Výběr superstrata 10 000- 16 000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Bejk
Moderátor

Re: elektrická kytara pro začátečníka - rozpočet 10-15k

Příspěvek od Bejk »

Ahoj a vítej mezi nás :).

Předem tě chci pochválit, protože jsi si tu o tom opravdu něco přečetl a nechceš, abychom vše hledali za tebe.

Vyjádřil jsi se dost jasně, co chceš. Pouze pro pořádek, zde budeme vybírat kytaru a v ostatní věci ve správných sekcích. Jinak by to tu bylo šíleně pomotané.

Jsi ochotný vzít věci z bazaru? Protože s takovým rozpočtem tam vyberem nejen pro začátek :). Cvičit budeš v bytě, domě nebo snad na to máš nějakou odhlučněnou místnost (to se ptám jen já, abych začal přemýšlet nad kombinacemi aparátů a rozpočtem..., ale to patří do jiné sekce)?

A jaké kytary se ti třeba líbí (tvar)? Metal se dá hrát skoro na vše, záleží na snímačích a aparátu. Superstraty, explorery, véčka, SGčka a Les Pauly se silnějšími snímačemi si o to přímo říkají :). Záleží, co se ti líbí a sedne ti do ruky.

Až odpovíš na mé "podotázky" tak můžeme pokročit s výběrem dál ;).
tomt

Příspěvek od tomt »

Díky za přijetí :D .

Určitě bych dal přednost nové kytaře před bazarem.
Cvičit budu v baráku, ale do začátku budou sluchátka nutnost jinak by mě asi přítelkyně brzo vykopala pryč :) .

Jaké kytary se mi líbí? No tak těch je dost, ale do začatku bych asi chtěl takovou tu klasiku. Takže asi nějaký superstrat.

Jinak je mi to jasné. První by se vybrala kytara a pak bych založil jiné téma v aparátech a dle zbývajícího rozpočtu by se vybralo nějaké kombo nebo jak se tomu nadává.

Ještě dodám, že si nedělám iluze, že s tímto rozpočtem budu mít zvuk jak na těch videjích co jsem tu dal, ale když se to tomu bude aspoň slušně podobat, tak to bude super :) . Ale na učení to bude určitě v klidu.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Neber si to zle, ale rád bych tě zkusil přesvědčit, že bazar je opravdu výhodný a troufnu si říct, že se základními pravidly i bezpečný.

1) Bývají tam často kytary, které nesou minimální známky používání (kolikrát i v záruce) a jsou třeba za poloviční cenu, než nové. Takže tam seženeš kytaru o třídu lepší za stejné peníze jako za novou.
2) Často tam jsou kytary i od známých lidí zde z fóra, takže nižší riziko nějakého šuntu, protože už ji kupovali se zkušenostmi a nevybrali špatný kus.
3) V případě, že ti kytara nebude vyhovovat- tvar, krk, zvuk, váha nebo budeš chtít zkusit něco jiného (a věř, že ikdyž myslíš, že ne, tak po nějaké době změníš názor :) ), tak ji potom můžeš na bazaru opět prodat s minimální finanční ztrátou.
4) Několikrát se tu dokonce i někdo nabídl, že jeli se začátečníkem kouknout na kytaru společně a on mu ji zkouknul, když se na to dotyčný necítil.
5) Hromada lidí dnes hořce lituje, že neposlechli rady a trvaly na novém zboží, trochu se oťukali a vidí, co mohli mít za stenou cenu a nebo jim zaslzí oko, když vidí za kolik se tam jejich výbava dá prodat a kolik za ní dali oni. Já mezi ně naštěstí nepatřím a jsem jedině rád.

Toť vše, pokud i teď řekneš, že trváš na nové, tak už o bazaru ani slovo a kouknem se jen na nové.

Menší kombíčka jdou nastavit tak, že je zvuk v pohodě a přitom tě neslyší do vedlejší místnosti, ale samozřejmě, to už je pak na tobě, až to budeme řešit ve spravné sekci- konec OT.

Jinak iluze si klidně nedělej, ale s tímhle rozpočtem se dá vybrat hodně slušná výbava (zvlášť na bazaru) a zvuku na videích se budeš moct i přiblížit (pokud vynecháme studiovou kvalitu atd.)

Tvoje původní vlákno jsem sloučil s jedním starším (náhodou jsem ho zakládal já), tak si ho pročti, pokud jsi to neudělal a myslím, že ti pomůže nastínit situaci (např. vysvětlení různých typů tremol, pokud bys ho na kytaře chtěl atd.)
speed8
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr superstrata 10 000- 16 000

Příspěvek od speed8 »

Zkusím ti poradit.

