Současná situace na české hudební scéně

Vše o kapelách a hudebnících ...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Tak jako to byl pouze takový letmý nápad. Určitě by nemuseli hlasovat všichni. A možná by to stačilo jen online. Využít ten internet ku prospěchu hudby 8) Nějakej Lojza by nemusel ani vědět, pokud ho to nezajímá.
Final Frontier
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Jaguar master píše:Tak jako to byl pouze takový letmý nápad. Určitě by nemuseli hlasovat všichni. A možná by to stačilo jen online. Využít ten internet ku prospěchu hudby 8) Nějakej Lojza by nemusel ani vědět, pokud ho to nezajímá.
ale i přes ten net by to byly miliony... kolik myslíš že by na to potřebovali předražených úředníků? jj...přímá demokracie je drahá...a Švýcarsko je jednak malé a druhak na to má...a vůbec jsou to šikulové... Hej a ten protest proti politické situaci mě úpe zaujal... třeba song "na podporu zavedení a udržení poplatků o doktora" :D
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Tak pokud protest song tak tam nesmí být nic konkrétně. :lol:

Let me tell you about the country, where is king joker 8)
Final Frontier
Kontaktovat uživatele:

Jaguar master píše:Tak pokud protest song tak tam nesmí být nic konkrétně. :lol:

Let me tell you about the country, where is king joker 8)
ok tak pamflet na prasátko bradavičnaté...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

to ohledně Eurosongu jsem mířil tak všeobecně

nechci tu psát rasisticky, takže - vážně nevím co k tomu říct :D možná tak že český pop má rozhodně větší "tradici", než český hip-hop, takže mi přijde reprezentativnější - a ze současných kapel bych tam poslal Kryštof - nic jiného podle mně není dost kvalitní
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Visací zámek :lol: to je reprezentativní :D nebo něco z klasiky jako je Plastic People....

to .:DannY:.: vídím že dobrá
spider vepř spider vepř umí všude lézt umí téžt vládu splést, ale já se nesplet :twisted:
Final Frontier
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Jaguar master píše:Visací zámek :lol: to je reprezentativní :D nebo něco z klasiky jako je Plastic People....

spider vepř spider vepř umí všude lézt umí téžt vládu splést, ale já se nesplet :twisted:
jo visáči to je vono :-D a možná jeste bych zařadil vypsanou fixu
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Ta mně taky napadla. Našlo by se toho si myslí že víc. Zrovna si nevzpomenu, ale ten song co tam je kapela i ten DJ, netuším jak se to jmenuje teď. Je to české. Nebo Nohavicu :lol:
Final Frontier
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Jaguar master píše:Visací zámek :lol: to je reprezentativní :D nebo něco z klasiky jako je Plastic People....

no teda nevim nevim...Vypsaná fixa a českej vrchol??? tak to bych rozdejchával hůř než politiku

jinak k téma je můj podpis...neni co dodat
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
Kontaktovat uživatele:

Jaguar master píše:to .:DannY:.: vídím že dobrá
...
to jsem asi nepobral... :?:
EDIT: už to mám :lol:
*cable >>> Adam Hall
mnemicmunky
Kontaktovat uživatele:

Re: Současná situace na české hudební scéně

Příspěvek od mnemicmunky »

současná situace u nás mě příjde špatná... :|
panedge

Příspěvek od panedge »

No když si zapnu jakoukoliv hudební stanici v televizi tak mě připadá situace špatná na celým světě :roll: 90% hrajou ohavný černošský pytloviny a nebo na druhou stranu 1000 nových kapel který si hrajou na to že sou z 60 let no katastrofa
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

panedge píše:No když si zapnu jakoukoliv hudební stanici v televizi tak mě připadá situace špatná na celým světě :roll: 90% hrajou ohavný černošský pytloviny a nebo na druhou stranu 1000 nových kapel který si hrajou na to že sou z 60 let no katastrofa
No, retro 60tých let je celkem fajn. Tenhle trend svetrů, mažestráků a divnejch hrncovitejch účesů mi přijde jako takový milý prosvětlení toho neustálýho: Hip-hop, rap, emo, čehož donedávna byly hudební kanály plný...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

svůj názor na blízkou minulost v české hudbě jsem shrnul tady... skupiny-a-hudebnici/waldemar-matuska-t1 ... ml#p228654. Nebudu se opakovat ani vyjadřovat k současné hudební kultuře.. jen napíšu jak vidím budoucnost.

Myslím, že hudba v české republice ani ve světě se již nemůže vyvíjet stejným způsobem jak se vyvíjela v době kdy se hrál jazz, blues, rockandroll, bigbeat, rock, hard, první metal, druhý metal, třetí metal... Myslím, že se může vyvíjet jen A, do větších extrémů, B, nebo by musela dostat nějaký duchovní rozměr a o tom pochybuji protože lidé mají k duchovnu odpor a nedůvěru C, ve stejných žánrech budou vznikat nové a nové skladby D, umělci si vezmou z různých žánrů to nejlepší a spojí si to po svém a přidají určitou část duchovna ale nebude to pojmenované jako duchovno (protože o tom se nesmí mluvit) a pak to bude krásné a i lákavé pro posluchače.

Jsem zvědavý, jestli se člověk popere s tímto problémem, zda hudba získá nový rozměr, nebo půjde dál pouze směrem žánrových proměn.. (který už má ale z velké části vyčerpaný).
Norman ST 40 folk
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ceska scena je hlavne za vsech okolnosti minimalne 10 let pozadu za svetem - ja sam, vy, vsichni :) rad bych videl nekoho kdo neni, ale nejak neverim ze tu nekdo takovy je. stejne tak to bylo imho vzdycky :) tezko rict cim to je.
to co ted lehce prichazi do mainstreamu si zapad odbyl skoro pred deseti roky, dneska ta indie scena (ktera recykluje uz tak dost masakralne) je uz taky na ceste aby ji vystridalo neco jinyho. do toho je prumysl jeste v 3x vetsich problemech nez byl pred trema rokama :) ted se to vsechno lame a nekdo kdo vymysli novy distribucni kanal vyhodny pro posluchace i kapely na tom dobre vydela.

jinak docela me rozseklo kdyz jsem zapnul mtv2 a zacal se na me valit zvuk ala neue deutche welle '85 (akorat byl proti roku 85 mnohem lip smichany a zmasterovany) - napred jsem myslel ze to je nejake retro vysilani, ale byl to asi mesic stary klip.

docela me taky fascinuje ska vlna (hlavne na mensich mestech a vesnicich) - myslim si ze to ma takovou popularitu pro to ze jsme (nebo vetsina z nas je) cesi a mame v krvi polku - ktere je ceske "ska" daleko bliz nez anglii nebo jamajce :) proste takova moderni obdoba dechovky. kdyz posloucham sto zvirat tak mi to zni jako precizne zahrana variace na skoda lasky riznuta hospodskym bigbitem. nejvtipnejsi je ze kapela muze hrat sebehur (pokud to neni opravdu totalni provar), ale parket nikdy nebude uplne prazdnej :) proto me ska bavi hrat (v rozumnych davkach) na koncertech ale nebavi me ho poslouchat. nezapomenu na vyjev z trutnova pred par lety kde jsem hral s jednou skackovou bandou - pri zvukovce jsem zacal hrat otoceny zady do prazdneho prostoru pred podiem klasicky sekany kila na druhou, kdyz jsem se po patnacti vterinach podival do publika tak najednou prede mnou parilo asi 7 pankacu. na koncert pak byl solidni kotel ktery spokojene krepcil do rytmu rozsypaneho ska :)
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“