Tak s matkou pro imbus je jasno, na to bych sám nepřišel. Napsal jsem email na firmu Thomann, přiložil fotografii a během několika hodin mně přišla odpověď a vyjádření technika, který na fotce zakroužkoval místo, kde je nastavovací "matka", tak jsem ji tam hledal

. Pokud se podíváte na můj příspěvek z 26.2, kde je i fotografie a porovnáte ji s tou dnešní, tak kdo tu kytaru nezná, měl by problém, jako já. Nicméně, musím ocenit přistup firmy Thomann. Otřep, který zakrýval imbusovou matku (měkký materiál), jsem jednoduše odstranil šroubovákem a v příloze je již vstup pro imbus (klíč 4mm, jak jste mně zde poradili), jasně vidět.
HB TE-52 za ty peníze pro mladého začínajícího muzikanta dobrá volba, nebo na experimentování. Dík všem za pomoc a snahu. Na fotografii jsou nad imbusem po okrajích ještě zbytky otřepů. Když jsem hledal, jak by měl imbus pro HB vypadat, narazil jsem na ohromnou spoustu dostupných náhradnách dílů, určitě stojí za to, to u Thomanna prolézt. Třeba knoby mají i šroubky a je to za "hubičku".
Krk je asi o milimetr a něco širší, než má Fender a je "placatější" hmatník, než rádius 9,5, má tuším 10-10,5?
doplněno 28.3.2019 - nemohu se zbavit dojmu, že celý šroub je odlitek z nějakého měkkého, snadno tavitelného materiálu. Zřejmě se jedná o nejslabší článek kytary. Pro zajímavost, originál Fender koncovka stojí u Thomanna 229 Kč, ale neznám rozměry závitu z druhé strany, to metrický závit nebude a svým průměrem tam pasovat asi nebude.
https://www.thomann.de/cz/fender_truss_ ... bullet.htm
Je zřejmé, že do šestihranu nikdo imbusový klíč nikdy nestrčil. Napadlo mne, že existuje jediná metoda, jak tam ten bullet nasadit a nemuset nic šroubovat...

Je otázka, zda touto "metodou" nejsou instalovány všechny šrouby na kytaře, časová úspora bude značná

.