SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...
Pravidla fóra
Re: SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...
Kdepak, Ocelářská 937 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ocelářská 937 je asi 150 metrů vzdušnou čarou od Českomoravské, jak jsem psal... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak to jo. 
Ok, původní příspěvek přepíšu. Na "to už je moc".
Ok, původní příspěvek přepíšu. Na "to už je moc".
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Pokud jsou v ceně i struny, tak to docela 'de.Amid píše:výměna strun za 150Kč?
hmmm, Tenson, že?Kamahl píše:Pokud jsou v ceně i struny, tak to docela 'de.Amid píše:výměna strun za 150Kč?
- Nero
- Rádce
Aktualizace a rozšíření prvního postu. Nyní snad obsahuje vše podstatné. Pokud máte něco, co by mělo být doplněno, napište.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ibanez snímač
Ahoj, chtěl bych se vás zeptat na vaše osobní zkušenosti, kamarád mi pravděpodobně uhodil do kytary, následkem čehož se mi nějak povolil první snímač za krkem a jaksi se propadl dolů. Sundal jsem tedy struny a chvilku šrouboval a podařilo se mi dostat snímač zpět. Jenže ted nevím, jak "vysoko" pod strunami byl, tudíž nevím jestli ho mám správě, nevíte přibližně, kde by tak měl být? Nemám to odnést někam do hudebnin ? Děkuji za odpověd 
Už to tu bylo mnohokrát probíráno. Neexistuje univerzální poučka, jak mají být snímače vysoko. Každopádně výrobci snímačů a kytar to mnohdy uvádí v příručkách a manuálech. Pokud si nejsi jistý a chceš to mít tak, jak to "má být", podívej se do nich. Spíš ale dej na vlastní sluch. Vzdáleností snímače od strun se dá docílit celkem znatelné změny zvuku a síly produkovaného signálu.
Každopádně třeba zde je o tom celé téma: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... ml#p222831
Každopádně třeba zde je o tom celé téma: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... ml#p222831
-
John M. William
Nefunguje.. Nevíte někdo o alternativním - kvalitním návodu?Fender: Stratocaster - http://www.fender.com/support/stratocas ... _guide.php

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
- Nero
- Rádce
http://www.fender.com/support/articles/ ... etup-guide
Let Google be your friend... Funguje to dál, jen to Fender asi přemístil, v původním článku jsem to opravil.
Let Google be your friend... Funguje to dál, jen to Fender asi přemístil, v původním článku jsem to opravil.
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
Ad ceny na ocelarske.. jestli buttonama mysli drzaky na popruh, tak to me vyslo asi na tricet korun..
Cusik lidi,opravdu bych ocenil vedet neco vic o me kytare Ibanez SX udrzba serizovani neco o kobylce atd atd

- Nero
- Rádce
To je hezké - a jaká že je otázka?
A než ji položíš nahlas, nejdřív se zeptej tady:
A než ji položíš nahlas, nejdřív se zeptej tady:
PetrPeter 1975 - 2008
- TakJakyhoMeZnas
-
John M. William
Škoda, že mele tak rychle..TakJakyhoMeZnas píše:doporučím -

