Převažování kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

60'Rock_N'_Roll píše:
Disasterpiece píše:
60'Rock_N'_Roll píše:já to SG standard držel na klíně a přepadávalo, takže ve stoje to muselo dělat taky
ty jsi vrah :lol:
Me napriklad prepadava baska kdyz sedim ale kdyz hraju ve stoje tak ne.
ale to prepadavaní bylo doopravdy moc veliký, třeba tak, že jsem tu kytaru musel tou rukou přidržovat. a to pak vadí.
V sede prepadava v jakekoli mire dozadu nebo dopredu kazda kytara - nebral bych na to ohled, dulezita je vyvazenost kytary vestoje ... a ze ti padala kdyz jsi ji mel na kline (!) tos musel mit fakt deravej klin...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

60'Rock_N'_Roll píše:Můj Les Paul mi tohleto nedělá. A SG Standard to dělá taky. Jen EDS 1275 to nedělá. Ale neni to zase klasický SG no. Dvoukrký.
Dej si facku a pak ještě druhou :D.

No koupil jsem si k svýmu Bachu 8cm tlustej koženej popruh a pořád to přepadává. Všechno to je jen o tření :wink:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
woro90

Příspěvek od woro90 »

Joey píše:
60'Rock_N'_Roll píše:Můj Les Paul mi tohleto nedělá. A SG Standard to dělá taky. Jen EDS 1275 to nedělá. Ale neni to zase klasický SG no. Dvoukrký.

No koupil jsem si k svýmu Bachu 8cm tlustej koženej popruh a pořád to přepadává. Všechno to je jen o tření :wink:.
Přesteň se potit nebo si dej popruh jako folkař na hlavu (kytary) :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Joey píše:
Ano můj Les Paul. Facku si dávat nebudu.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

ondies píše:dělají tohle i kvalitnější SG třeba od Gibsona?
Ne.

(A kdo jinej dělá "kvalitnější SG"? ESPčka neřadím mez SG, to jsou patvary.)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

60'Rock_N'_Roll píše:
Joey píše:
Ano můj Les Paul. Facku si dávat nebudu.
Ehm...ukaž mi LP který nepřepadává, při jeho váze...
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

ty stagg LP, ale nevim, jestli se tomu dá říkat LP
Kucca

Padá hlava

Příspěvek od Kucca »

Ahoj, mám kytaru Jackson RR3 a převažuje mi u ní hlava, je to asi o zvyku, ale nevíte někdo jestli se to dá nějakou úpravou vyvážit? Nebo jestli už se o to někdo nepokoušel?
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Padá hlava

Příspěvek od ricardo »

skus vyvrtat pár špuntú na hlave a nalepit na zadek.. 8) co ti poradit , ta kytara je na image , predpokladam že ji nemaš na kolene když padá :lol:
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Veno

Příspěvek od Veno »

Třeba mně konkrétně se převažují obě kytary. SG o poznání víc, Jolana 2008 míň, ale přeci jen trochu. Mně k vyřešení stačily kožený řemeny, který mají zespod takový semiš či co...prostě zespod to na hadrech neklouže, takže ta kytara drží jak ji necháš. Široký aspoň 6 cm. Nyloňáky jsou k těmhle kytarám k ničemu, jak padají na hlavu a musíš je přidržovat, bolí z toho ruka.
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
Kucca

Příspěvek od Kucca »

Veno píše:Třeba mně konkrétně se převažují obě kytary. SG o poznání víc, Jolana 2008 míň, ale přeci jen trochu. Mně k vyřešení stačily kožený řemeny, který mají zespod takový semiš či co...prostě zespod to na hadrech neklouže, takže ta kytara drží jak ji necháš. Široký aspoň 6 cm. Nyloňáky jsou k těmhle kytarám k ničemu, jak padají na hlavu a musíš je přidržovat, bolí z toho ruka.
Díky, to mě nenapadlo... zkusim to! :)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

skus vyvrtat pár špuntú na hlave a nalepit na zadek.. 8)
To sis někde přečetl nebo to jsou fakt výmysli z tvojí hlavy? To je rada nad zlato, proč chceš za všech okolností radit, ale dopadá to takhle? :roll:

