aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
Pravidla fóra
- ibanezdx170
Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
Uvidime zkusim to ve středu ještě nějak poštelovat popř. přesunout na jiné místo tím by se taky mohl změnit podstatně zvuk jinak mě ještě napadlo vzít toho rolanda co mám doma a píchnout ho mezi kytaru a kombo jestli by z toho lezl lepší zvuk pak bych věděl jestli má cenu to dokreslovat nějakym scremerem
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí
A pri takomto nastavení máš gainu dostatok? A ďalej už to je nekonkrétne? Ja by som šiel cestou nastavovania gain, channel volume a master volume + korekcie. To na mesa boogie studio preamp bola prasárna, tak neverím, že ten Marshall bude márnyibanezdx170 píše:Nepoužívám nic jen kytaru zapojenou to hlavy a nastaveni co umožňuje aparát teď to mám bavím se o lead kanálu presence kolem8 gain4 bass4 middle10 treble6 a sepnutej deep no ale co sem tak testoval tak nejlip se mi zvukove k tomu hodilo kdyz sem to mel presence10 gain4 bass10 middle0 treble10 a sepnutej deep i tone shift na potlaceni stredu ale furt to nema takovou silu proste bych chtel zvuk co maj napr Arakaini nebo kdokoliv jinej ale aby kdyz hraju např. prazdnou horni strunu E tlumene tak šlo slyšet že to prostě tlačí a ne aby to bylo jako bych stouhal tvrdej rohlik jestli mi rozumíte![]()
)
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jako nechci nic řikat, ale pokud mam aparát za 30 tisíc, tak už to musí hrát, pokud to hraje špatně hledal bych první problém v nastavení a hraní - aby lampa hrála tvrdě, člověk musí hrát tvrdě. Další věc je jestli jsem si vůbec vybral vhodný aparát na to co chci hrát a v poslední řadě jestli ten aparát není nějak rozbitý, ale to se podle mě až tak často nestává.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- ibanezdx170
No a myslíte že na trash metal a obdobné styly je to špatnej výběr ?
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To snad ani nemůžeš myslet vážně...ibanezdx170 píše:Uvidime zkusim to ve středu ještě nějak poštelovat popř. přesunout na jiné místo tím by se taky mohl změnit podstatně zvuk jinak mě ještě napadlo vzít toho rolanda co mám doma a píchnout ho mezi kytaru a kombo jestli by z toho lezl lepší zvuk pak bych věděl jestli má cenu to dokreslovat nějakym scremerem
TSL má gainu dostatek, TSkem si přidáš takový takový ten ''chrocht'' do zvuku, ale nic to nemění na tom, že pokud ti příjde, že Valvestate hraje líp tak :
a)je něco špatně s aparátem...
b)je problém v tom, že si ho prostě neumíš poštelovat a tím bych být tebou začal a nevymýšlel koko**ny s krabičkama atd...
TSL potřebuje středy jinak se moc neprosadí. Jako věřim že někde to véčkový nastavení ekvalizéru může bejt fajn, ale spolu s dalšíma nástrojema se to prostě neprosadí. A hodně často bejvá problém v rukou, tenhle fakt bys měl zvážit jako první.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
- ibanezdx170
Ok tak diky za rady jinak jeste jedna otazecka kdyz posloucham treba tuto ukazku co je tady na foru http://www.youtube.com/watch?v=PGTjL2g3 ... r_embedded#! tak ten aparát má takovej hřejivej zvuk to třeba na tom marshallu není až tak znatelny jak tady na té ukázce je to protože ta 60W hlava má jen dvě lampy nebo by měla mít taky podobně hřejivej zvuk ?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
nevim co máš za kytaru, ale nemůžeš porovnávat tvoje tsl s nakou ibanez kytarou (jestli máš to co ve jméně) a matchless s výbornejma kytarama jak dřevem tak snímačema, navíc nevim co má ten match za repro ale uječenej celestion to asi nebude. Koncepčně i zaměřením jsou to uplně jiné aparáty, lampa by měla hrát hřejivěji než tranzistor, některé ale hrají líp než jiné a tvuj tsl bych řek nepatří mezi to lepší
St.Anley Tube Amps
- ibanezdx170
Ok vyčerpávající odpověď dik 
Lidi, obecnosti k marshallům bych řešil tady komba-zesilovace-reproboxy/marshall-t9453-300.html
Je škoda tohle vlákno zasírat nepolodnou debatou, která se tu na foru opakuje pořád dokola (můj aparát nemám ten správny dždž zvuk, eq do V a gain na max mi vyhovuje atd.) Nechejme tady opravdu jen přímé zkušenosti a rekace na ně, bude to mnohem přehlednější a zajímavější.
Je škoda tohle vlákno zasírat nepolodnou debatou, která se tu na foru opakuje pořád dokola (můj aparát nemám ten správny dždž zvuk, eq do V a gain na max mi vyhovuje atd.) Nechejme tady opravdu jen přímé zkušenosti a rekace na ně, bude to mnohem přehlednější a zajímavější.
souhlasím s latamem. jde o úplně jinou problematiku. takže tady: komba-zesilovace-reproboxy/marshall-t9453-300.html
Zdravím.Chtěl bych se zeptat: Mám zájem o koupi hlavy Marshall JVM 205.Ale dočetl jsem se že tyto aparáty řady JVM mají nízké žhavení lamp a to těm lampám prí moc nesvědčí.Nemáte stímto někdo nějaké skušenosti? Dík.
