BOSS GT 10
Pravidla fóra
No to právě není pravda. Když jsem tam nenastavil nějaký preamp, tak z toho žádný zvuk nelezl. Podotýkám, už po několikáté, že jsem měl GT10 zapojené mezi kytarou a kombem.
Naposledy upravil(a) Jester dne 12.01.2009 17:47, celkem upraveno 1 x.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jester píše:No pak teda potěš pánbů s POD X3 Live.pupack píše:GT-10 je peckovej multak na urovni POD X3 Live - oba sou srovnatelné...OK. Přiznávám, že sem možná blbej. Napiš mně jak. Určitě máš dokonale prostudovaný manuál, když to tady s takovou samozřejmostí tvrdíš. Tlačítkem "Preamp" to nebude. Možná to jde v manuálním módu, ale pak zase nefungujou presety a celé by mi to bylo stejně naprd. Bavím se teď o použití bez efektové smyčky. V efektové smyčce je to asi jinak, protože tam používám preamp hlavy nebo komba.pupack píše: člověk ovšem musí vědět jak to použít, jak to nejlépe zapojit pro své potřeby aby pak nemusel říkat že to stojí za prd
a jinak..simulace aparátů se dají samozřejmě vypnout..
já to nemyslel nějak zle, omlouvam se jestli to tak vyznělo, jen jsem tim chtěl říct, že není prča to nastavit a mít vše dobře.
Jinak, podle návodu v pdf do kterého ted koukam na strankach bose je to právě to tlačítko PREAMP kterým se dá vypnout/zapnout simulace preampu to si musis zmenit u kazdeho presetu....viz obrázek

jinak ten manual je dost obsahlej uznavam ze na to clovek pomalu musi mit vejsku... podle me je tam pak problem i s tou dynamikou v tom, ze tam jsou ruzna globalni nastaveni dle manualu a zrejme je tam standarne zaplý jakysi kompresor ktery ji muzu nicit a spousty jinych veci ktere to rusi, chce si to vic pohrat dle manualu, ale je to slozitejsi nez muj POD
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no jeste vyzkoušej tohle: kdyz totiz vypnes preamp, hodne se ztisi vlastnu zvuk protoze jako preamp pak bude az kombo, cili dat na maximum output level na tom bossu, pak taky koukam ze se daji nastavovat ruzne output select.. atd az budes mit ten manual zkus si s tim vyhrat. nastesti je dost dobre o obrazkovany ten manual. tak at se zadari! jinak je to opravdu v ramci ceny solidni multak a kdyz se to dobre posteluje a clovek se do toho vnori tak to bude OK, drzim palce cuusJester píše:Promiň, možná jsem reagoval trochu podrážděně. Stahuju si ten manuál. Problém je v tom, že jakmile jsem tlačítko "PREAMP" vypnul, tak z toho nelezl žádný zvuk. Tak teď fakt nevím.pupack píše: já to nemyslel nějak zle
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
To by mohlo být ono!pupack píše: no jeste vyzkoušej tohle: kdyz totiz vypnes preamp, hodne se ztisi vlastnu zvuk protoze jako preamp pak bude az kombo, cili dat na maximum output level na tom bossu
Nicméně ten efekt už nemám doma. Díky, asi jsem zase o něco chytřejší.
EDIT:
Tak jo, uznávám, že jsem asi lama.
-
malejpeavey
jasně buď vklidu:-)....... vždyť říkám že je to na nic, ale funguje to, já měl třeba preset pojmenovaný jako "delay" a měl jsem v něm zapnutý jen delay a funguje to
VOX AC50 vlastní Homemade+Marshall AVT412XAT, Epiphone Les Paul Custom Plus, Tubescreamer, Guvnor plus, DigiTech Quad rack efect, CryBaby Dunlop
- ANTISOCIAL6661
V uzivatelskom mode si mozes z prednastavenych presetov P vybrat ktory chces,v mode U ho lubovolne menit a zapisat,a je len vyhoda(podla mna) ,ze ked s vysledkom nie si spokojny,povodny zvuk si kludne mozes z P modu vytiahnut a skusit inak.Ono,aj na ten najvymakanejsi a najdrahsi kus z efektov,gitar a neviem coho by kazdy nasiel nieco,co mu vadi,ale kua,ja ho celkom zeriem 
Jackson DXMG, BOSS GT10, Marshall JCM 900 4100,Marshall 1960 A, BOSS BR600,Mesa Boogie 6L6 GC,Ibanez Western,Planet Waves cable
Tady už jde o to, jestli ti to simuluje jen zvuk preampu a nebo se ti to i předzesílí (že to můžeš zapojit rovnou do koncáku..)pupack píše:no jeste vyzkoušej tohle: kdyz totiz vypnes preamp, hodne se ztisi vlastnu zvuk protoze jako preamp pak bude az kombo, cili dat na maximum output level na tom bossu, pak taky koukam ze se daji nastavovat ruzne output select.. atd az budes mit ten manual zkus si s tim vyhrat. nastesti je dost dobre o obrazkovany ten manual. tak at se zadari! jinak je to opravdu v ramci ceny solidni multak a kdyz se to dobre posteluje a clovek se do toho vnori tak to bude OK, drzim palce cuusJester píše:Promiň, možná jsem reagoval trochu podrážděně. Stahuju si ten manuál. Problém je v tom, že jakmile jsem tlačítko "PREAMP" vypnul, tak z toho nelezl žádný zvuk. Tak teď fakt nevím.pupack píše: já to nemyslel nějak zle
Hlasitost bez preampu do komba by měla bejt srovnatelná jako s preampem do koncáku že?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
No, nevím jak u GT-10, ale basová verze signál nežere 
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

