Předělávka fender frontman 15G

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
mrkendy

Re: Předělávka fender frontman 15G

Příspěvek od mrkendy »

Myslim, ze je klidne mozne, ze ti power trafo zari primo do vystupaku. Amperovo pravidlo prave ruky: "Cívku uchopíme do pravé ruky tak, že ohnuté prsty ukazují směr elektrického proudu v jejích závitech. Odtažený palec pak ukazuje severní pól cívky."
Zkus power trafo otocit o 90/180 stupnu.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Stanley06 píše:je to prostě udělané podle ax84, oni maj univerzální šasi pro projekty P1 a třeba hioctane a asi i některé další...
To je ale podle mě nedostaten nastudovaného materiálu... Já sice nikdy zesák nestavěl, ale čtu tady ty diskuze a už jsem viděl pár rozbraných zesilovačů a snad vždycky byly ty trafa co nejdál od sebe, aby se nepřenášel bordel... ale možná se pletu a něco jsem špatně pochytil :D
blizzard384

Příspěvek od blizzard384 »

Stanley06 píše:je to prostě udělané podle ax84, oni maj univerzální šasi pro projekty P1 a třeba hioctane a asi i některé další...
yup, možná to tak nebude ideálně, ale bude to aspoň fungovat... zejtra ještě přeměřím všechny součástky kolem tý el84, jedná se o r7, r9, c6 nebo ještě něco?
Fender 1989 Stratocaster | Gibson SG '61 Reissue | Fender '65 Twin Reverb | Orange Tiny Terror kombo
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

haas12345 píše:...
To je ale podle mě nedostaten nastudovaného materiálu...
já se obávám že tady ke studiu moc nedošlo, spíš bych řek že to blizzard pojal jako stavebnici podle návodu a že to snad bude fungovat když nakoupí stejné součástky a udělá to podle toho, jak je vidět asi to moc nefunguje, je už druhý kdo AX84 P1 zatím nedokončil
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Jojo, všiml jsem si... Ale tak když si nedají říct, tak je to těžký... Dřív se tu lidem, co chtěli stavět zesák radilo, ať nejřív zkusí nějaký efekt, nastudují si to a pak to zkusí, teď staví rovnou zesilovače a ještě aby jim to člověk celý zpravoval...
blizzard384

mrkendy píše:Myslim, ze je klidne mozne, ze ti power trafo zari primo do vystupaku. Amperovo pravidlo prave ruky: "Cívku uchopíme do pravé ruky tak, že ohnuté prsty ukazují směr elektrického proudu v jejích závitech. Odtažený palec pak ukazuje severní pól cívky."
Zkus power trafo otocit o 90/180 stupnu.
Myslíš, že by to na ax84 měli blbě? Primár mám stejně jako na layoutu směrem k repro jackům a sekundár směrem k potenciometrům.
Stanley06 píše:...
Né, že bych se nesnažil si to o tom něco najít, ale je to problematika značně složitá a já nemám elektrotechnické vzdělání (gympl a vše). Takže jsem to chtěl pojmout přístupem, naučím se to jak to budu dělat. Navíc, udělat to podle layoutu, mi vždycky vycházelo při stavbě efektů. Ten zesilovač je jen o něco málo složitější. Každopádně jestli to bude fungovat tak investovaného času litovat nebudu.
haas12345 píše:...
Efektů jsem postavil celkem hodně, ale jinak moc nechápu tvůj point, nikoho nenutím aby mi s tím pomáhal, je to jen dobrá vůle lidí tady, nevím proč to ale štve tebe, když s tím svů čas neztrácíš.
Fender 1989 Stratocaster | Gibson SG '61 Reissue | Fender '65 Twin Reverb | Orange Tiny Terror kombo
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Mě to neštve, jen konstatuju... V tom, že jsi postavil nějaké efetky jsi vyjímka, zesák se složitější a chytá víc bordelu... Zkus otočit to trafo, jak píše kendy, to akorát odsřoubuješ a otočíš, podle mě by možná pomohlo i posunout ho, ale je to jen má domněnka ;)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

mě by spíš zajímalo co ti to teď vlastně dělá a s čím jsi nespokojený, z toho co jsi psal jsem pochopil že ti to nejdřív 5s brumí a pak už to normálně funguje... jak to teda je?
St.Anley Tube Amps
blizzard384