Že by stímhle neměl nikdo nějaké skušenosti?
Dobrý večer, že elektronky nemají rády nižší žhavicí napětí je pravda, snižuje totiž životnost lampy mnohem více než mírné přežhavení. Osobně tomu nevěřím, že by jakýkoliv výrobce elektronkových zesilovačů úmyslně podžhavoval lampy. Podžhavená lampa má nižší emisi a projevuje se v provozu jako velmi opotřebovaná. Na tom přece nemůže mít žádný výrobce zájem. Viktorko mohl byste uvést kde jste se takovou "informaci" dočetl? Docela mě to zajímá, ale v tomto vláknu je to dost OT, tak prosím SZ. Díky.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Mírné podžhavení třeba u dvojitých triod, či předzesilovacích pentod u studiových zařízení, mikrofonních předzesilovačů a pod. ( 5,5 - 6 V ) je velmi časté. Lampám to až zas tak moc nevadí a celkem spolehlivě se v takovém provozu zvyšuje odstup signál - šum. U kytarového komba Marshall to ovšem bude asi trochu jiný případ. Zřejmě Jim zase moc šetřil a nebo něco špatně spočítal, pokud by náhodou Viktorka měl pravdu.
Dobrý večer, opravdu to tam (v tom odkazu) pan Štefan Kostelný uvádí. Být Vámi moc bych si tím hlavu nelámal. Pokud jste přesvědčen, že tohle (nižší žhavicí napětí určitě jen předzesilovacích ECC83 nebo 12AX7, nikoli koncových elektronek) je jediná překážka v koupi jinak po všech stránkách Vám vyhovujícího aparátu, neváhejte a aparát si s klidným svědomím kupte. Když si sám nevsugerujete, že se sníží životnost elektronek, které jsou podžhaveny, tak si toho ani nevšimnete. Životnost elektronek stejně nelze využít na 100%, protože používáním stárnou, vyčerpává se emisní vrstva což se vždy projeví snížením zvukové kvality ať už snížením zesilovacího činitele nebo různými pazvuky a je nutné přelampovat. Jak je vidět z přiloženého grafu, předpokládaná životnost se sníží asi z 8000 hod. na 1000 hod., což je na první pohled hrozné, ale skutečnost tak hrozná není, když si uvědomíte, že těch 1000h. je 42 dnů a nocí hraní. Všechny hodnoty týkající se životnosti však nejsou exaktní, nýbrž statistické, takže odchylky mohou být v konkrétním případě značné. Zkrátka se tím nemá vůbec cenu zabývat, jestliže mám zesilovač, kde je nějakých 5 nebo v "nejhorším" případě 11 elektronek. Ještě můžete uvážit koupi komba Monacor Stageline GAT 1250, které se té JVM 205 velmi podobá a udělalo by Vám asi stejnou službu za nižší cenu - ovšem bez onoho kouzelného loga "Marshall"
. P.S.: Zesilovače Marshall miluji a k těm klasickým mám i úctu, ale max. do výkonu 50W.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Zdravím.Děkuji Vám za odpověd:-)
ahoj.
kluci, jaký box by byl vhodnou alternativou k 2204? zatím to hrnu přes homemade 412 s V30 (půjčený od kolegy) - dobré, ale chtěl bych poznat víc. pomalu bych měl koupit svůj vlastní box, takže bych byl rád za postřehy zkušených. předem upozorňuji, že dokopávám ibanezem TS9 - pevné basy, méně tříště, více smetany. chtěl bych raději 212, protože mi s 50w líp zní a není to tak těžké. zajímá mě váš názor na kombinaci 2204:
- s G12T
- s greenbacky (nevím, že by to někdo praktikoval - vyloučit???)
- s V3O
- ???
ptám se proto, že nemám při ruce velké možnosti k odzkoušení. pokud nic jednoznačně nevyloučíte, stejně objedu vše, ale jak se říká, líná huba, hotové neštěstí...
díky moc!
kluci, jaký box by byl vhodnou alternativou k 2204? zatím to hrnu přes homemade 412 s V30 (půjčený od kolegy) - dobré, ale chtěl bych poznat víc. pomalu bych měl koupit svůj vlastní box, takže bych byl rád za postřehy zkušených. předem upozorňuji, že dokopávám ibanezem TS9 - pevné basy, méně tříště, více smetany. chtěl bych raději 212, protože mi s 50w líp zní a není to tak těžké. zajímá mě váš názor na kombinaci 2204:
- s G12T
- s greenbacky (nevím, že by to někdo praktikoval - vyloučit???)
- s V3O
- ???
ptám se proto, že nemám při ruce velké možnosti k odzkoušení. pokud nic jednoznačně nevyloučíte, stejně objedu vše, ale jak se říká, líná huba, hotové neštěstí...
díky moc!
G12H30 ale to sa naprd zhana bedna s tym. Jedine kupit prazdnu a vymenit, alebo kupit osadenu a strelit repra na bazare.