"Gibson" z Číny

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Zamčeno
Redneck-Guitars

Re: "Gibson" z Číny

Příspěvek od Redneck-Guitars »

Rozhodně tu nechci obhajovat to jak jsou kytary co vozím něco úžasného,každý z vás si tu může objednat v Číně takovou podobnou repliku sám.Těch fabrik s tím je tam hromada.

Každopádně u mě nemusíte platit předem,maté kytaru lépe osazenou,taky záruku kvality servis,a vrácení peněz.

Prodej kytar mě baví tohle je cesta jak to uskutečnit,snažím se to dělat co nejlépe,a jak vidíte zatím jsem se nedočetl žádné negativní recenze.

Odpověd pro online hero s nickem arcilucifer: až půjde ráno syn do školky nezapomente mu to připomeneout.

Odpověd pro Sajmon: na Hardwaru se lze dohodnout vždy mám něco jiného v nabídce není to stále,podle toho jak koupím,ale třeba kobylka/tremolo Wilkinson nultý pražec TUSQ originální ladící mechanika Grover snímače Wilkinson/Artec a další :)
grock

Příspěvek od grock »

Já myslel klasickou gibson open book hlavu.
Přílohy
$_57.jpg
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
grock

Příspěvek od grock »

A typická kopie...
Přílohy
3_839351.jpg
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
neo50

Příspěvek od neo50 »

grock píše:A typická kopie...
Aha tak zas až tak hluboko do toho nevidím ale myslím, že je to na jednu stranu dobře, aspoň je poznat že je to fejk ne? :-)
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

No, jak chcete. Já kdybych si chtěl nechat udělat "repliku" kytary, zajedu raději za našim českým, či moravským kytarářem. Mají to dražší, některé je nutno uhánět a otravovat, ale výsledek většinou snese porovnání s dobrýma originálama.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

OK, tak jsem to vyprávěl ale nevedlo se, bez obrazku to není pry ono, tak jsem něco vybral
Obrázek
Můžeš tedy poslat nějaké fotky z výroby?
Redneck-Guitars

Troufl bych si říct že je to Vietnamec,ale nejsem si jistej,rozeznat je mi často dělá problém.

Nějaké fotky z výroby jsi těd zaslal :) vše bude na webu,něco tam přidám určitě,taky videa jak co hraje.
arcilucifer

No me, nebo možná i nás by zajímalo jak ta dílna vypadá, jak to tam je vybaveny-pokud to tedy není problém nějakou fotku sem postnout.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Ty jo ten strunník je fakt fekal... známý z britanie co mu poslali kytaru s nalomeným krkem je tak dlouho buzeroval až mu zadara poslali druhou a ta už byla v cajku :D . Nicméně tohle je poprvé co vidím takovou šílenost na čínském faku. To jsem fakt ještě nezažil. Jako na fuknčnost to vliv nemá, ale je to hnus :D
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Redneck-Guitars píše:Já padělky nevozím vozím legální repliky
I bez loga je to nelegální. Nebo nám snad chceš namlouvat, že máš licence od Fendera, Gibsona atd? Prý "férový chlap" :lol:
Redneck-Guitars

dArtagnan píše:
Redneck-Guitars píše:Já padělky nevozím vozím legální repliky
I bez loga je to nelegální. Nebo nám snad chceš namlouvat, že máš licence od Fendera, Gibsona atd? Prý "férový chlap" :lol:

S tím s tebou musím naprosto nesouhlasit,to by každý kytarář v ČR byl nelegální,i takový Bach Fokus a všechno ostatní by byla nelegální výroba.

Kytary jsou jiné i rozměrově,jsou jen velmi podobné,jedině s čím by se mohl Gibson/Fender atd soudit je podobnost tvaru,ale to by nikdo nemohl dělat les pauly..

Pokud je zde nějaký rozdíl je to legální,když bych ted chtěl vyrábět telefony myslím že by mi musel dát svolení Martin Cooper ?

Nejsem firma co je na trhu s kytarama abych potřeboval a řešil nějaké licence.

Želvičko.
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Dělají to i ostatní, takže je to v pořádku? To je fakt fér. Dobře víš, že kdyby Fender a spol chtěli, oberou tě o poslední halíř. Spoléháš na to, že na malé ryby kašlou. Mně je to celkem fuk, ale ty sladké řeči o poctivosti, slušnosti a jak z toho vlastně nic nemáš by sis mohl odpustit, je to komické.
PS: Bach, Fokus a kytaráři nelákají klientelu na "legální repliky", ty jsi o level výš než oni.
Redneck-Guitars

dArtagnan píše:Dělají to i ostatní, takže je to v pořádku? To je fakt fér. Dobře víš, že kdyby Fender a spol chtěli, oberou tě o poslední halíř. Spoléháš na to, že na malé ryby kašlou. Mně je to celkem fuk, ale ty sladké řeči o poctivosti, slušnosti a jak z toho vlastně nic nemáš by sis mohl odpustit, je to komické.
PS: Bach, Fokus a kytaráři nelákají klientelu na "legální repliky", ty jsi o level výš než oni.
Já naprosto nikoho nelákám na legální repliky,na repliky upozornuji pouze z toho důvodu že je o mě velmi známo že kytary vozím z Číny,a mnoho lidí by mělo zájem klasický padělky které nenabízím.

