BOSS GT 10

Pedály, multiefekty, procesory, ...
ANTISOCIAL6661

BOSS GT 10

Příspěvek od ANTISOCIAL6661 »

Zdravim vsetkych !Pred casom som kupil tuto masinku a som s ou nadmieru spokojny,aj ked niektore finesy som doteraz nepochopil...Mate ho tu niekto,pokecame?
Jackson DXMG, BOSS GT10, Marshall JCM 900 4100,Marshall 1960 A, BOSS BR600,Mesa Boogie 6L6 GC,Ibanez Western,Planet Waves cable
Moleek

Re: BOSS GT 10

Příspěvek od Moleek »

ANTISOCIAL6661 píše:Zdravim vsetkych !Pred casom som kupil tuto masinku a som s ou nadmieru spokojny,aj ked niektore finesy som doteraz nepochopil...Mate ho tu niekto,pokecame?
No i kdyby neměl, někderý věci sou na různejch hračkách dost podobný ;)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No měl jsem ji/ho (mašinku/efekt :-) ) týden a po týdnu jsem jí/ho s chutí vrátil.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Jester píše:No měl jsem ji/ho (mašinku/efekt :-) ) týden a po týdnu jsem jí/ho s chutí vrátil.
jen ze zajimavosti, pročs to udělal? :shock:
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Já vím, možná trošku OT, ale Já mám GT-10B, což je velmi podobná mašinka, co se týče efektů, myslím si, že je to hodně dobré :)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
malejpeavey

Příspěvek od malejpeavey »

no já ho měl měsíc a s chutí jsem se ho zbavil :-( používal jsem ho zapojenej v efektový smyčce jen jako modulační efekt, zkreslení jsou dobrý ale pořád syntetický a loop je hodně chudá verze, GT-8 mi přijde profesionálnější výrobek. Zapojeno klasicky do vstupu komba znatelně žere signál a u lampáče zmizí dynamika nástroje. Takže ........... za mně návrat ke krabkám a rukám :-) :-)
VOX AC50 vlastní Homemade+Marshall AVT412XAT, Epiphone Les Paul Custom Plus, Tubescreamer, Guvnor plus, DigiTech Quad rack efect, CryBaby Dunlop
malejpeavey

Sorry, v zápalu boje jsem přehlíd otázku :-) :-) můžem pokecat o GT10, co tě zajímá? :-)
VOX AC50 vlastní Homemade+Marshall AVT412XAT, Epiphone Les Paul Custom Plus, Tubescreamer, Guvnor plus, DigiTech Quad rack efect, CryBaby Dunlop
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Caggan píše: jen ze zajimavosti, pročs to udělal? :shock:
No podobně jako psal malejpeavey někde nade mnou.
Je to kouzelná mašinka, která funkcemi přesně splňovala to, co jsem od ní očekával (před koupí jsem docela důkladně prostudoval manuál). Vše šlo krásně nastavit, přepínání zesilovačů / zesilování na sóla pomocí jednoho tlačítka. Paráda. Ale ten zvuk. Když jsem to připojil na kombo, úplně to zabilo zvuk lampy, lezl z toho takový obyčejný tranďákový zvuk. Kvalita zvuku Looperu byla ještě o řád horší. Ten blbej zvuk, to platilo i o zvuku na sluchátka. Prostě zvukově pro mě totální propadák. Takže i když jsem nechtěl (chtěl jsem něco na doma), půjdu do krabiček.
Myslel jsem si, že kdyby se zapojil do efektový smyčky (moje kombo ji nemá), vyřešil by se problém se zvukem, ale jak bylo napsáno výše, taky to asi není pravda.
Největší chyba GT10 je v tom, že nejde vyřadit simulace a použít pouze vestavěné efekty. Pořád tam něco simuluje.Tedy jestli to jde, tak se omlouvám, já jsem na to nepřišel. Ale dle mého tam pořád musí být zapnutý nějaký preamp (tedy jeho simulace), jinak z toho neleze žádný zvuk.
P.S. Já si na zvuk docela potrpím, je možné, že by to, co se mi nelíbí, bylo pro spoustu jiných lidí naprosto snesitelné. Takže rozhodně to není špatný výrobek, ale doporučuji pořádně vyzkoušet.
P.S.2. Když jsem studoval recenze na Harmony central, měl GT10 strašně moc bodů za zvuk (skoro nejvíc z mulťáků, ze kterých jsem se rozhodoval). Tak nevím, jsem hluchý já nebo jsou hluší ti ostatní? Nebo jsem měl špatný kousek?
malejpeavey

No myslím, že nejsi hluchý, já ho nakonec zapojil do smyčky a používal jen ty modulační efekty a to jde, prampy se vypnou. Ale potom je to drahej modulační efekt. Já hraju pořád přes nějakou krabici a dík výše uvedeným recenzím jsem si poprvně pořídil za drahý peníze multiefekt a to jsem se jěště v tý době zbavil spousty dobrech krabic. Myslím, že tak dobrý ten mulťák jak je uvedeno v recenzích není....... :-( všechno v něm funguje napůl, zkreslení tak napůl, loop station je jen slabej pokus, kterej navíc přehrává rozdílným, daleko horším zvukem, a celej efekt neskutečně srovná zvuk nástroje tak hodně, že je po dynamice....... ale to už se opakuju, prostě za ty prachy drahá hračka a nebo je nutné hrát stereo přes PA systém ale to zase ta GT10 tak vyjímečný zvukový možnosti nemá. jo jěště to má, já říkám "modeler pro blbce" to zn. že nemusíte vědět nic o krabičkách a jdete po zvuku a oni se ty krabice zapínaj a nastavujou samy podle toho jakej zvuk chcete...... tak to je podle mého názoru dosti drahá a úplně zbytečná funkce. Prostě u bosse nevěděli jak dál a museli s něčím přijít aby zastavili konkurenci např. PODů apod....... takže na dobrej Boss GT-8 navěsili spoustu pitomostí
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Takže ještě jednou: nemá cenu uvažovat o GT10 a radši vzít GT8 z bazaru - GT8 je dle mě velmi dobrý mulťák, lepší jak všechny Digitechy dohromady (a to mám doma Digitech :-) ) Nebo se mýlím ?
ANTISOCIAL6661