Kytara - jako začátečníkovi ti doporučím jedno. Kup si kytaru, která se ti líbí. Protože v této fázi nepoznáš, jestli hraje a třídu, dvě, tři lépe jak levnější. V tuto chvíli jak jsou všude výprodeje, tak se dají koupit skvělé kousky za super peníze - bohužel pro tebe - kytary od 10 tisíc.
Kombo - jestli tě nemusí slyšet sousedi, tak běž do dobrého multiefektu s výstupem na sluchátka a aux in - např. ledvina od Line6 nebo ZOOM G3 (možná G1Xon - s tím ale nemám osobní zkušenost). Třeba ten ZOOM G3 - je přehledný, intuitivní a má velmi kvalitní simulace aparátů - marshall, diezel, engl. Do toho všeho se ještě můžeš seznámit s efektovými krabičkami. Jako obrovskou výhodu vidím v tom, že si do multiefektu můžeš pustit MP3, hudbu a hrát se svojí oblíbenou kapelou. Kdybych znovu na kytaru začínal, tak bych to takto udělal.
Jestli chceš, aby tě slyšeli sousedi, tak běž do komba - to ti ale neporadím, nemám zkušenosti.

Kabel ti bude stačit nějaký levný za stovku, dvě. Trsátek si kup vícero druhů - uvidíš, které ti bude vyhovovat nejvíce. Ladičku ani nepotřebuješ, jestli máš telefon s Androidem, iOS nebo dobrý přístup k youtube.
tomt

Příspěvek od tomt »

Díky za sloučení, vůbec to ničemu nevadí :).

Ohledně bazaru. To co jsi napsal má hlavu a patu a je mi to tak nějak jasné. Ale jelikož jsem totální laik tady v tomhle, tak kdyby mě někdo předváděl kytaru, tak stejně poznám prd jestli je to ok nebo jsou tam nějaké krpy. Proto bych se spíše přikláněl k nové kytaře, kde kdyby se vyskytl nějaký problém, tak bych jí mohl vrátit a vyměnit za nějakou jinou.

Můj plán byl totiž takový, že by se tu doporučili nějaké kytary, já si vybral ze dva kusy a pak si zajel do konce týdne do Brna do kytar.cz a nějakou koupil i s tím ostatním vybavením. Jelikož mám teď volno celej týden, tak na to mám čas. Až zase začnu makat, tak už se opět nikam nedostanu. Nejsem z Brna, ale od Zlína, takže když mám volno, tak je Brno v klidu.

Ohledně toho multiefektu nebo comba. To pořeším až pak. Až budu mít vybranou kytaru, tak se zaměřím na tohle. Pak to vyberu dle toho, kolik peněz na to zbude, případně něco málo přihodím (+-1-2k).

V každém případě díky hoši za komentáře. tak nějak věřím, že to tu klapne :)

Takže jestli se tu nějaká dobrá duše bude cítit a hodí sem nějaký odkaz na kytaru, tak pokud možno, tak nějakou co mají na kytary.cz a případně jí mají i v Brně skladem.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Kytara - jako začátečníkovi ti doporučím jedno. Kup si kytaru, která se ti líbí. Protože v této fázi nepoznáš, jestli hraje a třídu, dvě, tři lépe jak levnější. V tuto chvíli jak jsou všude výprodeje, tak se dají koupit skvělé kousky za super peníze - bohužel pro tebe - kytary od 10 tisíc.
Bohužel musím nesouhlasit. Když na to má finance a chce to do toho dát, tak proč si hned nekoupit kytaru, která mu vydrží déle než nějaký ten rok, než pozná rozdíly mezi špatnou a lepší? Teď nepozná rozdíl, ale až ho pozná, tak tu co si vybral vezme a zahodí nebo jak (zvlášť pokud si koupí novou, zbytečně na ní bude tratit při prodeji)? To, že si koupí takovou, která se mu bude líbit je samozřejmost, ty by sis byť jako začátečník koupil nějakou, která se ti nelíbí?
To tady potom nemusíme být, jen do každého threadu napíšeme: Vyber si co se ti líbí a užij si to :roll: .

Aparáty a alternativy budeme řešit později a ve správné sekci, protože možností je spousta, zvlášť při slušném rozpočtu.

Já jsem zastáncem klasické ladičky ( pokud se nerozhodne pro nějakou PC alternativu se zvukovkou místo komba), pořídíš jí za cca 250 Kč a staráš se jen 1 za rok o baterku. A většina modelingových aparátů má stejně už ladičky v sobě. Ale jsem rád, že jsi zmínil i tyto alternativy.
tomt

Příspěvek od tomt »

Tak jsem se mrknul na kytary.cz a díval se po nějakých kytarách co se mi líbí :). Dám sem pár odkazů a rád bych znal váš případný názor. Znovu jen upřesním, že jsem laik a prd se v tom vyznám, takže to jsou spíše kytary, které se mi líbí co se vzhledu týká, takže jestli by byla dostačující nebo ne, nechám na vás a podle toho bych se pak rozhodl. Zkusím to z úžit na 3 různé kytary a z těch bych pak vybral dvě a pak případně na místě se rozhodl kterou bych si koupil.