Dobře vím že by mi Fender Gibson ani Hannan Montana nemohli nic odebrat ! ne kvůli tomu že jsem malá ryba ale kvůli tomu že nic nedělám nelegálně.

Na svoji slušnost jsem upozornil v rámci předchozí konverzace,kde jsem byl označen naprosto neidentifikovatelně za šmelináře.

Naprosto nevím kdo jsi,sedíš za klávesnicí na židli z Číny,naprosto bezdůvodně se do mě navážíš a prskáš do obrazovky a chrlíš naprosto šíleně omezené názory ničím nepodložené.

Seber se a začni něco se sebou dělat,věnuj se tomu co tě baví a nestarej se o druhé,místo toho abys tu posedával na foru a naprosto nesmyslně se dohadoval.

Svoje příspěvky raději smaž nebo působíš dost zakomplexovaně ONLINE HERO.

Dneska se seber a běž mě nahlásit na hlavní nádraží,třeba se ti trochu uleví že jsi opět trochu pomohl svému komplexu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud řekneš "legální replika", znamená to asi pro většinu lidí to samé jako "licencováná přesná kopie". Což tyhle nástroje ale opravdu nejsou, protože jediné licencované repliky zmiňovaných Fender a Gibson jsou Squier a Epiphone.

Pokud to je přesná kopie a není licencovaná, je její výroba nelegální. Výrobci kytar mají velmi dobře patentované právě tvary, a aby výroba napodobenin nebyla napadnutelná, musí se tělo znatelně lišit. Kdyby Fender nebo Gibson chtěli, nebyl by problém zavřít většinu čínských továren, kde je kopírujou. Ale to je pod jejich rozlišovací úrovní a hlavně to postrádá smysl, pokud teda nedávají na nástroje loga. Pro Gibson má smysl se soudit s firmami typu PRS (kde se soudili kvůli SC, neúspěšně).

Pokud to není přesná kopie, mělo by to být kupujícímu jasně řečeno, jinak to není férový přístup.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Redneck-Guitars

Pokud by Fender/Gibson chtěl nezavřeli by v Číně žádnou továrnu,v Číně je tato výroba legální.Maximálně by mohli dosáhnout toho že by se tam přestali vyrábět originály.

Co se týče mě tak všechny informace dodávám,kdyby tomu tak nebylo mohl bych to zavřít.

Výrobci mají patentovaná především LOGA,podívej se na smartphony vždit je to všechno na jedno kopyto.

Jak říkám Gibson atd se může soudit pouze o podobnosti tvaru,ale jak tam je sebemenší rozdíl je to už legální.

To by jsi si doma nemohl podle šablony ani udělat home made les paula nebo by jsi okamžitě Vietnamec.

Vím že zrovna Gibson má pocit že snad vymyslet Kytaru,nechává si vyrábět v Číně snad skoro vše,nevyplatilo by se mu tam něco zavírat,pak v USA natiskne Made IN USA a běží to do světa za padesát táců.
arcilucifer

Vím že zrovna Gibson má pocit že snad vymyslet Kytaru,nechává si vyrábět v Číně snad skoro vše,nevyplatilo by se mu tam něco zavírat,pak v USA natiskne Made IN USA a běží to do světa za padesát táců.

Redneck-Guitars

blbost, některý hardware se tam vyrábí, ale ne kytary a už vůbec ne jak tady mystifikuješ řady za 50 tis.
Ps: co ty fotky 6 kytarářů a dílničky?
Redneck-Guitars

arcilucifer píše:

Redneck-Guitars

blbost, některý hardware se tam vyrábí, ale ne kytary.
Ps: co ty fotky 6 kytarářů a dílničky?
Prakticky všechen HW se vyrábí v Asii,co vím tak dřevo prý ne.

Co znamená že se to namontuje v USA a osadí,to je jako s kuřaty z Polska narodí se tam,ale tady se naporcují a zabalí a je to Český výrobek.

Informace o šesti lidech mám přímo od majitele dílny,ale vzhledem k tomu jak dlouho to vždy trvá než to vyrobí věřil bych tomu.Každopádně dokud tam nepojedu osobně a neuvidím to vlastní oči nemohu se dohadovat.

Fotografie dílny přidám na web,budou dostupné pro zájemce a zvědavce kytar co vozím,rozhodně ale nebudu nic přidávat a zde a rozvíjet tu další nekonečně táhlá témata.

Ty jsi zrovna jeden z těch co na mé kytary narážel a nazval mě šmelinářem.Nemám tedy zapotřebí ti tu zde něco zveřejnovat.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

klasicka ukazka postupneho upadku nasi civilizace, kdy technologie predbihaji moralku...

