Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Čavli

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Čavli »

No, předražené ...

S cenou je to na volném trhu jednoduché, pokud se to za tu cenu prodává, je cena nastavena správně. Pokud ne, půjde výrobce dolů, a nebo skončí výroba. To je jednoduché.
A pokud vím, tak se ty top3 značky pořád vyrábí, a slušně se i prodávají. Ona i ta značka na hlavě má svojí cenu.
Před časem tady proběhla diskuse o "oprávněnosti ceny". To jsou ale úvahy někdy z doby plánovaného hospodářství, a centrálního nastavování cen. Takhle svobodný svět nefunguje.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

Myslím si, že tohle není potřeba vysvětlovat. Šlo podle mě o vyjádření myšlenky, že kytara jiné značky, podstatně levnější, může míst stejně dobré parametry, jako dražší kytara "vyhlášenější značky".
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Takže mají ty firmy snad prodávat levněji než je ochoten zákazník zaplatit? To se někdo zbláznil?
Lidi si kupují i tu značku a dokonce i konkrétní model. I to je z hlediska výběru a ceny parametr. Často ten nejdůležitější. To nemůžeš oddělit.
Neznám jiné kritérium ohledně ceny, než je trh.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

Zajimavy konstrukt, ale rekl bych, ze jsem k nemu nedal zadny podnet.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Cavli, chlape, zase jdes na dren....
Ze nektere znacky tezi predevsim z dobreho jmena vsichni vime. Jak funguje trh taky.... Vsak marketingove spolecnosti plati sve klicove lidi velmi dobre, studie o psychologii zakaznika jsou dnes volne dostupne.
Ale nekteri z nas uz take vedi, ze neni vsechno zlato, co se trpiti... a nekteri z nas jsou i trochu patrioti :)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Přátelé, byl jsem pro struny u jednoho místního maloprodejce. Více méně ze zoufalství, protože jsem odpoledne zjistil, že večer hraju a nemám do čeho převléct. Nejlepší kytara na zdi Crafter, ale při krátkém rozhovoru došlo na Furch a dozvěděl jsem se šokující novinu, že Furch by neprodával, protože šidí zákazníky lahodným zvukem na úkor kvality a dlouhověkosti. Tenká horní deska, která nevydrží tah strun a za pár let zbyde nehrající bedýnka a oči pro pláč. Tak bacha! :D

Pozn. autora: V rámci nákupů pro své koníčky jsem zjistil, že ten, který tomu rozumí obvykle nestojí za pultem. Opět potvrzeno.
himself

Příspěvek od himself »

A mate tady ten vrakac Furchu? A mohl bych ho videt?
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

jbiker píše: 24.02.2023 17:00 Nejlepší kytara na zdi Crafter, ale při krátkém rozhovoru došlo na Furch a dozvěděl jsem se šokující novinu, že Furch by neprodával, protože šidí zákazníky lahodným zvukem na úkor kvality a dlouhověkosti.
Jo, obchodnik se pozna... predpokladam nejlepsi struny v nabidce Sirius. :D
BTW. sidi zakazniky lahodnym zvukem... to je myslenkovej pochod jak swina...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

No, to jsem si trochu přibásnil, ale vyznění bylo zhruba takové. Kupodivu jsem si u něj vygooglil Elixíry Bronze a opravdu je měl.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Prskyn píše: 21.02.2023 21:53 Cavli, chlape, zase jdes na dren....
Možná je to tím, že se živím jako obchodník ...

Cena není přímou vlastností kytary.
Zatímco se dá diskutovat o kvalitě, zpracování, zvuku, materiálech, šířce ořechu, a dalších věcech, tak cena je v podstatě nezávislá, čistě obchodní záležitost, a nastaví jí objektivně trh.
Takže může být v různou dobu nebo na různém místě či trhu různá. Ostatně na tom funguje obchod už od počátku věků.

