Současná situace na české hudební scéně

Vše o kapelách a hudebnících ...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Současná situace na české hudební scéně

Příspěvek od Jaguar master »

Rád bych vyvolal diskuzi na téma současná situace na české hudební scéně. Potažmo i na světové. Přijde mi to v dnešní době strašně uplácaná. Možná to je jen úhlem pohledu ale v dnešní době mi chybí takové ty vlny. Hipies, Rock'n'roll, Punk, Heavy Metal...atd. Co vy na to?
Final Frontier
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Protože už je těžké přijít s něčím novým co osloví takovou masu lidí.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Frostys píše:Protože už je těžké přijít s něčím novým co osloví takovou masu lidí.
Přesně tak ..

A ty vlny jsou tady furt a vždycky budou jen už nejsou tak viditelné ;-)
metr.puk

nevim nevim

Příspěvek od metr.puk »

Obávám se, že to je na nekonečnou diskusi... A co jedinec, to jedinečný názor... Když už, tak by se k tomuto mohl spíš vyjádřit nějakej hudební teoretik, člověk, kterej se tímto zabývá i profesionálně. Muzika je pocitová záležitost, do hledání racionálních souvislostí bych se osobně nepouštěl. Stačí mi, že existuje "oficiální" konformní hudba a že se k ní můžu vymezovat. Ale kde jsou hranice tý konformity? Vsadim se, že u každýho uplně někde jinde... :wink:
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Podle se historie opakuje. To že se letos v módě vrací hipíes a barvy atd...tak snad se historie opakuje i v hudbě. Sice to není až tak výrazné asi ale opakuje se to s menšími prodlevami. Takže 80' léta prožijeme třeba jen 5 let atd...snad mně chápete.

Vrtá mi to hlavou proč je to teď takové po*rané všecko :( Proč nikdo nechodí na koncerty, proč se neprodukuje taková a taková muzika, jakto že je málo hudebníků (relativně, asi jak kde), proč je ta naše republika taková zaprďákovaná :P Občas mi přijde že jsem se narodil asi o 30 let později :lol:

EDIT: hlavně mně štve že není vůči čemu dnes protestovat. Hipies protestovali proti válce, Punkáčům se nelíbilo skoro nic, punkáči se nelíbili metalistům atd...ale dneska? Pokud se někomu něco nelíbí tak maximálně na to nadává. A to ještě někdo na fóru :lol: :oops: protože prostě neznám lidi ve svém okruhu kteří by se zajímali o stejný kus historie, hudby...atd.

Ty vlny byli vždy víceméně si myslím že taková jen ze začátku lokální. A dnes by to chtělo asi celosvětovou vlnu. Tak lidi, máme k dispozici net, všecko co jen chceme. Tak proč toho nějak nevyužijeme?

Osobně bych neřekl že je to osobní názor. Myslím že si se v těch názorech najdou určité společné prvky. Například úroveň toho co musíte umět aby jste se dostali do televize hodně klesla. Dneska stačí aby byla holka hezká, uměla zaspívat jednu písničku a je v televizi a má album. Ale ty se můžeš doma dřít jak kůň a učit se a učit na kytaru protože chceš někdy hrát. A nic. Tohle není o štěstí že se někdo chytne když si ho veme manager pod sebe. Ale to je i o tom že ten manager chce vydělat prachy na tobě.
Naposledy upravil(a) Jaguar master dne 26.03.2009 15:06, celkem upraveno 1 x.
Final Frontier
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Právě problém je v tom, že hudebníků je teď až hodně moc... A za to, že nikoho už nemůže nic překvapit může pan internet...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Druhý edit už ne :lol:

Dobrých hudebníků je ale čím dál tím méně. Označení hudebník je velice spekulativní :lol: Ale máš pravdu. Nízká cena, dostupnost, média a liberálnost dnešního světa umožňuje aby byl hudebníkem opravdu každý.

Osobně bych rád našel něco co dnešní svět pořád žere, asi jako punkáči šokovali lidi tím jak vypadali. To dnes nikoho (až na určité % populace) nešokuje. A v té době si lidé zakládali na tom jak vypadali.

EDIT: net bych zase až tak neodsuzoval ale spíše se snažil zamyslet jak toho využít
Final Frontier
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Jaguar master píše:Druhý edit už ne :lol:

Dobrých hudebníků je ale čím dál tím méně. Označení hudebník je velice spekulativní :lol: Ale máš pravdu. Nízká cena, dostupnost, média a liberálnost dnešního světa umožňuje aby byl hudebníkem opravdu každý.

Osobně bych rád našel něco co dnešní svět pořád žere, asi jako punkáči šokovali lidi tím jak vypadali. To dnes nikoho (až na určité % populace) nešokuje. A v té době si lidé zakládali na tom jak vypadali.