Ohledně ladičky a dalších drobností to neřešte. To do rozpočtu počítat nebudu, protože jsou to nízko položkové věci (ladička, stojan, trsátka...atd.).

Takže první kousek co se mi líbí je zde:
http://kytary.cz/cort-evl-x7-bk/HN134971/
http://kytary.cz/ibanez-rg-350dxz-wh/HN117172/ případně její černá varianta http://kytary.cz/ibanez-rg-350exz-bk/HN117174/
http://kytary.cz/ibanez-rg-370dxz-bk/HN117171/
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

S Ibanezkama nešlápneš vedle. Jen jsou pro mě na jedno brdo. Jako problém bych viděl floyd rose. Jsi si jistý, že ho chceš? Protože začátečníkům může dělat problém výměna strun - při každé výměně musíš seřídit tremolo (pružiny, dohmat, oktávy, doladění).

Já teď hodně přemýšlím o této http://www.music-city.cz/ibanez-rgir-20 ... 29480.html Jen škoda toho palisandrového hmatníku, víc by ji slušel eben. https://www.youtube.com/watch?v=QdOrKb4zX2g
tomt

Příspěvek od tomt »

To je fakt. Na to jsem před tím zapomněl. Určitě bych chtěl s pevnou kobylkou. Myslím, že pro začátek to bude určitě více přívětivější, když bych si časem měnil struny.

Jinak ta kytara co jsi tu hodil odkaz vypadá moc hezky. Ukládám si to jako adepta číslo 1 :).
torst

Příspěvek od torst »

tomt : jestli jsi úplný začátečník, pak je kytara za 10t. trochu luxus, ale je to na tobě. Samozřejmě se také přikláním k bazaru, tam bys slušnou jetou Ibanez koupil za 1/2. Ale rozumím i tvým důvodům, nemáš zkušenosti a prodejna je záruka, jasný.
Floyd Rose - mám s ním 3 kytary, u jedné udělanej doraz jen pro dolní úvrať, jinak je ladění opravdu laboratoř. Tomu se zatim vyhni a kup kejtru s pevnou kobylou nebo se stratovským vibrátem a pružiny dotáhni tak, aby kov dosedl k tělu a páčilo se jen dolů. Pro seznámení s el. kytarou je vibrapáka milá zajímavost, úplně bych se té možnosti nezbavoval.
Např.:
http://hudebnibazar.cz/ibanez-170dx-oba ... /ID855211/
http://hudebnibazar.cz/ibanez-sa-120-ex-bk/ID878001/
http://hudebnibazar.cz/ibanez-sa120/ID875269/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Kolik lidí, tolik chutí. Moje zkušenosti níže, podotýkám, že jsem líný starý uživatel s minimální ochotou přizpůsobovat se nástroji ;)
1) Floyd se dá jednoduše zablokovat, tam bych problém neviděl. Já jsem tak hrál s Jolanou (Schaller) i Ibanezou (ZR tremolo) a jako velké plus bych viděl téměř nerozladitelný nástroj, navíc výměna prasklé struny i následné naladění je pohoda. Na odblokovaném floydu to byl naopak slušný opruz.
2) Pořádně si vyzkoušej, jestli ti nebude vadit při hraní případný prostřední singl (pokud to bude kytara HSH nebo HSS) a poloha volume potenciometru. Tahle kombinace je pro mě důvodem, proč nikdy nepůjdu do klasického strata s vystouplými magnety - i dotažený prostřední snímač mi překáží a s volume neustále nechtěně manipuluju malíčkem.
3) ještě krátce uvedu na pravou míru to, co psal výše speed8: na chrchlátku typu MS-4, CR3 apod. asi opravdu nepoznáš rozdíl v kabelu za 100 a 500, na aparátu za tři tisíce ale už ano (vlastní zkušenost s 4.5m Bespecem a Elixirem). Co se týče mulťáku a mp3, jen poznámka, když se to bude řešit jinde - G3 nemá AUX.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Rozdíl v kabelu nepoznám ani na hlavě za 15 tisíc :)
Hrál jsem doteď na nějaký Proel za 250 Kč 6m a propojky warwick. Před měsícem jsem si koupil X metrů SommerCable XXL, k tomu nějaké neutriky za stovku kus. Jediný rozdíl, který pozuruji, tak že se eliminoval částečně brum (šum) - straťák s noiseless snímači nebrumí teď už vůbec (při vyšší hlasitosti samozřejmě). Takže to bych fakt nehrotil.
Asi jsem se unáhlil s tím G3. Já měl za to, že má vstup pro MP3 - protože já hraji v 95% s podkladem. Možná, že jsem G3 propojil přes USB s PC a hudba hrála z PC.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Asi jsem se unáhlil s tím G3. Já měl za to, že má vstup pro MP3 - protože já hraji v 95% s podkladem. Možná, že jsem G3 propojil přes USB s PC a hudba hrála z PC.

