Jakym efektem udelat "krouzici" zvuk? (phaser)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakym efektem udelat "krouzici" zvuk? (phaser)

Příspěvek od turbo_MaCk »

necr0 píše:Diky moc, stacilo me jen vedet jakym typem efektu to udelat, ostatni uz si radsi ozkousim sam na prodejnach aby me to sedlo... Mějte se
a je to taky jediný správný řešení
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Kinx píše:takovy zvuk s klidem udelam starym ibanezem PT 909, boss je na muj vkus moc chemicky. dobre tohle bude umet i MXR phase 90 s upravou evh (deep).
ty ibanezy se moc nevidí, bohužel

ohledně chemičosti Bosse - jasně, uznávám, že to není tak přirozený zvuk, jako mají jiné phasery, ale záleží co od něj člověk očekává :-) já ho kupoval (PH-2) s tím, ež vím, jak zní a jsem spokojený. když budu chtít "mild" a "mellow" phaser, šáhnu po phase 90 :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

boss nemusi byt chemicky...

mel jsem treba ph-1 a ta byla super - pravy zvuk analog phaseru

ph-2 taky neni chemicka... je jina, je to proste digital, ktery se netvari jako analog... chce byt takovy, jaky je. je to dost specificky phaser a nekomu se libi, nekomu ne... je hdne moderni. taky jsem mel.

osobne se mi asi nejvic z analogu libi mxr 45, proti tomu je 90 (a nebo ta slavna upravenina od halenky) jen tenky zvoucek naprosto o nicem... :)

pokud bych chtel do sveho arzenalu zaradit phaser alá "stará analog vec", tak by to byl nejspis phaser "Nebula", ktery vychazi prave z 45
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

koukám ež se to tu rozjížší, tak jsem založil samostatné vlákno o phaserech :-) můžem se rozkecat tam

kytarove-efekty/phasery-t14133.html

jinak qwere, vždy jsem měl za to, ež Nebula vychází z 90ky... no, člověk se pořád učí :-)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zakk_wylde píše:Z MXR Phase 90 EVH tento zvuk nedostanete ani omylem. Měl jsem jej. Tlačítko "script"slouží jen na přepínání mezi starým script a novým block. Rozdíl není nijak zásadní. Block mód je trošku ostřejší. Spíš bych to viděl na nějaký (např. Phase 100), kde se dá nastavit krom rychlosti i vlnová délka. Klasický MXR 90 se na tento zvuk nechytá.
tak teda nevim, dlouho jsem na nej nehral ale z toho co si pamatuju mi prisel docela hlubokej.
distortion00

Příspěvek od distortion00 »

inac podla mna ak nemas stovky tisicov za drahe phasere a ine efekty aby si mal krouzici zvuk,, tak jednoducho ked hras si rychlo chytis nastavenie treble na combe a otacas s nim sem a tam.... :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

distortion00 píše:inac podla mna ak nemas stovky tisicov za drahe phasere a ine efekty aby si mal krouzici zvuk,, tak jednoducho ked hras si rychlo chytis nastavenie treble na combe a otacas s nim sem a tam.... :D
to by bylo zábavné, jen kdyby to tak fungovalo :-D
distortion00

Dark Axel píše:
distortion00 píše:inac podla mna ak nemas stovky tisicov za drahe phasere a ine efekty aby si mal krouzici zvuk,, tak jednoducho ked hras si rychlo chytis nastavenie treble na combe a otacas s nim sem a tam.... :D
to by bylo zábavné, jen kdyby to tak fungovalo :-D
podobnost by v tom bola
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Phase-Shifter / Phaser – K signálu přidá jeho fázově posunuté kopie (posune se sinusoida průběhu signálu), takže se navzájem překrývají. Tyto fáze jsou navíc posunuty směrem nahoru či dolů (co se výšky tónu týče).
Příklady: EHX Small Stone, MXR M-101 Phase 90, Boss PH-3 Phase Shifter
hmm, odkud to může být? ha, žeby důležitý topic o efektech, se kterým se Nero trápil? :-P :-D neřekl bych, že to bude mít s tímhle cokoliv společného
distortion00

ja len som dal taky forik... :D :D
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“