Možná jsem se špatně vyjádřil, ale furt je ten problém, že musím hodně silně uhodit do strun (s gainem naplno) aby vyšel nějakej zvuk a i pak to zní jako prdění. Ten brum 5sec byl spojen s tím, že sem tam dal novou el84ku.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

a pokud odpojíš preamp (rozdělíš to mezi volume potenciometrem a tím 5K6 odporem) a připojíš tam zdroj zvuku (mp3 přehrávač) tak to dělá to samé? už jsem ti to psal, zkontroluj zapojení, přeměř součástky, napětí a musíš najít chybu...
St.Anley Tube Amps
blizzard384

Stanley06 píše:a pokud odpojíš preamp (rozdělíš to mezi volume potenciometrem a tím 5K6 odporem) a připojíš tam zdroj zvuku (mp3 přehrávač) tak to dělá to samé? už jsem ti to psal, zkontroluj zapojení, přeměř součástky, napětí a musíš najít chybu...
Jo, já vim, že si mi to psal, akorát se na to kouknu až zejtra, dneska se mi už z výparů z pájky toči hlava.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

blizzard384 píše:Možná jsem se špatně vyjádřil, ale furt je ten problém, že musím hodně silně uhodit do strun (s gainem naplno) aby vyšel nějakej zvuk a i pak to zní jako prdění. Ten brum 5sec byl spojen s tím, že sem tam dal novou el84ku.
Jako by ti někde chyběl vazební kondík, koukni po tom.
blizzard384

Sem idiot, sem to předtim proboval s připojenym preampem, jak jsem to odpojil jak si mi řek, tak po připojení mp3 byl sice hrozně hlasitej brum, ale jinak to zesilovalo (i když ne moc nahlas). Ten brum je normální když se připojuje mp3 nebo je pořád chyba v konci? Jenom kde mám hledat problém, jestli přeměřovat ty součástky u konce, nebo odpojit prvni stage preampu a zase probovat s mp3.

Můžete prosím ještě nekdo kouknou, jestli sem ty korekce vubec bypassnul dobře?
http://www.imagehosting.cz/images/untitlqhq.png

díky...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Signál z mp3 to až tak moc nezesílí, protože mp3 přehrávač ten konec moc nevybudí. Hrozně hlasitej brum by tam ale asi být neměl, ale jde o to jak tu mp3 připojuješ, pokud ti to visí někde na volným drátu tak se tim tam může nachytat bordel. Pokud už to ale normálně hraje, pokusil bych se hledat chybu dát v obvodu tak aby to hrálo už od vstupu, brum kdyžtak dořešíš potom.
St.Anley Tube Amps
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Já si nemyslím, že by to bylo blbě umístěnými trafy ( sám bych je tedy umístil úplně jinak ), sázel bych na dlouhý dráty od zemí.
Poslyš, to, že někdo před Tebou tohle asi stavěl a možná mu to i hraje, není zdaleka tak jisté, jako že už někdy před šedesáti lety lidi jako L. Fender, M. Kalamazoo, Les Paul, Jennings a spousta dalších navrhovali aparáty, které se pak varáběly a vyrábějí do dneška v tisícových seriích a normálně fungují. Fotky těchto aparátů jsou na netu v obrovském množství. Tu je jeden z mnoha: http://www.performing-musician.com/pm/n ... rres_3.jpg
Podívej se, jak to má Leoš rozvržené. Na jedné straně zdroj, pak signál. Vše je rozmístěno tak, aby byly minimální propoje. Proč asi? Shodou okolností mám teď v dílně dokončené jedno takové jednoduché SE mrně podobné konstrukce, jako děláš Ty. Tak jsem Ti to vyfotil:
4Wfrňous.JPG
Věř, že i když otočíš volume úplně na doraz ( a stáhneš hlasitost na kytaře ), tak z toho neleze vůbec, ale vůbec žádný brum. Snad jen sotva slyšitelný šum, když strčíš ucho až do reproduktoru. Čím to bude? Tím, že důvěřuji lidem jako byl Fender a dělám to stejným způsobem. Nějaké AX 84 mi je k smíchu. Celé to zapojení P1 je nesmyslné ( netvrdím, že nemůže nějak fungovat ).
Moje rada zní, vyházet všechno a zkusit znovu a jinak. Aspoň se něco naučíš. V popisu máš Twina a nějakého Orange, či co, takže hrát máš na co. Tak si tu stavbu užij a hraj si s tím. Nikam nespěchej. Je možné, že se Ti i tohle drátoviště podaří dostat do nějakého hracího stavu, leč stejně to bude kompromis. Já bych se bál, že to bude kmitat a chovat se podivně, třeba při vytočených potech na max.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Schéma P1 funguje, hraju na to doma, ale nedělal jsem to podle layoutu, ale vše jsem pájel na očka s co nejkratšíma propojkama, je tam tak málo součástek, že je škoda toho materiálu na turret board. Vytočené na max jsem to provozoval taky (ve zkušebně) a žádný extra bordel nebyl. Ale je pravda, že nemám srovnání s ničím lepším...
K tomu tvému bypasu: Bypass je jeden co nejkratší drát z jedné patice na druhou a přímo na jedné patici je i ten vazební kondenzátor. Ty to máš asi 20 dlouhým drátem, vedené kdovíkudy. Navíc mám pocit že jsi tam ty původní součástky nechal zapojené taky. Můžou ti část signálu odvádět do země nebo kdovíco ještě. Taky jsi někde výše psal, že ti tam někde plandá nějaký ucvaknutý drát, moc bych se nedivil kdyby jsi na něm měl napětí, někde se ti dotýkalo šasi a kdovíjaký balast tam ještě máš. Vše, co nemáš zapojené (korekce, potenciometry,...) vyházej ven a odnes na opačnou stranu pokoje, než to znovu zapněš.
Ještě, jak jsi psal že to vždycky 5sec nehraje, tak možná to je proto, že to nenecháváš nažhavit. (lampy tohle někdy dělají :mrgreen: )
blizzard384