Asi to bude OT,ale G3 umí přes USB ,propojuji PC-G3-kombo a hraji s podkladem...
krasty

Příspěvek od krasty »

A co třeba tenhle kousek? Měl jsem několik kousků u Andertonsnů v ruce a byl jsem spokojený. Cena za novou mě moc nebrala, ale bazar už začíná být zajímavější. A s bazarovou cenou se dá určitě ještě trochu "pracovat".
Ale chce to vyzkoušet, jestli by Ti seděla.

http://hudebnibazar.cz/prodam-kytaru-ch ... /ID880002/
tomt

Příspěvek od tomt »

Zvažoval jsem přes noc zda koupím kytaru novou nebo přes bazar a ve finále jsem se rozhodl, že vezmu novou.

Proto bych vás chtěl poprosit, jestli byste sem nedali odkazy na nějaké kytary z eshopu. Optimálně z kytar.cz a aby jí měli skladem v Brně, kde bych si ji v pátek zajel koupit a mohl si jí případně i ošahat a nechat předvést. Ale to není podmínkou. Pokud by byla kytara z jiného eshopu, tak si jí necham poslat a budu doufat, že to bude cajk. V nejhorším případě jí vrátím nebo vyměním.

Kytara by měla mít pevnou kobylku. Na značce nezáleží, takže to nemusí být jen ibanezka.
Rozpočet je těch 15k +- 1k. Ale v tom je započítaný i nějaký ten aparát do 4k max. Takže kytara by se měla pohybovat někde mezi 11-12k.

Ve čtvrtek bych to tu uzavřel a nějakou vybral a pak se podle toho rozhodl. Buď cesta do Brna v pátek nebo objednal přes net.

Poprosil bych tedy nějaké ochotníky o odkazy :wink:
Předem díky.
Naposledy upravil(a) Bejk dne 30.12.2014 18:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Neznám slovo Svažoval a dost mě štvalo na pohled :)
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

tomt píše:Svažoval jsem přes noc zda koupím kytaru novou nebo přes bazar a ve finále jsem se rozhodl, že vezmu novou.

Proto bych vás chtěl poprosit, jestli byste sem nedali odkazy na nějaké kytary z eshopu. Optimálně z kytar.cz a aby jí měli skladem v Brně, kde bych si ji v pátek zajel koupit a mohl si jí případně i ošahat a nechat předvést. Ale to není podmínkou. Pokud by byla kytara z jiného eshopu, tak si jí necham poslat a budu doufat, že to bude cajk. V nejhorším případě jí vrátím nebo vyměním.

Kytara by měla mít pevnou kobylku. Na značce nezáleží, takže to nemusí být jen ibanezka.
Rozpočet je těch 15k +- 1k. Ale v tom je započítaný i nějaký ten aparát do 4k max. Takže kytara by se měla pohybovat někde mezi 11-12k.

Ve čtvrtek bych to tu uzavřel a nějakou vybral a pak se podle toho rozhodl. Buď cesta do Brna v pátek nebo objednal přes net.

Poprosil bych tedy nějaké ochotníky o odkazy :wink:
Předem díky.
To si snad můžeš vyfiltrovat co maji v Brně :roll: nebo jseš snad nesvepravnej...
Když se na to koukneš tak celkem rychle uvidiš z čeho můžeš vybírat.
Tak až tam budeš vyzkoušej tuhle http://kytary.cz/washburn-parallaxe-pxm-100-c/HN145881/
Mě se ta řada parallaxe líbí.
torst

Příspěvek od torst »

Washburn paráda, připojuju se. ten úchyt krku, to je soda !! To jsem ještě takhle zezadu neviděl. Nunův patent !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
krasty

Příspěvek od krasty »

torst píše:Nunův patent !
To není Nunův patent. Tzv. "Stephens Extended Cutaway " jsem už dříve viděl u RJW Guitars, kteří nimojiné údajně stavěli pro Nuna prototypy N4. Google by určitě věděl víc....
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Za Washburna bych se taky přimluvil, když nechceš bazar, tak z nových dobrá volba. Určitě ho zkus, jestli ti sedne.
tomt

Příspěvek od tomt »

Arcilucifer: nemyslel jsi spíš tuhle?
Http://www.kytary.cz/washburn-parallaxe ... /HN145880/

Tato má pevnou kobylku a ta druhá tremolo. V každém případě díky za tip.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“