Tak jsem neodolal a doplnil svou objednávku u Thomanna o tele H.Benton TE-30 B stock za 77 E, abych ušetřil za dopravu 15 E

. Chci ji za účelem, abych ji mohl bez obav nechávat ve zkušebně, kde zkouší i další 2 kapely. Takže mé dojmy :
Tělo z 5 kusů, snad opravdu jasanu (transp.lak s drobnými chybami u spoje krku, což mě vůbec netrápí), krk nějaká asijská náhrada za javor s profilem modern C v příjemném matném (laku ?) provedení, bohužel s docela tenkými vintage pražci. China mechaniky, zatím docela drží. Váha jak Fender ze 70tých, tedy dost. Kobylka je hybrid vitagexmodern, má silný plát ohnutý jen vzadu a 3 kameny, vše v bezvadném chromu stejně jako silný plátek pro poťáky. Struny však nejdou zkrz tělo, škoda..Ty poťáky jdou nepříliš těžce, zato přepínač snímačů je posilovna pro prsty. Píšu prsty, protože jedním to nepřepnete! Volume i Tone jinak pracují klasicky a bez praskání apod, čepičky jsou malinko subtilnější oproti originálu. Kytara ladí v normě, zvuk tele připomíná a je použitelný, i když je jedovatější než sladký starý tele...Pankáč by to ale asi viděl jako plus

.Celkově pro mě překvapení- použitelná kytara do zkušebny, do putyky pro ožralý, pro začátečníky rozhodně více než nějaká stará Jolana , kterou z nostalgie také mám..Měl jsem kdysi na zkoušku Fokus za cca 7t. a HB je o třídu lepší a za třetinu .
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.