OK, sem skutečně největší idiot, seknul sem se o řád u třech kondenzátorů. Koupil jsem špatně 0.0022nF misto 0.022 a pak jak to bylo pojmenovany 222J tak sem predpoklada, že 102J je 0.01nF a 103 0.001. Každopádně musím jít koupit 0.022nF...

Se stydim, že sem byl línej si zkontrolovat kolik je 222j, poučení pro příště každopádně...

Jsem aspoň rád, že vim co s tim je.
mmjuz píše:...
Nikdo nezpochybňoval, že by to nebylo lepší zapojit jak si psal. Třeba se to někdy naučim dělat na takové úrovni jako ty, ale v současné chvíli si to moc neumím představit, že bych se v tom vyznal. Šance že by to fungovalo by se značně snížila. Když to dělám podle toho layoutu, tak si to mám aspoň podle čeho zkontrolovat.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

blizzard384 píše:OK, sem skutečně největší idiot, seknul sem se o řád u třech kondenzátorů. Koupil jsem špatně
*facepalm*
This account don't exist longer.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

ITIetalista píše:
blizzard384 píše:OK, sem skutečně největší idiot, seknul sem se o řád u třech kondenzátorů. Koupil jsem špatně
*facepalm*
Sorry, ač to možná je na facepalm tak rozhodně ne od Tebe, nechci znít nějak útočně nebo něco, ale když se podívám na EXTREME Corta -> facepalm, prasotele zkřížený s BCRichem -> facepalm, sháním schéma zesilovače, který ve skutečnosti vůbec nechci -> facepalm. Celá Tvoje přítomnost na tomto fóru připomíná jeden velký facepalm !!!

Pokud nemáš k tématu co konstruktivního říct, tak raději neříkej nic (Tzn přesně naopak než já teď)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
simiruz

Příspěvek od simiruz »

blizzard384 píše:musím jít koupit 0.022nF...
Jsem aspoň rád, že vim co s tim je.
Pokud jsem dobře pochopil, tak musíš jít koupit 0.022uF neboli 22nF neboli 223...
http://www.nestor.wz.cz/znaceni.html

Ještě bych se tak neradoval, pokud jsi dal vazební kondík a nějaký kondík v korekcích 2n2 místo 22n, tak by to hrálo v klidu, jenom by to mělo míň basů a na brum to nebude mít vliv zřejmě žádný...
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“