneš do kytaru s takovým finišem, že uvidíš na dřevo, tak pochopíš, o čem je řeč...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

tallicaman píše:a jak poznas, ze je dobre rostle??
Dobře rostlé = rovně a rovnoměrně. A dobrý kus je ze spodní části kmene, uříznutý v homogenní části kulatiny a bez suků a vlnek. A pokud ty rozdíly nevidíš, zajdi si k očnímu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
tallicaman

no nevim, jakou ma mit drevo kresbu, aby se dalo rict, ze je to dobry kus, proto se ptam... mam kytaru, kde je videt drevo, proto me to zajima :wink:

woro diky za odpoved ... ale nac porad tolik ofenzivy? :roll:
woro90

Příspěvek od woro90 »

tallicaman píše:woro diky za odpoved ... ale nac porad tolik ofenzivy? :roll:
Sorráč, s ofenzivou jsi ale začal první, což u mě často způsobuje sklon k psaní jedovatých dovětků. Asi bych s tím měl něco dělat, třeba cvičit úsměv :) Navíc rozeznání kresby dobrého (relativně homogenního) dřeva od křivého a sukovitého je pro mě samozřejmostí, a občas zapomínám že je dost lidí, kteří přes mléčný lak nepoznají dřevo od dřevotřísky nebo tlustě lakované dřevo od imitace (viz něčí hláška o lisovaném hajzlpapíru, přičemž na fotce byla překližka s tlustou vrstvou základovky - pokud jsem se nespletl já - ale ve výřezech pro snímače to rozhodně vypadalo jako překližka, a pod lakem bylo vidět něco jako léta).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
tallicaman

no jestli to vyznelo ofenzivne, tak se taky omlouvam... spis to melo byt udivne a nevericne, ta druha cast... kazdopadne suky jsou jasne, ze jsou spatne... no kazdopadne sem muzu hodit ze zajimavosti fotku zezadu meho bacha a odbornici se muzou vyjadrit ;)
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Ke svému AXL stratovi plánuju časem pořídit tohohle bratříčka - http://www.bachmusik.com/bach-pl-03-bk-cr_p1240
Zajímalo by mě, zda má smysl si připlácet za Alnico snímače místo keramických, nebo tam rovnou hodit originál Gibsony 490R a 498T? Dostanu ve výsledku něco, co by se podobalo tomuhle? http://kytary.cz/epiphone-les-paul-custom/HN005854/
Naposledy upravil(a) Darth Maul dne 19.05.2010 12:07, celkem upraveno 1 x.
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hoď tam ty Gibsony a z hlediska zvukového dostaneš něco mnohem lepšího, než je ta Epi.

PetrPeter 1975 - 2008
pAdám
Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

mam SG od bacha...supr kytara nemůžu si stěžovat ;)
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Nero píše:Hoď tam ty Gibsony a z hlediska zvukového dostaneš něco mnohem lepšího, než je ta Epi.
Stalo se, měl jsi samozřejmě pravdu - až na nevyzrálost dřeva je to kytara jako víno...
Snímače z BaCHa šly pak na starého japonského Saxona, kterého si s radostí vzal synek jako dárek k vánocům... 8)
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Darth Maul píše:
Nero píše:Hoď tam ty Gibsony a z hlediska zvukového dostaneš něco mnohem lepšího, než je ta Epi.
Stalo se, měl jsi samozřejmě pravdu - až na nevyzrálost dřeva je to kytara jako víno...
Snímače z BaCHa šly pak na starého japonského Saxona, kterého si s radostí vzal synek jako dárek k vánocům... 8)
Nevyzrálost dřeva - u kytar za tyhle prachy (a ještě o nějaký ten tisíc dražší) tohle vůbec nemá smysl řešit. Snímače zde mají na zvuk dominantní vliv a dřevo jako takové se výrazněji začne do zvuku projevovat až u dražších kytar. Rozhodně si nemysli, že ta Epi na tom s dřevem bude nějak líp...

A jsem rád, že sis dobře vybral :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

pAdám píše:mam SG od bacha...supr kytara nemůžu si stěžovat ;)
Nápodobně :wink:
fekál.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Nero píše:Hele, taky jsem držel kopu kytar za 50, co byly dle mého na nic (hmm, od nejmenované firmy Gibson). Na druhou stranu když vezmu PRS (krom mého Customa 24 jsem ještě hrál na McCartyho a Customa 22) nebo třeba Parkery (Fly jsou boží kytary), tak tam je opravdu poznat, proč ta kytara stojí to, co stojí...

Jak jsem již napsal - od určité ceny ten rozdíl není ani tak slyšet, jako spíš cítit. Nevím co zrovna ty preferuješ za typ kytar, ale pokud jsem na superstraty, tak ti ani Gibson LP Custom nebude vyhovovat tolik, jako ibanezka nebo schecter za 15 nebo 20 tisíc. Ale když pak vezmeš do ruky jacksona nebo esp za 60 litříků, tak to ten rozdíl poznáš.