Mne ty nástroje vzhledem k současné ceně také neoslovují, ale že by je neměl nikdo kupovat??? Proč??? Je to každýho věc.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

Prosimvas co znamena u Furcha Master's Choice?
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 27.02.2023 20:39 Prosimvas co znamena u Furcha Master's Choice?
Je to v dané řadě kytara s pevně danými parametry, většinou v elektrice, bez možnosti výběru těla a asi jakoby pro "fanjšmekry" s nějakým tím pozlátkem, které není na ostatních kytarách. Vidím v tom spíš marketing, než nějakou přidanou hodnotu. Taylor to dělá podobně...
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 27.02.2023 20:39 Prosimvas co znamena u Furcha Master's Choice?
Standardni rady Furch dodavane se snimacem s ovladanim snimace a ulozenim baterie v lubu kytary. Pri vyberu je treba zpozornet, jaky snimac tam je. Vzdy lr baggs, ale muze byt pouze piezo podkobylkovy ( element) nebo muze byt i kombinace piezo/mic ( anthem)
Jsem ale toho nazoru, ze je lepsi si koupit standardniho Furcha bez snimani a snimac doinstalovat - ten s ovladanim v ozvucnicovem otvoru. Nemas diru v korpusu a muzes pripadne zase odinstalovat. Vetsinou kazdy, koho znam, tam nakonec instaloval kombinaci piezo/mic s ovladanim v ozvucnicovem otvoru.

viz fotogalerie zde anthem piezo/ mic https://kytary.cz/furch-yellow-masters- ... /HN201099/
viz fotogalerie zde element pouze piezo https://kytary.cz/furch-green-masters-c ... /HN238450/
himself

Příspěvek od himself »

Díky za vysvětlení. Trochu jsem o těch snímačích četl a kdybych se náhodou tímto nástrojem zaobíral nějak víc, nejraději bych tam viděl AP5 Pro od Matonu :) Ale lidi se shodují, že je na to potřeba hodně řezání do kytary :(
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Za mě to ovládání v otvoru je hodně nepraktický. Prostě nevidíš nastavení a můžeš tam mít nějakou blbost. Člověk taky časem zapomene, kterej čudlík co dělá. Šel bych už dneska do řezání.
smelina

Příspěvek od smelina »

Pro mě je ten řez do lubu nepřijatelný, ale nejsem vystupující umělec, takže na to mám trochu jiný pohled. Ani malé čudlíky v lubu nesnesu. Stejně jako výkroj je to pro mě zásah do estetiky nástroje, přes který nejede vlak.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Každý podle svého gusta. Je to o zvyku. Samozřejmě jednu velkou nevýhodu má výměna baterie, která je uložena v pytlíku v korpusu a musíš uvolnit struny, aby ses tam dostal. L.R.Baggs ale moc baterii nežerou, osobně mi to vychází na výměnu společně se strunami = 1x za dva měsíce. Co se týká nastavení "čudlíků"... zatím se ještě mohu řídit uchem :) bas a trable si stejně nastavuji na eq.
Co vidím jako výhodu je, že když z nějakého důvodu kytaru prodáváš a budoucí majitel snímání nepotřebuje, můžeš poměrně snadno odinstalovat a v kytaře nezeje díra. A taky když se ti z nějakého důvodu snímač pokazí, snadno vyměníš a jede se dál...
himself

Příspěvek od himself »

Souhlasím se všemi výše uvedenými názory :) Pokud někdo točí kytary, chápu, že do nich nechce řezat. Pokud ale mám kytaru 5 nebo víc let, asi mě zase tak nebolí, že řezání srazilo její cenu o 10k, když si svoje prostě odsloužila.
Mimochodem vysvětlíte někdo nezkušenému, jestli může být "všechno venku"? Tj. v kytaře jen snímání a zbytek v nějaké krabičce? Je to náchylnější na rušení?
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

něco k tématu snímačů
https://www.frontman.cz/pece-o-kytaru-7 ... cke-kytary
ale počkej si na Hyenika... ten toho vyzkoušel hafo
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

himself píše: 28.02.2023 9:24 Souhlasím se všemi výše uvedenými názory :) Pokud někdo točí kytary, chápu, že do nich nechce řezat. Pokud ale mám kytaru 5 nebo víc let, asi mě zase tak nebolí, že řezání srazilo její cenu o 10k, když si svoje prostě odsloužila.
Mimochodem vysvětlíte někdo nezkušenému, jestli může být "všechno venku"? Tj. v kytaře jen snímání a zbytek v nějaké krabičce? Je to náchylnější na rušení?
Jsou takové systémy, montoval jsem K&K byly tam tři piezo placky uvnitř pod kobylkou (příšerná montáž, šablona, plastelína, sekundové lepidlo) z toho šly kablíky do jacku a celá aktivní el. byla venku v plechové krabičce na opasek. Hrálo to dobře, stálo to balík a ty přilepené pieza už nikdy nevytáhneš.
Myslím že takových systémů bude víc.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“