-
malejpeavey
no já myslím že určitě žere
není to true bypass, já vím že se hlasitost dá dohnat potenciometrem "output level" ale ten signál prohnaný různými polovodiči toho efektu už není "ten signál", na to se spolehni..........
můžu se zeptat jaký efekty z toho bosse používaáš na tu basu?
VOX AC50 vlastní Homemade+Marshall AVT412XAT, Epiphone Les Paul Custom Plus, Tubescreamer, Guvnor plus, DigiTech Quad rack efect, CryBaby Dunlop
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Ano, hodně používám Compressor, Delay, Equalizer, Reverb, Octaver, Chorus, Synťák, Wah, Pitch Shifter, Harmonizer, Phrase Loop
Zřídka Nějaký OD/DS, Phaser, Flanger, Synťák, Wah, Slicer. Mám to doma asi 3 měsíce a neumím s tím ještě tak pracovat
Zřídka Nějaký OD/DS, Phaser, Flanger, Synťák, Wah, Slicer. Mám to doma asi 3 měsíce a neumím s tím ještě tak pracovat

-
malejpeavey
no tak to je přesně to co tady celou dobu říkám, nenadávám na ten efekt jen říkám, že je to drahá hračka, protože využíváš jen modulační efekty a looper, a ty modulační efekty se daj pořídit za míň v lepší kvalitě a ten loop se fakt hodí akorát tak domu
, a kdo má aparát tak přece nebude digitálně simulovat nějaký preampy
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jj, určitě se dají pořídit levněji v lepší kvalitě, protože např synťák a harmonizér jsou totiž velice levná záležitost 
na basu mi připadá lepší mulťák, než samostatné efekty, pokud už samozřejmě člověk nehraje X let a přesně neví, které efekty využije a které ne
na basu mi připadá lepší mulťák, než samostatné efekty, pokud už samozřejmě člověk nehraje X let a přesně neví, které efekty využije a které ne
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Nedělej si z něj srandu, ale je fakt, že slušný harmonizér jsem tak pod 4 litry neviděl. zkrátka, když budu hodně šetřit, takDark Axel píše:jj, určitě se dají pořídit levněji v lepší kvalitě, protože např synťák a harmonizér jsou totiž velice levná záležitost
Compressor = 1000,-
Chorus = 1000,-
Delay = 1500,-
Equalizer = 600,-
Phrase Loop (ten základní stojí) = 2300,-
Reverb = 1000,-
Pedal Pitch Shifter 1500,-
Octaver = 2000,-
Wah = 2500,-
Hramonizer = 4000,-
------------------------
Sečteno a podtrženo = 17 400,-
Dovoluju si upozornit, že jsem ještě nezahrnul k tomu Efekty které používám méně často + Bass synth. A to jsem hodně šetřil, pořád si myslíš, že seženeš tyto efekty daleko levněji?