Kucca: Jsi tu nový, ale přesto prosím používej tlačítko Hledat tady na fóru. Takové téma tu už je: post187919.html?hilit=p%C5%99eva%C5%BEo ... AD#p187919
Až přijde někdo z moderátorů, tak ti to tu nejspíš zamkne a pošle tě tam co já (do pr**** ne neboj :D).
Jinak přepadáváním na hlavu trpí hlavně SG a Firebirdy, u Véček jsem se s tím moc nesetkal, ale první věc co můžeš udělat je: Pořídit si kvalitní, široký kytarový řemen, který ti nebude klouzat na ramenou. Tím se to většinou dá výrazně zlepšit nebo odstranit problém úplně. Pokud ne, tak v úvahu připadá různé převrtávání úchytů na řemen.
MilanT

Re: Převažování

Příspěvek od MilanT »

Bejk: díky za odkaz :)
Kucca: příště prosím lépe hledej. O nevyváženosti kytar a jejich přepadávání na hlavu je tu několik témat. A příště zvol i lepší sekci. Z toho je vidět, že jsi vůbec nehledal. Už jsi dost dlouho na fóru abys věděl, že je to proti pravidlům fóra. Tvoje téma jsem sloučil se starším threadem.
ricardo: když nevíš co poradit, tak raději nerad nic vtipného. Koleduješ si o titul Nedůvěryhodný Žvanil (stejně jako tvůj soused). Divím se, že tě ještě nikdo na ten titul nenavrhnul.
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Převažování

Příspěvek od ricardo »

MilanT píše: příště prosím lépe hledej. A příště zvol i lepší sekci. Z toho je vidět, že jsi vůbec nehledal.
ricardo: nerad nic vtipného. Koleduješ si o titul . Divím se, že tě ještě nikdo na ten titul nenavrhnul.
díváš se milane nekdy na svou vtipnost? 8)
Bejk píše:
skus vyvrtat pár špuntú na hlave a nalepit na zadek.. 8)
To sis někde přečetl nebo to jsou fakt výmysli z tvojí hlavy? To je rada nad zlato, proč chceš za všech okolností radit, ale dopadá to takhle? :roll:
Pokud ne, tak v úvahu připadá různé převrtávání úchytů na řemen.
Bejku , to melo značit aby si chlápek uvedomil že problem nespočíva v malem množství presunu váhy , jako to s neuspechem nekdo už skoušel (pytlíky a olovo :roll: ) kytary se válí na hlavu hlavne kuli váze železných části jako výztuha krku a ladici mechaniky .. jen málo designu tel kytar sedí na zadek . .. trochu me uráži když si mysli nekdo že to myslím s vrtanim vážne .. nebo naopak začinam si neco blbýho o takových lidech myslet ja.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Bejk
Moderátor

Re: Převažování kytary

Příspěvek od Bejk »

ricardo: Mysli si o mě úplně co chceš, ale vysvětli mi, proč chceš radit v každém druhém tématu a skoro všude píšeš takové blbosti, že si člověk pomalu klepe na čelo? Chápu, žádnej učenej z nebe nespadl, ale tak když nevíš jak :!:smysluplně :!: poradit, tak radši mlč. Je to lepší než abys tu psal blbosti, které zněji, jako kdyby stál vedle tebe tvůj soused jazzym a říkal ti, co máš psát. Ano, je to vážně chyba, že tě bereme vážně. Neboj se, už se to nebude opakovat. Navíc my to nějak přežijem, ale uvědomuješ si, co si asi má myslet tazatel, který se normálně a slušně zeptá a dostane takovouhle nic neříkající odpověď? Sranda může bejt, ale musíš tam pak napsat nějaké řešení a ne, že ta kytara je jen na image.
kytary se válí na hlavu hlavne kuli váze železných části jako výztuha krku a ladici mechaniky

Takže by byla ideální kytara bez výztuhy a bez mechanik? Tady se prostě zase pleteš, výztuhu a mechaniky má každá kytara, ale to, že přepadává je vina konstrukce těla (nejčastěji SG a Firebird s čím jsem se setkal).
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

Bejk píše:ricardo: ... ale vysvětli mi, proč chceš radit v každém druhém tématu a skoro všude píšeš takové blbosti,
mám pocit že se pak nekdo lépe chytne témy kto to ví :roll:
Bejk píše:
ricardo píše: kytary se válí na hlavu hlavne kuli váze železných části jako výztuha krku a ladici mechaniky

