No a nyní má vtipná elaborace nad napájením Kombítka Marshall MS-2 nuznou 5V powerbankou:
Dneska jsem přepájel na pěkno (se smršťovačkama
První věc, kterou jsem musel vyřešit u powerbanky, byla to, že jsem musel zapínací tlačítko gumičkou a starou simkartou držet v sepnutém stavu jinak se při zvýšené odběru powerbanka jednoduše vypne. WTF? Už jsem to tady ale někde četl na fóru, že to někomu dělalo taky něco podobného. Neva, vyřešeno.
Hodil jsem strata na záda a začal hrát.
Následující popis prosím berte s rezervou a nadsazené popisy zvukových kvalit prosím vztahujte ke kombu Marshall MS-2, ok?
9V číňan dává přesně 9V naprázdno a 12V číňan dává naprázdno 12,42V
Prve jsem testoval rozdíl mezi 9V a 12V na "čistém kanálu" komba. Tam jsem čekal, že 12V bude víc řvát, protože jsem to kombítko jednou mučil 12V z velkého trafonapáječe a málem puklo jak pekelně valilo. Bylo to ale docela stejné. Zdálo se mi, že méně škvrčí a že má tak nějak "větší headroom" (legrace, hovořit v takových slovech o MS-2).
"Zkreslený OD kanál" byl mnohem zajímavější! Volume jsem měl na kombítku na 8 z 10, tone taky. 9V fungovalo dobře, řezalo to, mělo to takový docela "harsh" zvuk škvrčivý. 12V mělo citelně větší headroom a zvuk byl mnohem příjemnější, nebyl tak "harsh" a byl více měkký. To mě docela překvapilo. Nebylo to nijak hlasitější, jen zkrátka takové klidnější. Jen kytara do kombítka tedy rozhodně verdikt: 12V lepší!
Pak jsem dostal ďábelské nutkání to celé nakopnout germaniovým double-muffem od EHX
Zkoušel jsem i 9V v tomhle pedál-režimu a bylo to stejné jako bez pedálu - víc to škvrčelo a chyběl tomu "spodek" trochu, v porovnání v 12V - teda pokud si to u MS-2 dokážete nějak představit
No, až tohle donesu na zahradní grill-party tak si jsem jist, že budu naprostý král a všichni budou čumět jak to hrne
Jo a ještě jsem zkoušel to nakopnout TCE MojoMojem, ale to tomu kupodivu moc nedalo. I s gainem a hlasitostí poměrně vysoko to nevyprodukovalo nějak víc drsnější zvuk. Do toho marshalítka to chce posílat fakt rovnou nějaký distortion a nebát se toho. Ten Muff si z toho kombítka udělá svoji d_vku.. v dobrém slova smyslu
TL;DR= Všechno funguje, díky za rady a 12V adaptér mnohem lepší!