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
-
BiGSh0cK
zdravím, měl bych na vás pár dotazů:
1. Četl jsem, že když přišroubuji tremolo páku, tak se mi nebude kytara tolik rozlaďovat (zpevňuje kobylku či co), já mám bohužel kytaru s tremolem ale vůbec ho nepotřebuji (kytaru jsem si nevybíral sám), při hraní o ní občas zavadim rukou a navíc docela kazí celkový vzhled kytary, který je jinak opravdu povedený...hraju bez ní a občas musím během cvičení doladit (tak +- jednou za 20 minut jsou některé struny o pár Hz posunuté), tak mě napadlo, jestli by se tam místo té páky nedal našroubovat nějaký šroub, aby se to tolik nerozlazovalo...co myslíte?
2. Nedávno jsem vyměnil struny a spodní E a A mi nějak drnčí, ale není to klasické drnčení jako když struny zavadí o pražce, trochu by se to dalo přirovnat k cemballu ale ne uplně jako cemballo jenom taková barva tónu lehce...zkusil jsem strunu natáhnout znova, bez výsledku...myslel jsem že jsem mohl strunu nějak poškodit, tak jsem vyměnil znovu všechny struny (předtím D'Addario teď Ernie Ball), ale zase to samé...na strunách z výroby jsem si ničeho takového nevšiml, pak jsem měnil jenom spodní Ečko, které mi prodali v obchodě za 16Kč, také bez problémů, až teď u těch kvalitnějších jsem si toho všiml...může to být taky tím, že ještě struny nejsou ohrané (mám je od včera a hrál jsem asi hodinu a půl), nebo může být problém někde jinde?
3. Seřídil jsem si oktávy ale když zahraju stejný tón v 0 a v 5 poloze na druhé struně tak i podle sluchu nejsou tóny stejné, je tam celkem velký rozdíl, i ladička ukazuje velké rozdíly
kytara: BACH BST BACH TRAR
Díky
1. Četl jsem, že když přišroubuji tremolo páku, tak se mi nebude kytara tolik rozlaďovat (zpevňuje kobylku či co), já mám bohužel kytaru s tremolem ale vůbec ho nepotřebuji (kytaru jsem si nevybíral sám), při hraní o ní občas zavadim rukou a navíc docela kazí celkový vzhled kytary, který je jinak opravdu povedený...hraju bez ní a občas musím během cvičení doladit (tak +- jednou za 20 minut jsou některé struny o pár Hz posunuté), tak mě napadlo, jestli by se tam místo té páky nedal našroubovat nějaký šroub, aby se to tolik nerozlazovalo...co myslíte?
2. Nedávno jsem vyměnil struny a spodní E a A mi nějak drnčí, ale není to klasické drnčení jako když struny zavadí o pražce, trochu by se to dalo přirovnat k cemballu ale ne uplně jako cemballo jenom taková barva tónu lehce...zkusil jsem strunu natáhnout znova, bez výsledku...myslel jsem že jsem mohl strunu nějak poškodit, tak jsem vyměnil znovu všechny struny (předtím D'Addario teď Ernie Ball), ale zase to samé...na strunách z výroby jsem si ničeho takového nevšiml, pak jsem měnil jenom spodní Ečko, které mi prodali v obchodě za 16Kč, také bez problémů, až teď u těch kvalitnějších jsem si toho všiml...může to být taky tím, že ještě struny nejsou ohrané (mám je od včera a hrál jsem asi hodinu a půl), nebo může být problém někde jinde?
3. Seřídil jsem si oktávy ale když zahraju stejný tón v 0 a v 5 poloze na druhé struně tak i podle sluchu nejsou tóny stejné, je tam celkem velký rozdíl, i ladička ukazuje velké rozdíly
kytara: BACH BST BACH TRAR
Díky
-
woro90-1
Páka proti rozlaďování, zpevňuje kobylku - no to mě podrž. snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
To si pleteš se zašpalkováním (docílení toho, že je tremolo úpnlně nepohyblivé)BiGSh0cK píše:když přišroubuji tremolo páku, tak se mi nebude kytara tolik rozlaďovat
A naladil jsi prázdné struny po seřízení oktáv?BiGSh0cK píše: 3. Seřídil jsem si oktávy ale když zahraju stejný tón v 0 a v 5 poloze na druhé struně tak i podle sluchu nejsou tóny stejné, je tam celkem velký rozdíl, i ladička ukazuje velké rozdíly
A s tím drnčením - může být víc míst, kde se to ozývá, chce to vysledovat a podle toho seřídit prohnutí krku/kameny na kobyle.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
-
BiGSh0cK
tak když to tremolo nepoužívám tak by možná nebylo uplně zbytečný to zašpalkovat...teda jestli to neni nějakej velkej a složitej zásah do kytary...nějak o tom nemůžu nic najít 
struny jsem samozřejmě naladil, napadlo mě špatné prohnutí krku ale podle oka se mi to zdá taky OK (ale jako jsem začátečník možná že taky ne
)
k tomu drnčení: nedrnčí to na žádném určitém pražci, spíš jakoby to vycházelo přímo z tý struny jakoby prostě ta struna měla takový zvuk doopravdy mít, ale mě se to moc nezdá
...taky mám pocit že musím struny víc domačkávat aby mi nedrnčely, ale možná že je to jenom subjektivní pocit nemůžu to porovnat přesně...taky když mi tyto dvě struny zadrnčí při malém zmáčknutí nebo se dotknu rozkmitané struny trsátkem tak drnčí na dost vysoké frekvenci, to taky u těch straných strun nebývalo...snad jsem to teď popsal přesněji kdyžtak se to pokusím nahrát ale nemám na to moc kvalitní věci pochybuju že to bude slyšet 
struny jsem samozřejmě naladil, napadlo mě špatné prohnutí krku ale podle oka se mi to zdá taky OK (ale jako jsem začátečník možná že taky ne
k tomu drnčení: nedrnčí to na žádném určitém pražci, spíš jakoby to vycházelo přímo z tý struny jakoby prostě ta struna měla takový zvuk doopravdy mít, ale mě se to moc nezdá
-
woro90-1
Ohrané struny mají na vysokých frekvencích velké tlumení, proto jejich zvuku chybí výšky. Proto se mění.
Přečti si ten návod.
Přečti si ten návod.