Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
Já jsem se o ten druhý zajímal, že bych si někam i dojel zahrát, ale nelze 
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Mě když profil vyloženě nesedí, tak první co se na levačce ozývá a protestuje je palcová část dlaně.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Mám to úplně stejně, prostě mě ta hrana V-profilu tlačí do kloubu palce. Proto jsem prodal i Red-Pure, což jinak
nebyla až tak špatná kytara.
nebyla až tak špatná kytara.
-
FrankFrank
- Nový uživatel
Děkuji za vaše zprávy, budu kontaktovat prodejce, zda Furch dokáže vyrobit i “C” krk. Když ne, tak prosím o radu: má Taylor profil krku “C”
Prošel bych na Taylor, nemá smysl se utrápit při hraní na Furcha, i když to byl dlouho můj sen
Prošel bych na Taylor, nemá smysl se utrápit při hraní na Furcha, i když to byl dlouho můj sen
Tohle bych podle papiru nedelal. Hadam, ze ti vsichni doporuci jit do prodejny a vyzkouset tolik kytar, kolik jen bude mozne.
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych doporučoval osahat a zkoušet co ti padne nejlépe do ruky. Taylor z běžně dostupných modelů bude mít většinou tvar standard viz obrázek.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Sám mám s V profilem velké problémy. Doporučuji vyzkoušet tu řadu Pure Vintage, tam mě mělké C dost mile překvapilo.
ve videu HP42 zminoval Furch ze delaji drtivou vetsinu profil C
to V jenom vyjimecne
to V jenom vyjimecne
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
-
pavlikmik@seznam.cz
- Nový uživatel
Dobrý den všem, jsem čerstvě majitelem Vintage 1D-SR, první můj celomasiv a jsem nadšenej. Dá se někde zjistit specifikace náastroje? Je vyroben 23.2.2023.... co mě zaráží je, že má ladící mechaniky Schaeller, což jsem nikde na netu u tohoto modelu nenašel. Kupováno v Huml music s výraznou slevou...40000
Čau. Specifikace třeba zde:pavlikmik@seznam.cz píše: 25.10.2024 10:04 Dobrý den všem, jsem čerstvě majitelem Vintage 1D-SR, první můj celomasiv a jsem nadšenej. Dá se někde zjistit specifikace náastroje? Je vyroben 23.2.2023.... co mě zaráží je, že má ladící mechaniky Schaeller, což jsem nikde na netu u tohoto modelu nenašel. Kupováno v Huml music s výraznou slevou...40000
https://furchguitars.com/cs/nastroje/vi ... tage-1-sr/
A co se týče mechanik, nemusí tě nic zarážet. Používají HW pouze špičkové kvality! (Gotoh, Schaller,......)
Jinak si můžeš víc než tleskat, že sis koupil super kytaru - navíc za takový peníz?!?!
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Mám stejnou kytaru někdy z roku cca 2021, a mechaniky mám Furch, později začaly dávat otevřené Gotoh (dříve až od Vintage 2, teď i na V1). O Schallerech na V1 jsem nikdy neslyšel, ale mohly to nějaký čas dávat. Oni i ty Furch budou nejspíš nějaké rebrandované, možná právě Schaller.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Mechaniky Furch
Model 45 (od sériového čísla 80856): jedná se o originální díl pro modely řady Indigo (ukončeno), Violet, Blue a Green vyrobené po roce 2019 včetně, stejně jako všechny modely Vintage 1 vyrobené před rokem 2021 včetně.
Model 90 (do sériového čísla 80856): jedná se o originální díl pro všechny modely řady 40, 41, 42, 20 a 21 (ukončeno), všechny modely řady Indigo (ukončeno), Violet, Blue a zelené vyrobené v roce 2018, as stejně jako všechny modely Vintage 1 vyrobené před rokem 2021 včetně. Pro více informací o kompatibilitě prosím kontaktujte naši zákaznickou podporu.
Od roku 2022 se dává Gotoh
Gotoh SE700 Nickel patina - převodový poměr 1:15
Model 45 (od sériového čísla 80856): jedná se o originální díl pro modely řady Indigo (ukončeno), Violet, Blue a Green vyrobené po roce 2019 včetně, stejně jako všechny modely Vintage 1 vyrobené před rokem 2021 včetně.
Model 90 (do sériového čísla 80856): jedná se o originální díl pro všechny modely řady 40, 41, 42, 20 a 21 (ukončeno), všechny modely řady Indigo (ukončeno), Violet, Blue a zelené vyrobené v roce 2018, as stejně jako všechny modely Vintage 1 vyrobené před rokem 2021 včetně. Pro více informací o kompatibilitě prosím kontaktujte naši zákaznickou podporu.
Od roku 2022 se dává Gotoh
Gotoh SE700 Nickel patina - převodový poměr 1:15
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
-
pavlikmik@seznam.cz
- Nový uživatel
Díky za info, psal také do Furchu a odpovědeli mi, že v té době se opravdu montovala mechanika od Schalleru. Musím říct, že reakce byla opravdu rychlá, v řádu hodin.
Limitka - soundhole, ergoprvky... https://www.humlmusic.cz/detail/furch-l ... 2024-dc-lr
parádní žábra! 

Och, to je pěkná kytara.
Dobré polohové značky

Dobré polohové značky

| Cruel YT | Cruel sptf
jj, takové oni dělají, taky se mi líbí
Inovace v CNR systému... nově Active
https://furchguitars.com/cs/novinky/nov ... ych-kytar/
https://furchguitars.com/cs/novinky/nov ... ych-kytar/
to je docela průlom u sériových kytar
Co říkáte né řadě Furch Pioneer?
Jedná se o novou masivní kytaru s malým tělem a krátkou menzurou, která se dodává ve 4 různých kombinacích dřeva
- Pioneer-EM: Smrková deska Engelmann s africkým mahagonem zády a luby.
- Pioneer-CM: Západní červený cedrový top s africkým mahagonem vzadu a luby.
- Průkopník-MM: Africký mahagon deska, záda a luby.
- Pionýr-ER: Smrk Engelmann s indickým palisandrem a luby.
Všechny modely
- CW
- ořech 45mm (možnost 43mm)
- krátká menzura 615mm (jako LJ)
Jedná se o novou masivní kytaru s malým tělem a krátkou menzurou, která se dodává ve 4 různých kombinacích dřeva
- Pioneer-EM: Smrková deska Engelmann s africkým mahagonem zády a luby.
- Pioneer-CM: Západní červený cedrový top s africkým mahagonem vzadu a luby.
- Průkopník-MM: Africký mahagon deska, záda a luby.
- Pionýr-ER: Smrk Engelmann s indickým palisandrem a luby.
Všechny modely
- CW
- ořech 45mm (možnost 43mm)
- krátká menzura 615mm (jako LJ)
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