EDIT: net bych zase až tak neodsuzoval ale spíše se snažil zamyslet jak toho využít
Myslím přesný opak.. Tím že internet prezentuje právě tu spoustu dobrých muzikantů a to se týká nejen hudby, tak už není tak lehké prosadit se... Takže jak jako zamyslet se nad jeho využitím? Jedině bys zakázal aby se na net dávalo cokoliv dobrého, aby se mohli lidé prosazovat :)
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Jaguar master píše:...
Vrtá mi to hlavou proč je to teď takové po*rané všecko :( Proč nikdo nechodí na koncerty, proč se neprodukuje taková a taková muzika, jakto že je málo hudebníků (relativně, asi jak kde), proč je ta naše republika taková zaprďákovaná :P Občas mi přijde že jsem se narodil asi o 30 let později :lol:

EDIT: hlavně mně štve že není vůči čemu dnes protestovat....
já si myslím že lidi nechodí na koncerty protože jsou jednak zdechlí a jednak....vlastně z toho vyjde taky že jsou zdechlí... no asi to bude v tom...

ad. protest: no nedá mi to a musím říct že jsem docela rád že nemusím protestovat proti válce... :wink:
EDIT: kua prošvihl jsem 400-tý příspěvek...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

No a nebo internetu využít k propagaci. Prostě vymýšlet i zábavu na netu. S tím využitím internetu opravu nevím. Rád bych sám našel klub podobný jako byl Bandwagon, prostě taková komunita sama pro sebe. Ale asi žijeme moc v malém státě.
A myslím si že nejsme sami kdo si uvědomuje že ta hudební scéna trochu opadá. Paradoxně asi čím méně byl svět propojen tím se lépe dařilo hudbě.

EDIT: Tak nemyslel jsem zrovna válku. Ale když se to tak veme tak oni prostestovali proti něčemu co se jich dotýkalo. A jelikož dnes máme profesionální armádu a války jsou pořád tak tato možnost vypadává teda jen pokud teda nezačně branná povinnost. Lidí se dneska mají až moooc dobře. Teda aspoň se tak tváří.
Final Frontier
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Muzes protestovat proti tem sracum v politice...
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

To mně taky napadlo :lol: Taky proti Číně, globálnímu oteplování a blbosti 8) Ale pokud to budu dělat sám tak to nepomůže. A navíc si nemyslím že to dneska někoho zaujme že si o naší politice myslím co si myslím.
Final Frontier
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Jaguar master píše:To mně taky napadlo :lol: Taky proti Číně, globálnímu oteplování a blbosti 8) Ale pokud to budu dělat sám tak to nepomůže. A navíc si nemyslím že to dneska někoho zaujme že si o naší politice myslím co si myslím.
zkusit to muzes..ja bych se pridal :wink: :lol: :lol: :twisted: :twisted:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

za vše mluví situace, kdy nás v eurosongu mají zastupovat Gipsy.cz :roll:

ať mi nikdo neříká, že nejde najít reprezentativní český pop - co třeba Kryštof?

stupidní
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

to Martin656: Tak to promyslím :lol: Dva jsou více než jeden :lol:

to Dark Axel: Ten třetí odstavec se vztahuje k čemu? Nikdy jsem neřekl že nejde najít reprezentativní český pop. Zrovna Kryštof mám v oblibě. Tak zase z Eurosongu asi nevzejde nic dobrého.
Ale možná je pravda že prostě žijeme v jiné době než hráli např. Rolling Stones. Jsme fakt taková prdelová republika jak to vypadá?
Final Frontier
Olihen

Příspěvek od Olihen »

jak má nekdo v podpisu.čechy jsou začarovanej kruh.lidi nechodej na muziku protože si myslí že je v česku špatná tudíž muzikanti nemaj motivaci se zlepšovat protože na ne nikdo stejne chodit nebude.
a na ten eurosong bych osobne poslal SSOGE ,protože mi to přijde jako originální muzika a má takový "správný český sound ":-D,je to sice tvrdá muzika ale i takový na eurosong jezdí a nedopadaj zrovna nejhuř viz lordi a apocalyptica,ale to je muj osobni zaujatý nazor metalaka.
to že tam jede gipsy je i politický tha protože se na nás ostatní narody koukaj jako na zle utlačovatele cikanu.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Ten podpis znám. Bohužel nevím už kdo ho tam má. Tak jestli si to čte tak ať se ozve :wink: Dostane pochvalu a bonbón :lol:

Libí se mi systém který mají tuším že ve Švýcarsku, že tam se hlasuje hodně v referendech. Tak bych třeba hlasoval v referendu i o eurosongu. Zaprvé by mně zajímalo kdo tam ty kapely posílá. A zadruhé oni reprezentují taky mně, ale co když s tím nesouhlasím? Tak neudělám nic.
Final Frontier
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dark Axel píše:za vše mluví situace, kdy nás v eurosongu mají zastupovat Gipsy.cz :roll:

ať mi nikdo neříká, že nejde najít reprezentativní český pop - co třeba Kryštof?

stupidní
To bych teda mozna i vahal, jestli bych tam za sebe poslal Gipsy, nebo Krystof...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

tak z těch jmenovaných ani jednu.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jaguar master píše: Libí se mi systém který mají tuším že ve Švýcarsku, že tam se hlasuje hodně v referendech. Tak bych třeba hlasoval v referendu i o eurosongu.
Víš kolik by to všechno stálo? Navíc třeba co by se stalo, kdyby se hlasovalo třeba o zadlužení naší země? Kterej Lojza by byl proto, aby se pořád nezvyšoval státní dluh? Když on se bude mít lépe, co je mu potom, co bude za pár let. Vždyť ti lidi jsou často naprosto blbí ...
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“