Ohledně toho dřeva - ono povedený dřevo v kategorii do 30 a povedený dřevo v kategorii za 70 bude docela rozdíl. Případně dohledej v UG fotografie mého PRS a uvidíš, jak hezky je rostlé. A to se na zvuku prostě podepíše.
Ono tohle je dost o preferencích, o tom, jakej zvuk ti sedí. Já když jsem kupoval svýho Gibsona, tak hrál nejlíp (pro mě) z asu 10, co jsme zkoušeli, přestože byl z nich nejlevnější (asi 60t), ale jinej by sáhnul po jinym LP, kterej třebo pro mě málo zpíval a byl utlumenější. Naproti tomu, jsem ještě neslyšel ibanezku, která by se mi líbila, a to včetně Vaie nebo třeba Satrianiho, všechny mi přijdou takový studený a upištěný. A něco podobnýho s PRSama (v některejch pasážích se mi líbí jeho zvuk u Oldfielda), mně prostě třeba přijde, že mahagon se na superstraty vůbec nehodí, naproti tomu mi lahodí zkreslenej zvuk z olše, ať už ze superstratů (ESP - M-II a KH mi zněj krásně, naproti tomu mahagonový Horiznony, který se mi strašně líběj, se mi vůbec nelíběj zvukem) nebo ze stratů, ať už s HB nebo singlama. Tim chci říct, že za vším stojí velkou měrou subjektivita každý osobnosti, kdo co hledá. A zrovna tak si umim představit, že tobě nesedí zvuk LP, kterej je sám o sobě taky dost specifickej. A oba máme ze svý pozice pravdu.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

biker_xx píše: Ono tohle je dost o preferencích, o tom, jakej zvuk ti sedí. Já když jsem kupoval svýho Gibsona, tak hrál nejlíp (pro mě) z asu 10, co jsme zkoušeli, přestože byl z nich nejlevnější (asi 60t), ale jinej by sáhnul po jinym LP, kterej třebo pro mě málo zpíval a byl utlumenější. Naproti tomu, jsem ještě neslyšel ibanezku, která by se mi líbila, a to včetně Vaie nebo třeba Satrianiho, všechny mi přijdou takový studený a upištěný. A něco podobnýho s PRSama (v některejch pasážích se mi líbí jeho zvuk u Oldfielda), mně prostě třeba přijde, že mahagon se na superstraty vůbec nehodí, naproti tomu mi lahodí zkreslenej zvuk z olše, ať už ze superstratů (ESP - M-II a KH mi zněj krásně, naproti tomu mahagonový Horiznony, který se mi strašně líběj, se mi vůbec nelíběj zvukem) nebo ze stratů, ať už s HB nebo singlama. Tim chci říct, že za vším stojí velkou měrou subjektivita každý osobnosti, kdo co hledá. A zrovna tak si umim představit, že tobě nesedí zvuk LP, kterej je sám o sobě taky dost specifickej. A oba máme ze svý pozice pravdu.
Však to nepopírám a popírat nebudu :wink: Celá hudba a hraní na hudební nástroje není o ničem jiném než o subjektivitě...

(Jinak jen detail - zvuk LP mi sedí, ale ještě jsem nenašel LP, u kterýho bych si řekl, že za ty prachy ta kytara prostě stojí, z různých důvodů. Teda - pomíjím ted PRS SingleCut :wink: )

PetrPeter 1975 - 2008
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Nero píše:Však to nepopírám a popírat nebudu :wink: Celá hudba a hraní na hudební nástroje není o ničem jiném než o subjektivitě...

(Jinak jen detail - zvuk LP mi sedí, ale ještě jsem nenašel LP, u kterýho bych si řekl, že za ty prachy ta kytara prostě stojí, z různých důvodů. Teda - pomíjím ted PRS SingleCut :wink: )
Jo, to je asi problém všech zavedenejch a tradičních značek ať už z jakýhokoliv oboru. V tý ceně je spousta marketingu a jinejch obchodních nákladů a ta prémiovost je taky dost relativní subjektivní věc. Je to to samý, jako s autama. Audi je taky jen převlečenej VW a kdejakej japonec je na tom stejně, jako Med nebo Bavor a za dvoutřetinový prachy. Taková je doba..
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Fluppy

Příspěvek od Fluppy »

Ahoj lidi, musím se Vám pochlubit se svou novou kytarkou :D Dnes jsem se stavil u -(konkurence)- abych se jen tak podíval na kytary... Protože jsem toužil dlouho po LP, hned jsem začal okukovat toho BaCHa a po vyzkoušení se mi začal líbit a tak nakonec skončil doma :D Jsem s ním spokojen, ale jako pokročilejší začátečník Vám kytaru moc odborně neposoudím. Jen bych chtěl říct, že BaCH není podle mě špatná značka, ale chápu že lidé co mají Gibson si myslí něco jiného :D Ještě jedna fotka:
Optimized-IMGP1135.JPG
BaCH LP nebo Squier Bullet Strat -> Zoom G2.1u -> Roland Cube 15x
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“