Výběr digitálního piána (srovnání Yamaha a Kawai)

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Petr13

Re: Výběr digitálního piána (srovnání Yamaha a Kawai)

Příspěvek od Petr13 »

Golichova píše: 16.01.2021 9:24 Hezký den všem. Tak jak jsem se s vámi tehdy radila, už mám svůj nástroj doma :-) A stal se jím tedy Kawai CA 49. Byl to poslední kus u nás dostupný a navíc pro mě bonus v bílé barvě :-D A teď i věci. Moc se mi nepozdává zvuk z reproduktoru. Když si dám sluchátka (a ty nejsou nějak profi, mám půjčené herní od manžela), zní to lépe. Z reproduktoru je to takové víc udušené. Chci si koupit bedničky a postavit je na piano. Doporučíte nějakou značku? A prosím i o doporučení kvalitních sluchátek. Moc děkuji 🙏🙏
No, bedničky to nezvládnou, potřeba jsou pořádné bedny. Já potřeba něco jako near field monitory, tedy reproduktory určené pro poslech z blízka, které se používají ve studiích. Já používám třeba tyhle https://kytary.cz/krk-rokit-7g4wn/HN207709/, teda o jednu generaci starší. Kdyby nevyhovovala bílá barva, jsou i v černé. Krom kvality zvuku na nich oceňuji, že se samy vypínají a zapínají. Zní to jako malichernost, ale je to velmi pohodlné a při každodenním několikanásobném používání jsem za to opravdu rád.
Petr13

Re: Výběr digitálního piána (srovnání Yamaha a Kawai)

Příspěvek od Petr13 »

U té yamahy přes sluchátkový výstup asi nahrávat nepůjde, protože se na něj aplikuje automaticky Binaurální Sampling a Stereophonic Optimizer, leda by to šlo vypnout, ale o tom nic nepíší. Naštěstí podporuje i funkci USB Audio Rekordér, takže by to mělo jít nahrát i přes usb v počítači. Divím se, že takový nástroj nemá klasický linkový výstup.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“