Takže by byla ideální kytara bez výztuhy a bez mechanik? Tady se prostě zase pleteš, .. je vina konstrukce těla
Mno nevím jestli sem nenapsal to samý jen se strany krku . Tak proč tedy padaj kytary na stranu toho tenkýho krku?

to co mne prijmelo psát , je že si nekdo koupi kytaru V a čeká že nebudou potíže .. prose se s tim treba zmířit ..samotná vina na V tvarech je spíš v uchycení popruhu jelikož se tam nenachází rameno podobne SG na tom tenkým rožku zrejmne nebude mít prostor. Ten pás nekdy pomáha jindy ne .. na konzertech se hráva i svlečený a spocený takže má rada zní ..nauč se s tim hrát. :wink:
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

ricardo píše:
Bejk píše:ricardo: ... ale vysvětli mi, proč chceš radit v každém druhém tématu a skoro všude píšeš takové blbosti,
mám pocit že se pak nekdo lépe chytne témy kto to ví :roll:
To je pravda, každej pak spěchá napsat něco normálního, aby se ten nováček hned nechytnul nějaké blbosti, co mu řekneš.
Bejk píše:
ricardo píše: kytary se válí na hlavu hlavne kuli váze železných části jako výztuha krku a ladici mechaniky

Takže by byla ideální kytara bez výztuhy a bez mechanik? Tady se prostě zase pleteš, .. je vina konstrukce těla
Mno nevím jestli sem nenapsal to samý jen se strany krku . Tak proč tedy padaj kytary na stranu toho tenkýho krku?

to co mne prijmelo psát , je že si nekdo koupi kytaru V a čeká že nebudou potíže .. prose se s tim treba zmířit ..samotná vina na V tvarech je spíš v uchycení popruhu jelikož se tam nenachází rameno podobne SG na tom tenkým rožku zrejmne nebude mít prostor. Ten pás nekdy pomáha jindy ne .. na konzertech se hráva i svlečený a spocený takže má rada zní ..nauč se s tim hrát. :wink:
Přehlédnu tu češtinu. Ano souvisí to s těžištěm té kytary, ale zrovna u Véčka se mi to prostě nezdálo, že je to tak hrozné (ale to záleží i na tom z čeho je to vyrobené a jak je těžké tělo oproti krku a geometrie té kytary). Veno mu taky hned doporučil koženej popruh, ale, aby z jedné strany nebyl hlazenej, to si myslím, že postačí proti klouzavosti i na maratonu, když poběžš nahej, sám takový mám. Správně, SG má úchyt vzadu na patce krku, někdo si ho myslím převrtal zezadu na roh a najednou bylo po přepadávání. Takže to není jen o tom, že
samotná vina na V tvarech je spíš v uchycení popruhu jelikož se tam nenachází rameno
.
Končím tuhle debatu a tazateli radím, aby si koupil kvalitní kožený, široký popruh jak radil Veno.. Pokud nepomůže, řešením je převrtání úchytu někam jinam, ale s tím u V zkušenost nemám.
911

Příspěvek od 911 »

Někdy je lépe takový nástroj nepořizovat,pokud je, tak prodat,nebo se s tím smířit a řešit to třeba zmiňovaným popruhem.Před časem jsem chtěl kupovat tento nástroj:
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... AA&dur=138 krásně zpracovaný,pohodlný dohmat,skvělý zvuk,bohužel jak jsem ji pustil z rukou,hlava šla ke dnu.Co s tím kytara za 40 litříků,prostě jsem ji raději vrátil,ať si užívá někdo jiný.Po letech mi jakýkoliv kompromis už vadí.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

911 : hezká kytarka 8)
me nejak to padani kytar na hlavu nevadí ( jo vadí když o neco trísknu :lol: ).. mam ale pocit že to dorovnavam pravačkou , když chci odlehčit levou tak pravá to nejak zvládne podržet ..ale skusenosti s V type a SG nemám. :roll:
Mikroon

Příspěvek od Mikroon »

Zdar,mám záložní sg bach a mám stejnej problém.Řešim to tak že šlápnu na kabel :D nebo jak už tu bylo psáno pořídit protiskluzovej řemen
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“