Příspěvek od ANTISOCIAL6661 »

Ja si myslim,ze je v pohode,ale mam dojem,ze chlapici od Boss sa tam snazili toho narvat tolko,ze sa v tom krapet na prd orientuje,takze sa s nim treba "zoznamovat" aj niekolko mesiacov.Druha moznost je,ze som blby :oops: Len som chcel zistit od vas,naco je tlacitko OUTPUT SELECT,ked aj pri zmene vystupu mi zvuk lezie stale cez OUT L/R.
Jackson DXMG, BOSS GT10, Marshall JCM 900 4100,Marshall 1960 A, BOSS BR600,Mesa Boogie 6L6 GC,Ibanez Western,Planet Waves cable
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tlačítkem OUTPUT SELECT specifikuješ, jaké zařízení máš k GT10 připojeno, jestli malé kombo, velké, hlavu, sluchátka ... Výstup by měl být na těch výstupních svorkách vždy. Jedině když zvolíš sluchátka, tak by tam neměl být žádný signál.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

rain píše:Takže ještě jednou: nemá cenu uvažovat o GT10 a radši vzít GT8 z bazaru - GT8 je dle mě velmi dobrý mulťák, lepší jak všechny Digitechy dohromady (a to mám doma Digitech :-) ) Nebo se mýlím ?
ještě bych možná zauvažoval nad zoomem G9, nebo nad Voxem
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
malejpeavey

taky jsem uvažoval nad voxem tam je to co tam patří a žádný blbosti okolo, s tím tlačítkem "output select" je to tak jak píše Jester.
Já nakonec oprášil krabky a do efektové smyčky jsem si dnes koupil rackový Digitech Quad a přidělám ho zazadu ke kombu :-)
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Nesouhlasím, teda nevím, jak je to u GT-10, ale u GT-10B (basová verze tohoto) jde vypnout preamp, TZN, žádná simulace tam být nemusí a hraje ti to úplně čistě,
a navíc to umí posloužit jako PC I/O zařízení, což je super, fakt, nemůžu si stěžovat, a to zkreslení je hodně dobré
Navíc má to i Midi převodník, takže můžeš komunikovat s externím pedalboardem kdyžtak :)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

GT-10 je peckovej multak na urovni POD X3 Live - oba sou srovnatelné...

člověk ovšem musí vědět jak to použít, jak to nejlépe zapojit pro své potřeby aby pak nemusel říkat že to stojí za prd :)

a jinak..simulace aparátů se dají samozřejmě vypnout..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
malejpeavey

No nevím jestlis četl všechno, ale já jsem to někde o patro výš psal, že to jde všechno vypnout a můžeš používat jen ty efekty který chceš, ale to nic nemění na tom, že stejně při průchodu signálu tím efektem se ztratí dynamika nástroje, možná na tranzistorovým aparátu to nevadí ale moje lampový kombo má za tím efektem nevýraznej středovej zvuk naprosto bez dynamiky, trošku se to zlepší když to dáš právě do efektové smyčky ale pak je to zase hodně drahej modulační efekt :-)
malejpeavey

tak já neříkám, že to stojí "za prd" já jen říkám, že to je od Bosse krok zpět a myslím, že to říkám zodpovědně měl jsem ho skoro rok a vyzkoušel jsem ho důkladně :-) a můžu to srovnat třeba s GT-8. Kdo ale čeká špičkový zkreslení a perfektní looper, jak se někde píše, tak bude zklamanej a že to žere signál je známá věc.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

pupack píše:GT-10 je peckovej multak na urovni POD X3 Live - oba sou srovnatelné...
No pak teda potěš pánbů s POD X3 Live.
pupack píše: člověk ovšem musí vědět jak to použít, jak to nejlépe zapojit pro své potřeby aby pak nemusel říkat že to stojí za prd :)
a jinak..simulace aparátů se dají samozřejmě vypnout..
OK. Přiznávám, že sem možná blbej. Napiš mně jak. Určitě máš dokonale prostudovaný manuál, když to tady s takovou samozřejmostí tvrdíš. Tlačítkem "Preamp" to nebude. Možná to jde v manuálním módu, ale pak zase nefungujou presety a celé by mi to bylo stejně naprd. Bavím se teď o použití bez efektové smyčky. V efektové smyčce je to asi jinak, protože tam používám preamp hlavy nebo komba.
malejpeavey

no jasně jde to, uděláš si vlasní preset a tam prostě nezapneš žádnej preamp, ručně to jde jen tak jak píšeš........ vypnout to jde ale nejdou presety :-).......... ale jak říkám, uděláš vlastní preset a když do něj nic nezapneš tak ti leze ven stejný zvuk jako dovnitř, jen bohužel maličko sežraný :-( doufám že se chápem :-)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“