Zdravím všechny. Taky jsem se rozhodl, že napíšu něco do vínku. Od té doby, co jsem začal hrát na elektriku, procházím častými změnami. Teď asi napíšu něco, za co mě všichni budou mít za blbce, ale to nevadí, hlavně, že jsem spokojený já.
Stručný životopis:
1. kytara Vintage VP6 - krásná (alespoň pro mě) a hraje super. Již jsem to tu zmiňoval, vybíral mi jí kamarád (známý kytarista). V současné době ji nechávám nejlepšímu kámošovi a vím, že bude v dobrých rukou.
2. kytara (dárek od brášky američana) Fender Stratocaster American Deluxe Montego Black Rosewood HSS. Kytara hrála krásně, ale hned ze začátku musela k mistrovi. Kupodivu neseřízené tremolo a humbucker taky nebyl docela košer. No co, vždyť tady se prodává jen asi okolo 35.000,-. Přemluvil mě známý a i když jsem mu řekl o dodělávkách vypláznul peníze a s pocitem, že má kytaru, která přijela přímo ze států odkráčel hrdě k domovu. Ještě, že nechodí sem na forum, možná, že bych mu musel tak 20.000,- slevit, to by vyšla cena, za jakou bych byl ochoten tohle příště koupit.

)))
3. kytara Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS black Mexico. Kytara je krásná, celá v černém s bílími snímači a volume a tone. Opět mi pomohl kamarád při výběru. No abych to upřesnil v krámu byla poslední a dostal jsem hned dvě slevy. Za to, že byla poslední a pak na hmatníku na dvanáctym pražci bylo v celé šíři čmářnuto průpiskou (asi nějakej kretén, ale to jsem doma hned vyčistil - odborně). Dostali jsme se na nějakých 15.000,- Kč. Teď to nejdůležitější. Všichni, kdo na mého současného miláška hráli, tak pokud se nepodívali zezadu na hlavu všichni shodně pronesli "hmmm tak tomu říkám americkej strat". Pak když viděli, že je to Mexiko, nechtěli tomu věřit.
Někdo by mohl říci MÁŠ Z PRD....LE ŠTĚSTÍ. Asi jo a jsem za to tomu nad námi vděčný. Teď jen pár postřehů, které jsem se dočetl na americkej serverech já:
Pokud je pravda co tam psali, tak krky se vyrábí výhradně pro VŠECHNY FENDERY - CORONA CALIFORNIA
Těla už jsou věc individuální, ale na tyhle deluxe řady se prý vozí i těla s Corony. Fabulovat tady o tom, že například Deluxe Mexico tělo = standard USA je asi nesmysl.
Četl jsem tu i příspěvky typu vyměň snímače za USA a pak je rozdíl jen 60 mil mezi fabrikama. Nevím proč měnit něco, co zatím šlape. Časem asi určitě.
ZÁVĚR MÉHO MONOLOGU:
Je to všechno je můj subjektivní názor, ale potvrzuji tu několikrát zmíněnou pravdu, že je fakt jedno jestli USA nebo Mexiko. Každý znás je jiný, každému vyhovuje jiný zvuk a HLAVNĚ CHCE TO VYBÍRAT, vždyť já jsem názorným příkladem, že i kytara za x tisíc nemůsí být zrovna v poho. Ještě snad jen k názoru jednoho z vás. Byl to pro mě zajímavý postřeh, že originál časem poroste cena, zatím co Mexiko je ztráta. Na tohle chci jen za sebe odpovědět bez urážky kohokoli z vás. Když máš doma sráč, byť i z USA, tak ti poroste leda prd a ne cena. Protože jsou dvě možnosti: Za prvé dobrej hráč to pozná a nekoupí a debil koupí, ale při první příležitosti mu to dá někdo sežrat a máš ho i s kytarou zpátky. No nic všem krásný léto a zbytek týdne.