Prekupnik ktery obchoduje s "legalnimi replikami", coz jsou podvodne kopie bez loga, ktere si kupujou lidi co chteji "original" a nechce se jim zbytecne platit, se rozciluje ze neni smelinar a zacina urazet svoje kritiky. Nepovazuje se za podvodnika, stejne jako Rath, nebo stejne jako my se nepovazujeme za zlodeje kdyz stahujeme muziku, filmy nebo serialy... nasi kytarari, kteri udelaji kopii i s logem (zakaznik to chce), gibson drceny konkurenci, vysokymi naklady a svymi odbory na drahe nastroje vali cinsky HW, a do toho neustale nemilosrdne vyzadujeme jeste nejakou tu slevu (takze ceníky uz slouzi jenom jako pro jeji vypocet)
A do toho samozrejme rozumim touze oblbovat posluchace "znackou", protoze drtiva vetsina fórových odborníku by stejne poslepu neznala gibsona cinskeho od americkeho (stejne jako za plentou nepoznali znalci stradivarky od modernich skřipek, prestoze primo na toto tema napsali nekolik knih, aukčních posudku za miliony a obhajili par doktoratu) a brazilec bezostysne filmujici penaltu a pred celym svetem dekujici nebesum a bohu, ze mu to rozhodci sezral (pritom by se za to mel smazit v pekle)

neprijde vam to fakt uz vsechno na hlavu postavene?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
arcilucifer

Ty jsi zrovna jeden z těch co na mé kytary narážel a nazval mě šmelinářem.Nemám tedy zapotřebí ti tu zde něco zveřejnovat.
uražený pan kytarář?

Samozřejmě, že v rámci ušetření se určité komponenty vyrábějí na východě, ale..viz výše výstupní konrola.
Třeba Floyd rose svoje levnější tremola vyrábí v Koreji atd. samozřejmě, že výroba na východě neznamená automaticky že to bude špatně hrát.

To že nemáš potřebu nic zveřejňovat znamená, že nic nemáš?

(XXIX, 142 n.) Výklad prof. Josefa Jánka o slově šmelina, šmelinář zaznamenal prof. Fr. Trávníček ve Svobodných novinách a připojil poznámku, že šmelina většinou „znamená to, s čím se keťasuje, zboží, které je předmětem šmelinaření“. Prof. Trávníček soudí, že Jankův předběžný výklad uspokojí mnohé z těch, kdo se pídili po etymologii slova šmelina. — Naši čtenáři upozorňují na jiné možné výklady. Pan dipl. sec. pol. Ludvík Jehl připomíná, že v židovském žargonu, běžném a známém i v Praze právě ve vrstvách, z nichž slovo šmelina asi vzešlo nebo k nimž nemá daleko, existuje slovo šmé s významem „dobrý obchod, kšeft, něco výhodného“ a pod.
Redneck-Guitars

hyenik píše:klasicka ukazka postupneho upadku nasi civilizace, kdy technologie predbihaji moralku...

Prekupnik ktery obchoduje s "legalnimi replikami", coz jsou podvodne kopie bez loga, ktere si kupujou lidi co chteji "original" a nechce se jim zbytecne platit, se rozciluje ze neni smelinar a zacina urazet svoje kritiky. Nepovazuje se za podvodnika, stejne jako Rath, nebo stejne jako my se nepovazujeme za zlodeje kdyz stahujeme muziku, filmy nebo serialy... nasi kytarari, kteri udelaji kopii i s logem (zakaznik to chce), gibson drceny konkurenci, vysokymi naklady a svymi odbory na drahe nastroje vali cinsky HW, a do toho neustale nemilosrdne vyzadujeme jeste nejakou tu slevu (takze ceníky uz slouzi jenom jako pro jeji vypocet)
A do toho samozrejme rozumim touze oblbovat posluchace "znackou", protoze drtiva vetsina fórových odborníku by stejne poslepu neznala gibsona cinskeho od americkeho (stejne jako za plentou nepoznali znalci stradivarky od modernich skřipek, prestoze primo na toto tema napsali nekolik knih, aukčních posudku za miliony a obhajili par doktoratu) a brazilec bezostysne filmujici penaltu a pred celym svetem dekujici nebesum a bohu, ze mu to rozhodci sezral (pritom by se za to mel smazit v pekle)

neprijde vam to fakt uz vsechno na hlavu postavene?

Kritika mi nevadí,ale rozlišují kritiku nad výměnou názorů a narážkou na mojí osobu,repliky kytar za tyto peníze si najdou svoje kupce,a fanoušky,lidi dnes prostě nemají peníze na kytary za desítky tisíc je tomu tak.

Váš komentář se mi líbí,je trochu víc do hloubky,kdyby jsme se na to takhle dívali děláme každej něco špatně dle "morálního kodexu"

Bohužel každý máme úplně jiný názor na to co je špatně a co není.
Zamčeno

Zpět na „Elektrické kytary“