- pupack
- Kontaktovat uživatele:
chlapci, zapomínáte na jednu základní věc multiefektů... resp. to je z 90% důvod proč si lidé mulitefekt kupují, tak jako já!
MOŽNOST ULOŽIT SI PRESETY NA SONGY
Čili nemá smysl srovnávat krabky a multaky...Já si nedokážu představit hrát svoje U2 bez možnosti uložených konfigurací pro songy... u některého druhu muziky to prostě není možné!
Ted jsem nahrával třeba píseň Beautiful Day a ta má v sobě
1.intro
2.sloku
3.refren
4.jinou sloku
5.scream riff
6.outro
a každá ta část má jiné nastavení, delaye, jiné krabky, jiné efekty...
a takových songů hraju třeba 12 ...
Kdybych měl měnit každé nastavení před každým songem, po sloce třeba přestat hrát a naštelovat si nový čas na delayi asi blbost co
to jen tak můj postřeh
Prostě je třeba si uvědomit, že multáky tu mají své místo a krabky také své... oboje jsou mozna stejne efekty, ale hodí se na něco jiného a je třeba to brát komplexně, bo komplexně je to dycky nejlepší

Čili nemá smysl srovnávat krabky a multaky...Já si nedokážu představit hrát svoje U2 bez možnosti uložených konfigurací pro songy... u některého druhu muziky to prostě není možné!
1.intro
2.sloku
3.refren
4.jinou sloku
5.scream riff
6.outro
Kdybych měl měnit každé nastavení před každým songem, po sloce třeba přestat hrát a naštelovat si nový čas na delayi asi blbost co
to jen tak můj postřeh
Přesně souhlasim.... buď 2-3 krabičky a když už hromadu zvuků tak něco kompletního na podlahu a nebo do racku s midi switchem.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
To je další důvod, proč mám svého bosse rádpupack píše:chlapci, zapomínáte na jednu základní věc multiefektů... resp. to je z 90% důvod proč si lidé mulitefekt kupují, tak jako já!
1.intro
2.sloku
3.refren
4.jinou sloku
5.scream riff
6.outro
to jen tak můj postřehProstě je třeba si uvědomit, že multáky tu mají své místo a krabky také své... oboje jsou mozna stejne efekty, ale hodí se na něco jiného a je třeba to brát komplexně, bo komplexně je to dycky nejlepší
![]()
Díky, chlape, já na tudletu přednost v samém shonu úplně zapoměl

- ANTISOCIAL6661
přidám pár zajímavých odkazů k GT-10
kdo by měl zájem tak mám neoficiální, ale funkční 64-bit ovladače pro Vistu x64, aby šlo gt-10 používat v advanced usb modu...
Kód: Vybrat vše
patche: http://www.haax.se/filesite/index.php?unit=gt10&sort=&page=1Kód: Vybrat vše
software:
http://www.roland.com/products/en/_support/dld.cfm?ln=en&dsp=0&iCncd=3420
http://gtx.tinfoilmusic.net/BaCH Les Paul Standart (R.M. Pickup AlNiCo II Neck + AlNiCo Custom)
Ernie Ball
Fender Frontman 15R
Boss GT-10
Ernie Ball
Fender Frontman 15R
Boss GT-10